ترفند عوام فریبانهء پانترکیستها ، آزربایجان!!!!!!!!!!!!!!!! به جای آذربایجان
جمع آوری و مقدمه از گارگین فتائی
در نگاه اول ممکن است نگارش این واژه تنها با تفاوت در حرف « ز» چنان مهم به نظر نرسد اما باید گفت تنها همین یک حرف و تغییر آن باری از اغراض گوناگون سیاسی و ملی را در ورای خود دارد.
از یک طرف به طور تاریخی این واژه با « ذ» نوشته شده و همواره در مورد استانهای شمال غربی ایران ، ما از کلمه آذربایجان استفاده کرده ایم .
از سوی دیگر به خصوص پس از استقلال جمهوری آذربایجان به بعد در بین عده ای مرسوم است که به جای آذربایجان از آزربایجان استفاده کنند .
این نوع نگارش که عمدتاً در میان ناسیونابیست های افراطی ترک رایج است شکل درست این کلمه تلقی شده و حتی نگارش این واژه با « ذ» را توهین یه ملت آذری و نگارندگان آن را بی سواد تلقی می کنند و از سوی دیگر با ریشه سازی که به عمل آورده اند خود می گویند که آز یک قوم ترکی بوده که از همان ابتدا در آن مناطق ساکن بوده اند.
از سوی یدگر برای کلمه آذربایجان هم دلائل مختلفی آورده می شود و گفته می شود که ریشه در آذرآبادگان که کلمه ای پارسی و یا آتروپات که سرداری ایرانی است دارد و همچنین احمد کسروی که خود محقق بزرگ آذری است بر فارسی بودن این کلمه اکید دارد
به طور کلی در خود آذریها هم در اینکه آذربایجان درست است یا ارزبایجان اختلاف وجود دارد همچنان که در میان محققین.
همان گونه که گفتم استفاده از کلمه ازربایجان را افراطیها و آن طرف مرزیها برای اثبات غیر ایرانی بودن ساکنین فعلی در استانهای شمال غربی ایران مورد استفاده قرار می دهند
اینها از این طریق می خواهند طرز نگارش این واژه را در هر دو آذربایجان ایران و باکو یکسان نموده تا زمینه اتحاد زبانی و فکری بین این دو قسمت فراهم اید.
متاسفانه گرابش به نگارش حرف ز به جای ذ عده ای را به حدی جوگیر ساخته که برای این تغییر ، غرق در انوانع اشتدلالات بی سر و تهی می شوند که فاقد ارزش زبان شناسی است.
معمولاً وقتی کشوری در همسایگی یک کشور دیگر اعلام وجود و استقلال می کند در صورتی که ان کشور تازه استقلال یافته نامش با نام یکی از بخشها و یا استانها و یا ایالات کشورهمسایه یکی باشد آن کشور با شکایت بین المللی کشور همسایه مواجه شده و حتی تا زمانی که ان کشور اسمش را عوض نکند آن کشور را به رسمیت نخواهد شناخت چنانکه یونان کشور مقدونیه را به همین دلیل به رسمیت نشناخت.
قاعده درست این بود که با استقلال جمهموری آذربایجان و تاکید و پافشاری این کشور بر ادامه این نام ، کشور ایران به علت همخوانی استانهای شمال غربی خود با این کشور ، زبان شکایت باز کرده و خواهان تغییر نام آن میشد اما به دلالئ و ملاحظات مرزی و دوستی این کار را نکرد و البته همواره از این بابت دچار گرفتاریهای اساسی مرزی و تحرکات قومی و ملی از سوی این کشور شده است.
کلا از زمان استقلال جمهوری جعلی آذربایجان این کشور کاری جز تحریک اقوام آذری داخل ایران و تقویت احساسات تند و پانترکیستی در آنها در جهت جدائی از ایران و ایجاد نفرت در دل آنها از ارامنه داشته است.
عده ای آدم ساده لوح و عوام فریب هم که گول ظواهر زندگی در آذربایجان و پول باد اورده نفت ان را می بینند و همچنین نزدیکی این کشور با اسرائیل و غرب شبفته چرندیات متعصبانه ای می شوند که از طریق کتابها و تعالیم بی پایه و اساس پانترکیستی به خورد مردم کشور خود و سایر اذری زبانها می دهند.
وبلاگها و سایتهائی هستند که طرفدار این تغییر بوده و البته مدعی هستند که در زمان پهلوی به علت دشمنی خاندان پهلوی با ترکها نام آرزبایجان تبدیل به اذربایجان شد تا ریشه ترکی این منطقه خشکانده و فراموش شود .
