Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

بازگشت به دوران بربریت

$
0
0

بازگشت به دوران بربریت

 

 

تخریب آثار تاریخی توسط داعش؛ «بت شکنی» یا استراتژی ترور

 

 

 

مدیرکل یونسکو می گوید که تخریب آثار تاریخی تنها موضوع فرهنگی نیست بلکه موضوعی امنیتی و استراتژی ترور از سوی داعش برای نشان دادن سلطه خود است.

ویدئوی منتشر شده از سوی این گروه تندرو نشان می دهد نیروهای داعش الله اکبر گویان با پتک به جان آثار تاریخی چندهزار ساله افتاده و آنها را نابود کردند.

کارشناسان جرایم هنری و باستان شناسان در روزهای گذشته درباره قاچاق آثار سوری و فروش آنها در انگلیس هشدار داده بودند.

پس از حمله تروریست‌های داعش به آثار باستانی عراق و تخریب گسترده موزه موصل و آثار مربوط به دوره آشوریان و با قدمتی هزاران ساله، یونسکو اعلام کرده که برای حفاظت از این آثار نیروی نظامی ندارد اما از دیگر بخش‌های سازمان ملل متحد که این امکان را دارند کمک خواهند گرفت و همچنین در ارائه اطلاعات به آنها کمک خواهد کرد.

«ایرنا بوکووا»، مدیر کل فرهنگی سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه این معضل از حالت فرهنگی در آمده و به مسئله‌ای امنیتی بدل شده، می گوید که این افراد از نابودی میراث فرهنگی و آثار کهن تاریخی به عنوان یک نوع استراتژی ترور استفاده می کنند تا با بی‌ثبات و دستکاری  کردن جمعیت از سلطه خود اطمینان حاصل کنند.

ویدئوی منتشر شده از سوی این گروه تندرو نشان می دهد نیروهای داعش در روزهای گذشته به شیوه دیگر اسلامگراهای تندرو به بهانه اینکه این اشیا تاریخی بت هستند، الله اکبر گویان با پتک به جان آثار تاریخی چندهزار ساله افتاده و آنها را نابود کردند.

این در حالیست که پیشتر خبرها حاکی از آن بود که این گروه تندرو با کند و کاو در مناطق تاریخی و همچنین دزدی از اماکن تاریخی و موزه‌های تحت کنترل خود در عراق و سوریه همین آثار تاریخی که به ظن خودشان فروششان «تحصیل مال حرام است» را دربازارهای قاچاق فروخته اند.

کارشناسان جرایم هنری و باستان شناسان در روزهای گذشته درباره قاچاق آثار سوری و فروش آنها در انگلیس هشدار داده بودند.

تخریب آثار تاریخی توسط تندورهای طالبان پیشتر در افغانستان، پاکستان و آفریقا اتفاق افتاده است، تخریب تاریخی مجسمه بودای بامیان یکی از نمونه‌های معروف این شیوه است.

اما با توجه به ویدئو منتشر شده از سوی داعش موضوع خودنمایی و ایجاد رعب و وحشت نیز در میان است. با توجه به گفته‌های مدیر کل یونسکو ، این فاجعه تنها به موضوع فرهنگی و عقاید تندرو باز نمی گردد، این تروریست‌ها می خواهند نشان دهند که پیش از آنها هیچ چیز دیگر و حتی فرهنگی وجود نداشته است.

طبق توضیح این کارشناس جهانی مسائل فرهنگی، یونسکو غیر از آنکه از بخش‌های دیگر سازمان ملل کمک بخواهد و با استفاده از کارشناسانش مسیر اشیا تاریخی قاچاق شده توسط داعش را کنترل کند، نمی تواند کار دیگری برای اشیا تاریخی عراق و سوریه تحت کنترل داعش انجام دهد.

