Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

چهار خبر

$
0
0

چهار خبر

 

هجوم ریزگردها به نوار غربی کشور

 

 

حجم بالای ریزگردها در استان‌های نوار غربی کشور به آستانه‌ی بحران رسیده‌ است.

غلظت گرد و غبار در اهواز به بیش از سی و پنج برابر بیش‌تر از حد مجاز رسیده است.

در آذربایجان غربی شماری از مدرسه‌ها به دلیل غبارآلوده بودن هوا تعطیل شده‌اند.

در ایلام پروازها از فرودگاه این شهر به دلیل غلظت بالای گرد و غبار لغو شده‌اند.

ریزگردهای پراکنده در آسمان استان‌های واقع در نوار غربی کشور به حجم بی‌سابقه‌ای رسیده‌ و در برخی مناطق بحران‌آفرین شده‌اند.

مطابق بر گزارش‌ها در خوزستان، ایلام و آذربایجان غربی حجم بالای ریزگردها برخی فعالیت‌های روزانه را در این استان‌ها مختل کرده است.

از جمله در آذربایجان غربی که گرد و غبار سبب‌ساز تعطیلی شماری از مدرسه‌های این استان شد و در ایلام که غبارآلود بودن هوا و غلظت بالای ریزگردها در پروازهای فرودگاه ایلام اختلال ایجاد کرد و چند پرواز از این مبدأ تاکنون لغو شده‌اند.

بحرانی‌ترین وضعیت اما شاید در استان خوزستان برقرار باشد: مطابق اعلام سازمان حفاظت از محیط زیست، غلظت گرد و غبار در اهواز به پنج هزار و سیصد و پنجاه و هفت میکروگرم بر متر مکعب رسیده که بیش از سی و پنج برابر بیش‌تر از حد مجاز است.

میزان طبیعی ذرات معلق در هوا باید در حدود صدو پنجاه میکروگرم بر متر مکعب باشد و بیش از آن می‌توانند سبب‌ساز بیماری‌های گوناگون و به ویژه بیماری‌های دستگاه تنفسی باشد.

برای مقابله با این وضعیت، معصومه ابتکار، رییس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران که پایش و کنترل آلودگی هوا از وظایف سازمان متبوع اوست خبر داده که برنامه‌های شش دستگاه اجرایی برای مقابله كوتاه‌مدت و ميان‌مدت با گرد و غبار در خوزستان دريافت و توسط معاونت انسانی این سازمان به دولت ارائه شده و قرار است در جلسه بعد دولت تصويب نهایی و ابلاغ شود.

مدیر کل روابط عمومی سازمان حفاظت از محیط زیست ایران هم در گفت‌وگوی کوتاهی با «اتاق خبر» خبر داد که مساله‌ی ریزگردها از دغدغه‌های این سازمان در روزهای گذشته بوده است و در این زمینه جلسات متعدد چه در درون سازمان و چه در دولت برگزار شده تا در این باره چاره‌ای اندیشیده شود.

به گفته‌ی او اما این مساله در کوتاه مدت ایجاد نشده و در کوتاه مدت هم برطرف نخواهد شد.

به گفته‌ی این مقام سازمان محیط زیست، خشکسالی‌ها و بارش کم و به ویژه خشک شدن قسمت‌های عظیمی از تالاب هورالعظیم که در آستانه‌ی نابودی کامل است، از دلایل پایه‌ای پدید آمدن ریزگردهاست و ایران در هماهنگی با کشورهای همسایه سعی در مدیریت این بحران دارد؛ بحرانی که لازمه‌ی حل آن هماهنگی بسیاری از دستگاه‌ها و سازمان‌هاست.

پیش‌تر هم، در هفته‌ی گذشته حسن روحانی درخواست کرده بود، برای رسیدگی به وضعیت ریزگردها در خوزستان «کارگروه بررسی فوری نحوه‌ی اجرای برنامه‌های مقابله با ریزگردها» تشکیل شود.

مقرر شده بود که وزرای نفت و جهاد کشاورزی و رییس دو سازمان حفاظت از محیط زیست و مدیریت و برنامه ریزی و همچنین استاندار خوزستان موضوع را با فوریت بررسی و از اقدامات و نتایج فعالیت‌های این کارگروه گزارشی تهیه و به دولت ارائه کنند.

 

 

 

تعطیلی لیگ فوتبال مصر پس از ۲۵کشته در درگیری‌های قاهره

 

 

 

درگیری‌ها در حاشیه بازی در استادیومی در شرق قاهره حداقل ۲۵کشته به جای گذاشت.

مقامات لیگ فوتبال مصر را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده اند.

هواداران باشگاه‌های فوتبال در مصر معمولا نقشی سیاسی و انقلابی بازی می کنند.

پس از آن که درگیری‌های خونین در استادیومی در شرق قاهره حداقل ۲۵کشته بر جای گذاشت، مقامات مصر لیگ فوتبال کشور را تا اطلاع ثانوی تعطیل کرده اند.

درگیری پیش از بازی دو تیم محبوب قاهره، زمالک و انبی، روی داد. به گزارش «سرویس جهانی بی‌‌ بی سی»، پلیس با گاز اشک آور به هواداران باشگاه زمالک حمله کرد و سپس در درگیری‌های رخ داده شمار بسیاری زیر پا ماندند.

بعضی شاهدین عینی می گویند پلیس مستقیما به سوی مردم شلیک کرده است. هواداران در ضمن می گویند مسئولین استادیوم تنها یک دروازه را باز کرده اند و باعث ازدحام شده اند.

دستور دستگیری سردسته‌های باشگاه هواداران زمالک معروف به «شوالیه‌های سفید» صادر شده است.

رویدادهای استادیوم «نیرو هوایی» یادآور سال ۲۰۱۲است که درگیری‌های حاشیه بازی الاهلی و المصری در شهر پورت سعید ۷۴کشته به جای گذاشت.

هواداران فوتبال مصر نقش سیاسی مهمی دارند و از پیش برئدگان انقلاب ۲۰۱۱مصر علیه حسنی مبارک بودند. آن‌ها که به «اولتراها» معروفند در چند سال اخیر بارها در حمایت از دموکراسی و حقوق کارگران در مصر به میدان آمده اند.

بسیاری از مردم، پلیس را مسئول کشتار سال ۲۰۱۲می دانند و آن را بابت انتقام از هواداران الاهلی می دانند. پلیس هرگز این اتهامات را نپذیرفته است.

دادستان دولتی در مصر دستور به تحقیقات در مورد درگیری‌های قاهره داده است.

 

 

 

پول شویی ده‌ها میلیارد دلاری بانک بریتانیایی در سوئیس

 

 

 

همکاری چهار رسانه باعث برملا شدن یکی از بزرگترین رسوایی‌های بانکی تاریخ شده است.

شعبه بانک بریتانیایی «اِچ اِس بی‌ سی» در سوئیس متهم به پول‌شویی ده‌ها میلیارد دلاری است.

از ستاره‌های هالیووود تا دلالان اسلحه از مشتریانی هستند که بانک کمک‌شان کرده مالیات ندهند و یا درآمدشان را مخفی کنند.

از ستاره‌های هالیوود تا مغازه داران معمولی. از اعضای خانواده‌های سلطنتی تا دلال‌های اسلحه که جنگ‌های خونین آفریقا را تامین می کنند.

این‌ها بعضی چهره‌های حاضر در یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های بانکی تاریخ هستند که با کار مشترک چهار رسانه (گاردین، لوموند، بی‌بی سی و کنسرسیوم بین المللی روزنامه نگاران تحقیقی) صورت گرفته است. روزنامه نگارانی از ۴۵کشور در این پروژه همکاری کرده اند.

کار این رسانه‌ها نشان می دهد که شاخه بانک بریتانیایی «اِچ اِس بی‌ سی» در سوئیس فعالانه به مشتریان ثروتمندان خود کمک کرده میلیاردها دلار را پول شویی کنند.

به گزارش گاردین، این بانک به مشتریان اجازه می داده بی‌هیچ سوالی مقادیر عظیمی از پول نقد خود را به ارزهای خارجی برداشت کنند، طرح هایی درست کرده که به ثروتمندان امکان دهد از قوانین مالیاتی اروپا که در سال‌های اخیر سخت تر شده اند فرار کنند، و برای مجرمین شناخته شده بین المللی و سرمایه دارانی که فساد اقتصادی‌شان ثابت شده حساب باز می کرده است.

اسناد بانک «اِچ اِس بی‌ سی» که به دست روزنامه نگاران افتاده تنها شامل دوره ۲۰۰۵تا ۲۰۰۷می شود و اطلاعاتی در مورد بیش از ۳۰هزار حساب بانکی با نزدیک به ۱۲۰میلیارد دلار دارایی به دست می دهد.

مسئولین «اِچ اِس بی‌ سی»، دومین بانک بزرگ جهان، در گفتگو با گاردین به خلاف کاری‌های شعبه خود در سوئیس اعتراف کرده اند. این بانک با انتشار بیانیه‌ای گفت مسئولیت تخلفاتش را می پذیرد.

مدیر کل جهانی بانک در دوره تخلفات، استفن گرین بوده است که اکنون با لقب «لورد گرین» وارد «مجلس اعیان» بریتانیا شده و مدتی وزیر مشاور بازرگانی در کابینه دیوید کامرون بود. او حاضر به گفتگو با رسانه‌ها نشده است.

انتشار این اسناد باعث شده تحقیقات جنایی علیه «اِچ اِس بی‌ سی» در حداقل چهار کشور دنیا آغاز شود. مقامات قضایی در آمریکا، فرانسه، بلژیک و آرژانتین دست به کار شده اند اما با وجود این که مدت‌ها است ماهیت تخلفاتی که اکنون جزئیات‌شان آشکار شده است روشن بوده اند، دادستان‌ها در بریتانیا هنوز دست به حرکت علیه بزرگترین بانک این کشور نزده اند. انتظار می رود کشورهای دیگری مثل هندوستان نیز تحقیقات قضایی خود را آغاز کنند.

 

 

پیکر سرنشین هواپیمای خصوصی پیدا شد

 

 

 

 علی نبیان، معاون امور عمرانی استاندار مازندران خبر داده است که تیم جست‌وجوی هلال احمر پس از یک هفته کندوکاو، پیکر بی‌جان سرنشین هواپیمای ناپدید شده در شمال ایران را در آب‌های حوالی شهرستان نشتارود پیدا کرده است.

هنوز اثری از خلبان این هواپیما پیدا نشده است و جست‌وجو برای یافتن او همچنان ادامه دارد.

این هواپیمای کوچک تک‌موتوره به غیر از خلبان ایرانی خود، تنها یک مسافر داشت که تبعه‌ی کشور عربستان بود.

روز دوشنبه پیش یک فروند هواپیمای کوچک تک‌موتوره که حدود ساعت دوازده ظهر از فرودگاه رامسر بلند شده بود تا به سوی گیلان پرواز کند، اندکی پس از آغاز پرواز از روی رادارها ناپدید شد.

مطابق بر تحلیل‌های اولیه گمانه‌زنی می‌شود که خلبان به دلیل مه غلیظ راهش را در آسمان گم کرده و از مسیر خود منحرف شده و در نهایت به دلیل کاهش دید ارتفاع خود را تا ٨٠٠ متری زمین کاهش دهد که زمینه‌ساز احتمالی بروز این حادثه به شمار می‌آید.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>