اما اینها این را فراموش کرده اند که این خاندان پهلوی نبوده اند که در این زمینه تحقیق کرده اند بلکه علما و زبان شناسان و مورخین برجسته بودند که اتفاقا تعدادی از انها خود اذری بودند .
از سوی دیگر این پانترکیستها نه تنها حکومت سایق بلکه حکومت فعلی و کلا ایران را دشمن خود می دانندبنابراین ادعای دشمنی حکومت سابق با ترمها تنها یک ادعا و دست اویزی برای اثبات چرندیات و حرفهای بی اساس خودشان است.
تعدادی از این گونه سایتها
آزربایجان یا آذربایجان؟...
http://www.cloob.com/c/yashayesh/12638378
من توركم ، آذري يوخ
http://qizildag.arzublog.com/post-19750.html
اقلیم قشقائی
آزربایجان یا آذربایجان؟
http://www.qashqaie.ir/showthread.php?tid=2465
آزربایجان یا آذربایجان دلیلش چی میتونه باشه؟؟؟؟؟
تحریف لغات تورکی توسط فارسهای فاشیست آزربایجان را با (ذ) نوشتن.................................
http://www.hammihan.com/answer/11178
تعریف و ریشه نام اذربایجان در ویکیپدیا
نام آذربایجان معرب «آتورپاتکان» (مکان آتورپات) است. ریشهٔ این نام به سردار ایرانی هخامنشیان «آتورپات» برمیگردد.[۷][۸] آتورپات ساتراپ (والی) ایرانی بود که بخشهای شمال ایران را در زمان حملهٔ اسکندر از اشغال حفظ کرد.[۹][۱۰] در پیماننامههای ترکمانچای و گلستان به بخش شمالی رود ارس نام آذربایجان داده نشدهاست.[۱۱][۱۲] تنها در قرن بیستم است که نام آذربایجان و آذربایجانی ماهیت قومی به خود میگیرد.[۱۳]
نام آذربایجان در سال ۱۹۱۸ و طی کنگرهٔ حزب مساوات جایگزین نام اصلی و تاریخی قفقاز، اران و آلبانی گردید. این نامگذاری با هدف جدایی آذربایجان ایران انجام شد.[۱۴][۱۵] دولت مساوات در قفقاز نام آذربایجان را از آن جهت بر این مناطق گذاشته که گمان میرفت با برقراری یک جمهوری به نام آذربایجان، آذربایجان ایران و این جمهوری باهم یکی شده و آذربایجان ایران از این کشور جدا شود.[۱۶] در همان زمان مخالفتهایی با این نامگذاری در ایران صورت گرفت. در همین راستا حتی مارکوارت آلمانی به این کار اعتراض کرد که این اعتراض در نشریهٔ «ایرانشهر» ترجمه و چاپ گردید.[۱۷] محمد خیابانی نیز به طور موقت نام «آزادیسِتان» را به آذربایجان ایران اطلاق کرد تا با آذربایجان شوروی تفاوت داشته باشد.[۱۸]
پانوبس
↑ Minorsky, V. ; Minorsky, V. "Ādharbaydjān (Azarbāydjān)." Encyclopaedia of Islam. Edited by: P.Bearman, Th. Bianquis, C.E. Bosworth, E. van Donzel and W.P. Heinrichs. Brill, 2007. Brill Online.
2. ↑ http://salnameh.sci.org.ir/AllUser/MainTableComplete.aspx?NodeId=101
3.↑ پ: ۳٫۰ ۳٫۱ ۳٫۲ ۳٫۳ ۳٫۴“Azerbaijan (region, Iran)”. In Columbia Encyclopedia. Retrieved October 13, 2013.
4.↑ پرش به بالا به: ۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲«Azerbaijan.» Encyclopædia Britannica. 2009. Encyclopædia Britannica Online. 09 Mar. 2009
5.پرش به بالا ↑ مرکز آمار ایران.
6.پرش به بالا ↑ واژهنامه دهخدا
7.پرش به بالا↑ Minorsky, V. ; Minorsky, V. "Ādharbaydjān (Azarbāydjān)." Encyclopaedia of Islam. Edited by: P.Bearman, Th. Bianquis, C.E. Bosworth, E. van Donzel and W.P. Heinrichs. Brill, 2007. Brill Online “ called in Middle Persian Āturpātākān, older new-Persian Ād̲h̲arbād̲h̲agān, Ād̲h̲arbāyagān, at present Āzarbāyd̲j̲ān, Greek ᾿Ατροπατήνη, Byzantine Greek ᾿Αδραβιγάνων, Armenian Atrapatakan, Syriac Ad̲h̲orbāyg̲h̲ān. The province was called after the general Atropates (“protected by fire”), who at the time of Alexander's invasion proclaimed his independence (328 B.C.) and thus preserved his kingdom (Media Minor, Strabo, xi, 13, 1) in the north-western corner of later Persia (cf. Ibn al-Muḳaffaʿ, in Yāḳūt, i, 172, and al-Maḳdisī, 375: Ād̲h̲arbād̲h̲ b. Bīwarasf).
