سرنگونی جنگنده روسی در کانون توجه جهانی
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/1443-
سرنگونی-جنگنده-روسی-در-کانون-توجه-جهانی
.
مسکو که اکنون بیشترین توجه خود را بر پاسخ دهی لازم به آنکارا برای جلوگیری از تکرار احتمالی ساقط کردن هواپیمای روسی در آینده متمرکز کرده است، پس از هشدارهای «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه که ترکیه را همدست تروریست ها خواند، وارد کردن فشار بیشتر بر آنکارا را پیگیری می کند تا نشان دهد چنین واقعه ای با هر توجیهی هرگز نباید تکرار شود.
در حالی که تروریست ها به ویژه داعش در سوریه زیر بمباران هوایی جنگنده های روسی و پیشروی نظامیان سوری زمین گیر شده اند و ارتش عراق نیز موفق شده مناطق وسیعی از اراضی تحت سلطه آنان را بازپس گیرد، افزایش تنش ها بین بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای به ویژه اعلام حمایت شتاب زده و فوری پیمان ناتو از اقدام ترکیه بدون روشن شدن نتیجه بررسی ها، می تواند معادلات را تغییر دهد و به بحرانی تر شدن شرایط بیانجامد.
پوتین در دیدار با «عبدالله دوم» پادشاه اردن در سوچی روسیه افزود: این واقعه از چارچوب مبارزه عادی با تروریسم فراتر می رود و حادثه کنونی با ضربه ای ارتباط دارد که همدستان تروریست ها از پشت به ما زدند.
«رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه که کشورش به همکاری با گروه های ضد سوری از جمله قرار دادن مسیر انتقال تسلیحات و نیرو در اختیار تروریست ها متهم شده، گفته است: جنگنده ای که روشن نیست متعلق به کدام کشور است، در مرز با سوریه به رغم همه هشدارها حریم هوایی ترکیه را نقض کرد.
ساعتی پس از اظهار نظر اردوغان، یک مقام ارشد نیروهای مسلح روسیه با اعلام جزئیات مسیر پرواز جنگنده روسی مستند به نقشه ماهواره ای، ادعای ترکیه مبنی بر نقض مکرر فضای هوایی این کشور را به عنوان دلیل هدف قرار دادن و ساقط کردن هواپیمای سوخو 24، رد کرد.
اما در دیگر سو، «ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) متحد سیاست های ضد سوری آنکارا فقط چند ساعت پس از واقعه سقوط هواپیمای روسی در یک نشست خبری، هرگونه گزارش مبنی بر این که این رویداد خارج از حریم هوایی ترکیه اتفاق افتاده را رد کرد و گفت که «ارزیابی ناتو با اطلاعاتی که از ترکیه دریافت کرده همخوانی دارد.»
وی در ادامه با ترکیه اعلام «همبستگی» و اظهار کرد که «ما از تمامیت ارضی هم پیمان خود در ناتو حمایت می کنیم.»
این در حالی است که یک مقام آمریکایی بدون ذکر نام به خبرگزاری رویترز گفت: اطلاعات آثار حرارتی حرکت جنگنده روسی نشان می دهد که هواپیما پس از اینکه چند لحظه وارد حریم هوایی ترکیه شد، بر فراز خاک سوریه هدف گیری و سرنگون شده است.
وزارت دفاع روسیه اعلام کرده است: تصاویر ماهواره ای تایید می کند هواپیمای روسی در حالی که وارد حریم هوایی ترکیه نشده، هدف قرار گرفته است.
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا نیز در یک نشست خبری فوری ضمن بیان اینکه هم اکنون در حال دریافت جزئیات رویداد روز سه شنبه هستیم و درچند روز آینده ب اردوغان
در تماس خواهیم بود، افزود: به نظرم اکنون بسیار مهم است که از گفت وگوی مستقیم روسیه و ترکیه اطمینان حاصل کنیم تا دو کشور بتوانند تدابیری برای جلوگیری از تشدید تنش ها اتخاذ کنند.
