اراده سیاسی و الزام عملی
http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/901-
دیدگاه-اراده-سیاسی-و-الزام-عملی
در نشست اخیر انجمن دوستی ایران و ارمنستان که به صورت گسترده برگزار شد، اعضای محترم انجمن، نمایندگان محترم دولت و مجلس شورای اسلامی، همچنین شورای عالی امنیت ملی حضور داشتند. این نوع رویکرد به خودی خود گواه بر توسعه فکر و عقیده و ارتقاء کیفی و به کارگیری توانی نو در روابط فیمابین دو کشور دوست در برنامه های انجمن دوستی ایران و ارمنستان است. در نتیجه، لزوم ابراز اراده سیاسی و برداشتن گام های اجرایی برای حیات بخشیدن به این فکر و ایده را ضروری و غیرقابل تأخیر قلمداد باید کرد.
در مورد موفقیت های دو جانبه در نیل به دست آوردهایی در زمینه های فرهنگی، انتشاراتی، توریسم، دیالوگ سیاسی، روابط تجاری-بازرگانی، خواهر خواندگی شهرهای دو کشور و غیره باید اذعان کرد نتایج آن ها تاکنون شاخص هایی ناکافی را نشان داده اند که هیچ گاه همگام با انتظارات دو کشور و دو ملت دوست و همسایه نبوده اند. به طور مثال در روند اجرایی کردن قراردادهای خط لوله انتقال گاز یا خط آهن بین دو کشور چالش هایی مصنوعی و احتمالاً سیاسی؟ به چشم می خورند که به دلایلی مبهم دورنمایی از رفع آن ها دیده نمی شوند.
این در حالی است که کشور ارمنستان از سوی همسایگان غربی و شرقی خود در محاصره سیاسی-اقتصادی به سر می برد که از جانب آن ها تحمیل گردیده و نیز به علت روابط نامعلوم و از هم گسیخته روسیه-گرجستان، مناسبات با همسایه شمالی خود یعنی گرجستان در وضعیتی ریسک پذیر به سر می برد.
در نشست دوره ای انجمن دوستی ایران و ارمنستان طبق ارزیابی های مطرح شده و با در نظر گرفتن نقد و بررسی مسائل مربوط، چشم انداز اجرایی کردن اراده سیاسی و به بیانی دیگر ترسیم «نقشه راه» با ابتکار طرف ایرانی و اهداف مثبت نمایان می گردد.
با در نظر گرفتن تحولات سریع منطقه ای و ژئوپلیتیکی و برای حفظ ثبات و امنیت و منافع مشترک دولتی-ملی با تنها همسایه مسیحی کشور ایران، وضعیت و حالت فعلی روابط فیمابین را براساس برخی از داده ها باید بطور منطقی و طبیعی بسط و گسترش داد، تا روابط همه جانبه مطابق اراده، خواست و میل دو ملت و دو کشور ارتقاء یابند.