تهران، استانبول و لسآنجلس؛ سه شهر بزرگ زلزلهخیز
.
•زلزله شناسان می گویند چندین نقطه بر روی سطح کره زمین را شناسایی کرده اند که پتانسیل وقوع زلزلهای به ویرانگری زلزله روز شنبه در کاتماندو را دارد.
•پایتخت ایران بر روی سه گسل عمده زلزله قرار گرفته است.
•بر اساس گزارش بانک جهانی، در زلزله هایی که در قرن گذشته در ترکیه اتفاق افتاد بیش از ۱۰۰هزار نفر کشته شدند.
•لس آنجلس به عنوان دومین شهر پرجمعیت آمریکا منابع زیادی را برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در صورت وقوع یک زلزله بزرگ اختصاص داده است.
پس از وقوع زلزله ویرانگر کاتماندو در نپال، مجله "تایم"در آخرین شمارهاش به بررسی سه شهر بزرگ در جهان پرداخته که احتمال وقوع زلزله در آنها وجود دارد.
زلزله شناسان می گویند چندین نقطه بر روی سطح کره زمین را شناسایی کرده اند که پتانسیل وقوع زلزلهای به ویرانگری زلزله روز شنبه در کاتماندو را دارد. این شهرها عبارتند از: تهران، استانبول و لوس آنجلس.
تهران:
پایتخت ایران بر روی سه گسل عمده زلزله قرار گرفته است. این شهر همچنین دارای رشد سریع ساختمان سازی بوده و تدابیر لازم برای آمادگی در برابر زلزله در ساختمانهای جدید در نظر گرفته نشده است. مقامات ایران با امید به کاهش خطر فاجعه در لحظه وقوع زلزله، در سال ۲۰۱۰، مشوقهای مالی برای ۵میلیون نفر در نظر گرفتند تا این شهر را ترک کنند ولی تهران همچنان بزرگ و پرجمعیت باقی مانده و خطر وقوع زلزله در آن بالا است. به گزارش رویترز، احتمال وقوع زلزله به بزرگی ۶ریشتر یا بیشتر در تهران در دهههای آینده ۹۰درصد است و با توجه به موقعیت و استانداردهای پایین ساخت و ساز در این شهر، وقوع زلزلهای با این شدت می تواند ویرانگر باشد.
استانبول:
بر اساس گزارش بانک جهانی، در زلزله هایی که در قرن گذشته در ترکیه اتفاق افتاد بیش از ۱۰۰هزار نفر کشته شدند. استانبول به عنوان پرجمعیتترین شهر ترکیه دارای ساختمان هایی است که در روند توسعه شتاب زده شهری مطابق با ضوابط ایستادگی در برابر زلزله نیستند. یک بررسی در سال ۲۰۰۰نشان داد بیش از ۶۰درصد احتمال دارد این شهر تا سال ۲۰۳۰با زلزلهای ۷درجهای روبرو شود.
لس آنجلس:
لس آنجلس به عنوان دومین شهر پرجمعیت آمریکا منابع زیادی را برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی در صورت وقوع یک زلزله بزرگ اختصاص داده است. با این وجود، ممکن است این شهر برای یک زلزله ویرانگر آمادگی کافی نداشته باشد.