آخرین اخبار در مورد عراق و داعش
داعش یک شهر دیگر را هم در شمال عراق تصرف کرد
•به گفته شاهدان عینی، داعش چند شهر و منطقه دیگر در شمال عراق را تصرف کرد.
•نیروهای داعش اعلام کردند زومار و ۱۲روستای اطراف آن را به تصرف درآورده و کنترل حوزه نفتی عین زله و حوزههای غیرفعال بتمه و صوفیه را به دست گرفته اند.
شاهدان عینی و مقامات محلی کرد گفتند شبه نظامیان داعش، امروز چندین شهر و حوزه نفتی را در شمال عراق تصرف کرده اند. این در حالی است که کشورهای منطقه، نگران به قدرت رسیدن شبه نظامیان در اراضی خود هستند.
به گزارش خبرگزاری "رویترز"، تصرف شهر وانا در نزدیکی سد موصل پس از آن صورت می گیرد که در اولین شکست عمده نیروهای کرد از شبه نظامیان سنی، پیشتر هم دو شهر و یک حوزه نفتی دیگر به کنترل نیروهای داعش درآمده بود.
نیروهای کرد در روزهای گذشته، مواضع خود در شهر زومار را تقویت کرده و حتی نیروهای ویژه خود را به آنجا اعزام کرده بودند تا جلوی پیشروی شورشیان را بگیرند اما شبه نظامیان از سه مسیر به شهر حمله ور شده و آن را به تصرف خود درآوردند.
شورشیان، در ادامه شهر سنجار را هم تصرف کردند. شاهدان عینی گفتند پس از مقاومت ضعیف نیروهای کرد در مقابل شبه نظامیان، ساکنان این شهر از آنجا گریخته اند.
نیروهای داعش با صدور بیانیهای اعلام کردند در نبرد ۲۴ساعته خود، امروز زومار و ۱۲روستای اطراف آن را به تصرف درآورده، دهها جنگجوی کرد را کشته، و کنترل حوزه نفتی عین زله و حوزههای غیرفعال بتمه و صوفیه را به دست گرفته اند.
داعش با ذکر اینکه صدها نفر از نیروهای کرد فرار کرده و تعداد زیادی وسایل نقلیه و سلاح و مهمات را رها کرده اند گفت اکنون شبه نظامیان به مثلث مرزی عراق، سوریه و ترکیه رسیده اند.
بدین ترتیب تا کنون، داعش، چهار حوزه نفتی را تصرف کرده و از آن برای تامین مالی عملیات خود استفاده می کند. این گروه با تمرکز بر شهرهای استراتژیک در نزدیکی حوزههای نفتی و گذرگاههای مرزی با سوریه تلاش کرده مواضع خود را تقویت کنند تا بتواند امکان حرکت و جابجایی راحت بین دو کشور را داشته باشد.
از سوی دیگر، بلندپروازیهای داعش، زنگ خطر را کشورهای عرب به صدا درآورده و حاکمان این کشورها نگران هستند موفقیتهای داعش ممکن است قوت قلبی برای شبه نظامیان داخل این کشورها باشد.
در این راستا، ارتش لبنان اعلام کرد در درگیریهای ارتش با شبه نظامیان در شهر ارسل در نزدیکی مرز سوریه ۸سرباز لبنانی کشته شده اند.
در گذشته هم مقامات نظامی لبنان با اعلام به گروگان گرفته شدن حدود ۱۶نیروی امنیتی این کشور، گفته بودند دست کم ۱۱شبه نظامی و سه غیرنظامی در درگیریها کشته شده اند.
روز جمعه گذشته هم ملک عبدالله، پادشاه عربستان از رهبران و عالمان دینی در منطقه خواست از مصادره اسلام توسط شبه نظامیان افراطی جلوگیری کنند.
با تسلط داعش، عراق در آستانه ورود به بحران غذاست
•به علت تسلط داعش بر مسیر تجاری بغداد به ترکیه، در بغداد بحران جدیدی در رابطه با قطع مسیر تأمین مواد غذایی ایجاد شده است.
•برنامه توزیع غذا توسط فائو هم که در چهار استان جریان داشت، متوقف شده است.
•تخمین زده می شود حدود ۱۰میلیون عراقی تحت تاثیر این مسأله قرار بگیرند.
گروه داعش، مسیر تجاری بغداد به ترکیه را در کنترل خود گرفته و با قطع روند تأمین مواد غذایی از این مسیر، باعث افزایش شدید بهای این مواد شده است.
پس از گذشت حدود دو ماه از به دست گرفتن کنترل موصل توسط گروه تروریستی داعش، به نظر می رسید بحران و تنش در پایتخت در حال کاهش است.
با این وجود، به علت تسلط کامل داعش بر مسیر تجاری که عراق را به ترکیه وصل می کند، در بغداد بحران جدیدی در رابطه با قطع مسیر تأمین مواد غذایی، در حال شکل گرفتن است.
پس از تسلط داعش بر موصل هم، هزاران نفر از ساکنان بغداد با هجوم به مغازه ها، شروع به ذخیره کردن مواد غذایی در خانههای خود کرده اند تا در مقابل یک بحران غذایی احتمالی خود را نجات دهند.
سازمان غذا و کشاورزی، «فائو»، وابسته به سازمان ملل می گوید، بغداد برای تامین تقریبا ۸۰درصد از مواد غذایی خود به واردات وابسته است که بخش عمده آن از ترکیه می آید.
«هلال محمد»، معاون هیات نمایندگی فائو در همین رابطه گفته است: «بهای مواد غذایی دست کم ۳۰درصد و بهای گاز ۵۰درصد افزایش داشته است. افزایش بهای سوخت پیامدهای گسترده ای داشته است. مردم دیگر قادر نیستند زمین خود را کشت کنند و حمل و نقل محصولات به دشواری انجام می شود.»
او همچنین اعلام کرده است که برنامه توزیع غذا توسط فائو که در چهار استان جریان داشت، متوقف شده است. او دلیل این مسأله راخطرناک بودن مسیر و کمبود سوخت اعلام کرد.
این مقام سازمان فائو در روزهای آینده کمبودهای غذایی بیشتری را پیشبینی کرده است و تخمین می زند که ممکن است حدود ۱۰میلیون عراقی تحت تاثیر این مسأله قرار بگیرند.