Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

مراسم بزرگ داشت روبیک گریگوریان از پیش کسوتان ارمنی موسیقی ایرانی

$
0
0

مراسم بزرگ داشت روبیک گریگوریان از پیش کسوتان ارمنی موسیقی ایرانی

 

چهارشنبه سی ام فروردین ، مراسم بزرگ داشتی برای روبیک گریگوریان از پیش کسوتهای ارمنی موسیقی ایران در باشگاه فرهنگی آرارات واقع در خیابان جمهوری کوچه نوبهار و به همت موسسه ترجمه و تحقیق هور برگزار شد .

در این مراسم دکتر امیر اشرف آریانپور از اساتید بزرگ موسیقی به ایراد سخن پرداخت . سخنان وی بسیار پر بار و دلنشین بود . وی در مورد تلاشهای روبیک گریگوریان برای توسعهء موسیقی ایران و سعی و همتی که برای تامین بودجه هنرستان موسیقی به عمل آورد و نیز تاریخچهء نسبتاً مفصلی از کارهای ارزشمند وی سخن گفت .

 وی خاطر نشان کرد که قبلاً در ایران فرقی بین موسیقی هنری و غیرهنری گذاشته نمیشد و این ارامنه بودند که موسیقی کلاسیک را به ایران آورده و آن را رشد و گسترش دادند و همچنین گفت که می تواند نام صد و پنجاه استاد موسیقی را بگوید که همگی از اساتید بزرگ موسیقی ایران بوده اند ولی در این بین نام دو نفر از آنها هیچ گاه فراموش شدنی نیست روبیک گریگوریان و استاد امانوئل ملیک اصلانیان سپس یکی از منتقدین معروف موسیقی به ایراد سخن پرداخت و در آخر نیز نماینده ارامنه اصفهان و جنوب آقای روبرت بگاریان سخنرانی نمود

در بین این مراسم قطعاتی نیز از این آهنگساز بزرگ ایرانی ارمنی به اجرا در آمد که به رهبری رازمیک اوحانیان و پیانوی آلوین آوانسیانن بود .

این قطعات که شامل قطعات فولکلور به همراهی گروه کر بود عبارت بودند از

1: ای سرکوش از آوازهای ممسنی

2: در نه جان و عزیز جان از مازندران

3: رنگها از آوازهای ارمنی

4: سیمای جان از گیلان

5: پاچه لیلی از گیلان

6: لالایی از آوازهای ارمنی

7: توییر از ممسنی

8:دست به دسمالم از فارس

9: هی یار از گیلان

10: مسم مسم از ممسنی

سولیست های آن هم تنی یعقوبیان ، شاهرخ شیردوست ، کارینه مرادیان ، تما یعقوبیان و روشنک کی منش بودند .

البته روبیک گریگوریان این قطعات را با اصول ارکستراسیون کلاسیک به قطعات کلاسیک تبدیل نموده است .

روبیک گریگویران در سال 1294 در خانواده ارمنی ایرانی الاصل در شهر تفلیس گرجستان متولد شد ولی پس از دو سال به همراه خانواده اش به شهر تبریز ایران آمد .

او در کودکی ، نوازندگی ویولون را نزد پدرش لئون گریگوریان که او هم از اساتید موسیقی بود فراگرفت .او پس از تحصیل در کنسرواتوار تهران برای تکمیل تحصیلات خود عازم پاریس شده و در مدرسه عالی موسیقی پاریس و کنسرواتوار ملی پاریس به تحصیل پرداخت.

تسلط وی به موسیقی اروپایی و زبانهای خارجی ، صادق هدایت سردبیر آن روزهای مجله موسیقی را بر آن داشت که از وی برای نگارش مقالات تخصصی موسیقی در مجله موسیقی دعوت بله عکمل آورد .

عشق و علاقه گریگوریان به موسیقی فولکلوریک ایران و تشویقهای مکرر صادق هدایت باعث شد که وی کتاب دو جلدی تحت عنوان  " ترانه های روستایی ایران " را بین سالهای 1327 و 1328 بنویسد که در نوع خود ، آولین نمونه منتشر شده در ایران بود .

وی سپس به مقام رهبری ارکستر سمفونیک تهران در سال 1329 و همزمان ریاست هنرستان موسیقی نائل آمد .

او همچنین مدت سی سال رهبری ارکستر سمفونیک بوستون را به عهده داشت .

دو اثر معروف وی " سوئیت ایرانی" و " عروس تاتراگوم " هستند .

روبیک گریگوریان در سال 1370 در سن 76 سالگی در بوستون چشم از جهان فرو بست .

وی اولین کسی بود که به جمع آوری ترانه های محلی ایرانی در صفحات موسیقی و ماندگار ساختن آن نمود . روحش شاد .

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles