سخنان مشاهیر جهان درباره جنایات ترکیه و نسل کشی ارمنیان 2
http://alikonline.ir/fa/fa/news/armenians/item/859-
سخنان-مشاهیر-جهان-درباره-جنایات-ترکیه-و-نسل-کشی-ارمنیان
در دمشق و یا در تمام امپراطوری عثمانی نفرت عجیبی نسبت به مسیحیان وجود داشت. آنان برای کردار خویش هزینه بسیار گرانی خواهند پرداخت، آن زمان که روس ها لوله توپ های خویش را به سمت عثمانی نشانه روند، نفس راحتی خواهم کشید و پشیمان نخواهم بود از شرم آور خواندن و سرزنش فرانسویان و انگلیسیان، و اقداماتی که برای حفظ و نجات امپراطوری عثمانی بروز دادند.
پاورقی (2)
به مناسبت یکصدمین سالگرد نسل کشی ارمنیان
گزیده هایی از: کتاب سیاه
ترجمه: جان سن آقابابایان
مارک تواین 1910-1835
نویسنده نامدار آمریکایی، آثار او به زبان های متعددی در دنیا به چاپ رسیده است. آثاری چون ماجراهای تام سایر، هکل برین فین، شاهزاده و گدا، دیرباز ایست که در کتابخانه های خوانندگان و دوستداران او یافت می شود.
در سال 1867 هنگامی که 32 ساله بود با کشتی بخار کواکرسیتی به عنوان خبرنگار روزنامه ساکرامنتو یونیون به مدت شش ماه به اروپا سفر کرد.
دست نوشته های آن سفر در کتابی تحت عنوان «مردمان ساده در خارج» در سال 1869 به چا پ رسید.
صفحات زیادی از کتاب به چگونگی زندگی روزمره، عادات و آداب و زندگی مشقت بار ساکنین امپراطوری عثمانی و وضع مشقت بار مسیحیان می پردازد.
سطرهای گرم و پرشور زیادی در این کتاب به ارمنیان اختصاص دارد، در تیتری جداگانه تحت عنوان «دختران متمدن ارمنی» او این چنین می نویسد:
ارمنیان پیروان مسلم مسیحیت بودند، بعضی از آنان (من می گویم اکثر آنان) بسیار زیبا بودند. آمریکائی ها مرا به خاطر احساس ضد میهن پرستی خود ببخشایند ولی آنان از دختران آمریکایی قدری زیباترند.
نوشته های جالبی در خصوص حضرت نوح، کوه آرارات و غیره به چشم می خورد که آن زمان دیگر جز امپراطوری عثمانی محسوب می شدند.
در خصوص شهر دمشق نوشته ای به چشم می خورد که این مقاله از اثر 12 جلدی این نوشتار که به زبان روسی نیز ترجمه شده است استخراج شده (جلد اول صفحه 436).
نفرت وحشتناک از مسیحیان
سپس در شهر دمشق ما را به تماشای گورستان 5000 مسیحی کشته شده توسط ترکان در سال 1861 بردند. طبق گفته آنان در کوچه های تنگ شهر در زمان کشتار چندین روز سیلاب خون جاری بوده است. آنان با بی رحمی تمام زنان و کودکان و مردان را سلاخی می کردند. صدها جسد روزها در محله های ارمنی نشین پراکنده بودند و به طوری که بوی تعفن به صورت گسترده روزها در آن محله ها پراکنده بوده است.
از این بین آنهائی که که توانسته بودند، از شهر گریخته بودند. همشهریان غیر مسیحی آنان نخواسته بودند دست به اجساد بزنند و خود را آلوده (به گفته آنان) سگ های بی ایمان کنند.
به زودی تشنگان خونریزی وکشتار به نواحی هارمون و مناطق کوهستانی لبنان نیز کشیده شد در مدت کوتاهی درآن نواحی 25000 مسیحی دیگر نیز قربانی کشتار عثمانی ها گشتند و سرمایه آنان نیز به غارت رفت.
در دمشق و یا در تمام امپراطوری عثمانی نفرت عجیبی نسبت به مسیحیان وجود داشت. آنان برای کردار خویش هزینه بسیار گرانی خواهند پرداخت، آن زمان که روس ها لوله توپ های خویش را به سمت عثمانی نشانه روند، نفس راحتی خواهم کشید و پشیمان نخواهم بود از شرم آور خواندن و سرزنش فرانسویان و انگلیسیان، و اقداماتی که برای حفظ و نجات امپراطوری عثمانی بروز دادند. ترکان به درستی به خاطر اقدامات شیطانی که در این دوره انجام داده بودند سزاوار نابودی بودند.
حس انسانی من مرا به طغیان می کشاند، زمانی که می دیدم ترکان چگونه به غذاهایی که برای ما آماده کرده بودند دست نمی زدند، نگاه نمی کردند و نزدیک نمی شدند و لب به غذاهایی که ما می خوردیم نمی زدند.
هیچ چیزی مرا به اندازه ترکان و اعراب به نفرت نمی انگیزاند و من مطمئن هستم که روس ها آماده حمله به عثمانی شده اند و فرانسویان و انگلیسیان به واقعیات پی خواهند برد که میانجی گری و وساطت آنان برای حمایت عثمانی ها بی معنی و نابجا بوده است.
گاریبالدی 1927-1947
سناتور، ژنرال ایتالیایی، فرزند مبارز ملی ایتالیا جوزپه گاریبالدی
او به عنوان سرباز بارها در کنار پدر در جنگ ها شرکت داشته در سال 1870، طی جنگ های آلمان (پروس) و فرانسه در کنار فرانسویان به مبارزه علیه آلمان ها پرداخت.
در سال های 1890-1887 عضو مجلس ایتالیا بود.
در سال های 1897 به همراه آمیلگار چیپریانی از مبارزین ایتالیایی با رهبری 1300 تن از فدائیان نهضت گاریبالدی در جنگ های ترکیه و یونان به کمک یونانیان شتافت.
سخنان گاریبالدی ختاب به ارمنیان مبارز، در نشریه ارمنی زبان دروشاک در تاریخ 1899 شماره 3 صفحه 34 ، منتشر شد.
سلاح در دست
مراجعه و انتظار از کنفرانس های صلح را کاملاً بیهوده می دانم.
آن کنفرانس ها به دعوت تزار خوانده روس ترتیب داده می شود تا تبلیغ صلح کنند و در عین حال در امپراطوری های گسترده خویش حتی کمترین آزادی ها (نمونه فنلاند را یادآور می شوم) منع می شوند.
این واقعیات گواه نکته ای است که در پس پیشنهاد او (تزار) تله ای به زیان و ضرر ملت های استقلال طلب و عدالت خواه و آزادی خواه نهفته است. اگر ارمنیان نیز همچون دیگر ملت های تحت ستم ترکیه خواستار آزادی می باشند، خواسته های انسانی و عدالت خواهانه خود را باید سلاح به دست طلب کنند. تنها با قدرت اسلحه می توان فریاد ملت ها را به گوش سیاستمداران اروپائی رساند و در صورت جنگ مسلحانه برای آزادی خواهی من و خانواده گاریبالدی با جان و دل در خدمت ملت مظلوم ارمنی خواهیم بود.
دوستدار همیشگی شما
ریچیودی گاریبالدی
27 مارس 1899 روم ایتالیا