8.پرش به بالا↑ K. Shippman, "Azerbaijan: Pre-Islamic History" in Encyclopædia Iranica In the Achaemenid period Azerbaijan was part of the satrapy of Media. When the Achaemenid empire collapsed, Atropates, the Persian satrap of Media, made himself independent in the northwest of this region in 321 B.C. Thereafter Greek and Latin writers named the territory Media Atropatene or, less frequently, Media Minor (e.g. Strabo 11.13.1; Justin 23.4.13). The Middle Persian form of the name was (early) Āturpātākān, (later) Ādurbādgān) whence the New Persian Ādarbāyjān
9.محسنی، محمد رضا ۱۳۸۹: پان ترکیسم، ایران و آذربایجان، انتشارات سمرقند، ص ۱۲۷
10.مدخل ATROPATES در دانشنامه ایرانیکا
11.محسنی، محمد رضا ۱۳۸۹: پان ترکیسم، ایران و آذربایجان، انتشارات سمرقند، ص ۳۱
12.این دو پیمان در مجله ایران شناسی جلد ۱ شماره ۳ چاپ ۱۹۸۹ رویه ۴۵۸ تحت عنوان آذربایجان کجاست توسط جلال متینی چاپ شده است
13.منبع یک: In fact, the very name “Azerbaijani” was not widely used until the 1930s; before that Azerbaijani intellectuals were unsure whether they should call themselves Caucasian Turks, Muslims, Tatars, or something else”(Kauffman 2001:56 Kaufman, S. (2001), Modern Hatreds: The Symbolic Politics of Ethnic War, Cornell University Press.) “ منبع دو: The concept of Azeri identity barely appears at all before 1920. Up until that point Azerbaijan had been a purely geographical area. Before 1924, the Russians called Azeri Tatars "Turk" or "Muslims" Roy, O. (2007), The new Central Asia, I.B. Tauris
14.احمد کسروی، شهریاران گمنام، تهران، انتشارات امیر کبیر، چ ۵، ۱۳۵۷، صفحههای ۲۵۵ الی ۲۵۷
15.http://www.iranicaonline.org/articles/azerbaijan-index دانشنامه ایرانیکا مدخل آذربایجان
16.↑ پرش به بالا به: ۱۶٫۰ ۱۶٫۱ Vasily Bartold Bartold V.V. , "Sochineniia", volume II, part 1, "Vostochnoi Literatury" Publishers, Moscow, 1963, p. ۷۰۳
17.↑ پرش به بالا به: ۱۷٫۰ ۱۷٫۱ ۱۷٫۲ ایرانشهر، شماره ۲، مورخ ۱۸ اکتبر ۱۹۲۳، صفحات ۹۵ تا ۱۰۳
18.پرش به بالا ↑ Recasting Oneself, Rejecting the Other: Pan-Turkism and Iranian Nationalism By: Dr. Touraj Atabaki Van Schendel, Willem(Editor). Identity Politics in Central Asia and the Muslim World: Nationalism, Ethnicity and Labour in the Twentieth Century. London, , GBR: I. B. Tauris & Company, Limited, 2001. p 80. Khiyabani and his fellow Democrats, in order to dissociate themselves from the Transcaucasians, decided to change the name of Iranian Azerbaijan to Azadistan (Land of Freedom). (34) By way of justifying this decision, they referred to the important ‘heroic role’ Azerbaijan had played in the struggle to establish the Constitution in Iran which, in their view, warranted adopting the name Azadistan. (35)
آذرپادگان یعنی پایندگان آذر(آتش) قومی از جنوب ایران بوده اند که 3 هزار سال پیش برای محافظت از شمالغرب ایران به آونجا کوچونده شدن و در شمالغرب ایران آتشکده ای برای آنها ساخته میشه که به این مردم لقب آذر پادگان یعنی نگهبان آتش مقدس داده میشه هم اکنون آذریهای اصیلی در جنوب ایران هستند که به اونها لر قشقایی گفته میشه.علت تغییر زبان آذریها در شمالغرب ایران نسبت به جنوب ایران هجوم اقوام ترک آق قویونلو و قره قویونلو بوده متاسفانه .یاشاسین ایران( ترکمن. عرب . لر. آذری .کرد . بلوچ .مازنی . گیلک . پارس)
http://www.hammihan.com/answer/11178
در ادامه در مورد آذربایجان و زبان آن و ریشه نام ان سه مقاله را خواهید خواند