 

 

بازگشایی پیش از موعد موزه بغداد در واکنش به تخریب آثار موزه موصل توسط داعش

 

 

 

نخست وزیر عراق در واکنش به تخریب «وحشیانه» موزه موصل توسط گروه تروریستی داعش، موزه ملی این کشور را در بغداد بازگشایی کرد.

پس از غارت و تخریب آثار تاریخی عراق در حمله آمریکا اقدام داعش در موصل بزرگ‌ترین ضربه به گنجینه‌های فرهنگی عراق بود.

رییس سازمان میراث برای نگهداری موقت اشیا تاریخی عراق اعلام آمادگی کرده است.

«حیدر العبادی»، نخست وزیر عراق در واکنش به تخریب «وحشیانه» موزه موصل توسط گروه تروریستی داعش، پس از ۱۲سال موزه ملی این کشور را در بغداد بازگشایی کرد.

به گزارش خبرگزاری «فرانسه»، موزه ملی عراق پس از تلاش طاقت‌فرسا و گردآوری حدود یک سوم از قطعات باستانی غارت شده از این کشور پس از حمله آمریکا دیروز بازگشایی شد.

پس از هرج و مرج ایجاد شده به دنبال حمله آمریکا و غارت بیش از ۱۵هزار قطعه از آثار تاریخی موزه بغداد در سال ۲۰۰۳، اقدام داعش در موصل بزرگ‌ترین ضربه به گنجینه‌های فرهنگی عراق بود.

آنطور که «قیس حسین رشید»، معاون وزیر گردشگری و میراث فرهنگی عراق به خبرگزاری فرانسه گفته، مراحل بازگشایی موزه بغداد از ماه‌های گذشته آغاز شده اما دولت این کشور تصمیم گرفت تا در واکنش به حمله تروریست‌های داعش به موزه موصل، مراحل کار را شتاب دهد و به همین دلیل بازگشایی پیش از موعد مقرر صورت گرفت.

تخریب آثار باستانی در موصل تا جایی خشم فرهنگ دوستان جهان را برانگیخته که شورای امنیت سازمان ملل را به تشکیل نشست اضطراری وادار کرد.

در ایران نیز علاوه بر اعلام آمادگی «مسعود سلطانی فر» معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث برای «نگهداری موقت» اشیا تاریخی عراق، جمعی از موزه‌داران، دانش‌آموختگان و مدیران موزه‌ای و میراث فرهنگی در کنار آثار تمدن بین النهرین در موزه ملی گرد آمدند و با انتشار بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن انهدام آثار تاریخی و موزه‌ای شهر موصل عراق، اعلام آمادگی کردند حاضرند تا در قالب توافقات بین دوکشور، عراقی‌ها را در زمینه جلوگیری از آسیب بیشتر، نگهداری و بازسازی‌های دقیق این آثار یاری کنند.

با آنکه اعضای داعشی‌ مقابل دوربین اعلام کردند که این آثار را نماد «بت پرستی» می دانند، کارشناسان موسسه باستان شناسی کالج لندن که ویدئوی تخرب موزه را به دقت بررسی کرده اند، احتمال می دهند که برخی از نمونه های جعلی و بدل مجسمه های اصلی بوده باشند، همچنین به نظر می رسد که پیشتر مقامات برای مراقبت بیشتر از آثار اصلی، آنها را به موزه بغداد به امانت فرستاده باشند.

به گفته کارشناسان بین المللی فرهنگ، تروریست های داعش با هدف ایجاد رعب و وحشت و تشنج با آمریکا و نیروهای محلی آثار تاریخی‌ای را که به علت ابعاد بزرگشان نمی توانستند در بازار قاچاق ارائه کنند به این شکل تخریب کرده اند. هرچند که تخریب اثری مانند شیرسنگی تمدن آشور به همراه نابودی ۱۰‌ها اثر بی‌نظیر از تمدن‌های باستانی بین النهرین از شدت قبح حرکت داعش نمی کاهد و به گفته کارشناسان ضرری غیر قابل جبران است.

 

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>