Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

باورهای غلط

$
0
0

باورهای غلط

گارگین فتائی

 

باورهای غلط و نادرست ممکن است در نزد هر قوم و ملت و اجتماعی وجود داشته باشد و البته آمیخته با خرافات هم باشد .

این باورها ممکن است با رشد جامعه متحول شده و اصلاح گردند اما مشکل زمانی ایجاد می شود که این باورهای نادرست وارد حیطه مذهب شده باشند زیرا مذهب در بین افراد مختلف و معتقدین به آنها در جوامع گوناگون ریشه عمیقی دارد و معمولا همراه با تقدس و آئین های پرستشی است .

مشکل زمانی حادتر می شود که در توجیه آن باورغلط آیه ای از کتاب مقدسی که جامعه به ان معتقد است اورده می شود و اصطلاحااً دهانها را می بندد.

فرقه های افراط گرایی در اسلام هستند که در آنها این  باورهای غلط ، فراوان است

گروه بوکوحرام در نیجریه نمونه ای  از آن است که تحصیل برای دختران را حرام دانسته و یا طالبان پاکستان که زدن واکسن فلج اطفال به کودکان را امری ضد دینی و عامل عقیم شدن می داند

این برداشت ها و باورهای غلط درمسیحیت هم رواح دارند

به عنوان نمونه گروه شاهدین یهوه و پیوریتنها معتقدند که تزریق خون جایزنیست زیرا درعهد عتیق آمده که خوردن خون حرام است و تزریق خون را به منزله خوردن خون گرفته اند.

فکرش را بکنید اگر کسی احتیاج به تزریق خون از بین اینها داشت اگربمیرد هم از دیگران خون دریافت نمی کند.

مورد دیگر که معمولا نه تنها در مسیحیت بلکه در اکثر ادیان و مذاهب رایج است این است که هنگامی که شخصی بیمارمی شود با این استناد که خدا شفا می دهد تنها با ئوکل به او و خواندن دعا در صدد علاج وی بر می آیند و هیچ عمل دیگری را برای بهبودی وی لازم و حتی جایز نمی دانند در حالی که ممکن است وضع بیمار وخیم بوده و نیاز به مراقبتها و درمان های پزشکی داشته باشد.

شخصی  که خود عضو یکی از همین فرقه های مذهبی بود می گوید که زمانی که من گفتم از قرصهای اعصاب و افسردگی استفاده می کنم که پزشک انها را تجویز کرده با تعجب پرسیدند

تو چندین ساله به کلیسا می ایی و دعا میخوانی پس چطور هنور دیپرشن و افسردگی داری؟

این نشان می دهد که ایمانت قوی نیست زیرا اگرکمی ایمان داشتی مثلا اندازه دانه خردلی آن گاه کوه را می توانستی از جابش بلند کنی

تو کافی است با ایمان به خداوند دعا کنی

او گفت اینها را روان پزشک تجویز کرده و گفته که قطع یک دفعه ای و ناگهانی قرص های اعصاب عوارض جانبی زیادی دارد

یکی از همین ها گفت

هر کسی این را گفته دروغ گفته و تو تنها کافی است دعا کنی و بر میزان دعاهایت بیافزایی آنگاه بهبود می یابی.

قطعا حرف این شخص نمی تواند کاملاً درست باشد

1: کسی که در مورد عدم قطع ناگهانی داروهای اعصاب  نظر داده بود شخصی متخصص در کار خود بود و دلیلی برای دروغ گویی نداشت علاوه بر اینکه در کتاب های معرفی دارو و سایتهای مربوطه هم بر این امر تاکید شده.

درواقع کسی که به شخص راست گویی می گوید دروغ گو بهتان و نسبت ناروا به دیگری زده و این خود به دور از شان مذهبی بودن و ایمان دار بودن است.

2: مگر همین نتایج و آزمایشات و علوم روان کاوی و اعصاب و خود روان شناسان را خدا نیافریده

اگر قرار بود تنها دعا برای شفای یک مریض کافی باشد دیگر نیازی به وجود اینها نبود

3: در مورد کتاب های دینی و مقدس ،  وقتی به آیه ای استناد می شود آن استناد نباید به طور مطلق یاشد و باید با در نظر گرفتن سایر آیات مورد تفسیر و استناد قرار گیرد تا منجربه صدور باورهای غلط نگردد.

4: هم در کتب مقدس و افراد و روحانیون برجسته بر نقش و اهمیت علم و حکمت تاکید  شده و هم بسیاری از علما و فلاسفه بودند که با بحث ها و استدلالات با ارزش خود در جهت رشد و تقویت مبانی دینی و ایمانی کوشیده اند بنابراین مخالفت های بی جا و بی مورد هر دو دسته افراد دینی و غیردینی و نفی کامل طرف مقابل موجب تقویت و افزایش باورهای غاط مختلف در اذهان ما می گردد

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>