«احمد فوزی» مدیر مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل مسقر در ژنو نیز پس از این حادثه با بیان اینکه وی در جریان وقوع این حادثه قرار گرفته است، هشدار داد که این حادثه ممکن است روند مقابله با تروریسم در سوریه را پیچیده کند.
رئیس اتحادیه اروپا نیز در پی این واقعه خواستار آرامش طرف های درگیر به دنبال حادثه سرنگونی جنگنده روسیه توسط ترکیه شد
. این نخستین بار است که از دهه 1950 یک هواپیمای روسی توسط یک عضو پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو»، سرنگون می شود.
«دونالد تاسک» در توییتی اعلام کرد: در این شرایط خطرناک پس از سرنگون شدن جنگنده روسیه در مرز ترکیه- سوریه، لازم است همگان آرامش خود را حفظ کنند.
«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز ضمن اعلام اینکه با «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در این باره مذاکره کرده، گفت: لازم است از تشدید تنش ها جلوگیری شود
وزارت خارجه روسیه نیز در واکنش به اقدام نظامی آنکارا، برنامه نشست وزیران خارجه دو کشور در قالب «شورای راهبردی» دو جانبه را در استانبول لغو و همچنین شهروندان روس را از سفر به ترکیه منع کرد.
«سرگئی لاوروف» با اعلام اینکه احتمال وقوع حمله تروریستی در ترکیه کمتر از مصر نیست، از شهروندان روسیه خواست از سفر به این کشور خودداری کنند.
برپایه این گزارش، آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ترکیه، قطر و عربستان با همکاری رژیم صهیونیستی از پنج سال پیش با هدف سرنگونی حکومت «بشار اسد» برنامه جذب و اعزام تروریست های افراطی را از سراسر جهان به سوریه و همچنین سازماندهی و تقویت گروه های تروریستی از جمله جبهه النصره و داعش آغاز کردند. براساس تازه ترین گزارش سازمان امنیت فدرال روسیه 30 هزار تروریست از 100 کشور در صفوف تروریست ها در عراق و سوریه می جنگند.
ترکیه و روسیه از حدود دو ماه پیش و آغاز بمباران مواضع تروریست های ضد سوری توسط جنگنده های روسیه روابط پرتنشی داشته اند و مسکو درخواست های مکرر آنکارا برای قطع این عملیات را که با همکاری نظامی دمشق صورت می گیرد، رد کرده است.
نیروی هوا فضای روسیه در جریان 58 روز عملیات ضد تروریستی با همکاری ارتش سوریه تاکنون نزدیک به شش هزار مقر و پایگاه تروریست ها به ویژه داعش را در این کشور نابود کرده است.
براساس آخرین گزارش ها، خلبان دیگر هواپیمای روسی در این واقعه که عصر دیروز رخ داد، توسط تروریست های مورد حمایت کشورهای ضد سوری کشته شده است.
روسیه نیز اعلام کرده که ادعاهای ترکیه مبنی بر تجاوز چند باره سوخو 24 منهدم شده به خاک این کشور و هشدارهای مکرر درست نیست، زیرا تمامی نقشه های پروازی ماهواره ای نشان می دهد که هواپیما در مسیر عادی پروازی خود مشغول عملیات ضد تروریستی در استان لاذقیه سوریه بوده است.
تنش در روابط سوریه و روسیه بر اثر این رویداد افزایش یافته و مسکو اعلام کرده افزون بر استقرار سامانه های پیشرفته ضد هوایی اس 300 و 400، ناو موشک انداز ضد هوایی «موسکوا» را نیز به سواحل مدیترانه سوریه اعزام کرده است و از تمامی امکانات برای حذف تهدیدهای هوایی ضد روسی بهره خواهد گرفت
پوتین: تکرار واقعه سوخو 24 پاسخ روسیه را در پی دارد
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/1445
-پوتین-تکرار-واقعه-سوخو-24-پاسخ-روسیه-را-در-پی-دارد
.
به گزارش ایرنا، ولادیمیر پوتین روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در شهر «نیژنی تاگیل» منطقه صنعتی نظامی در اورال روسیه گفت: پس از رویداد روز گذشته نمی توانیم امکان وقوع حوادث مشابه را نادیده بگیریم و اگر حادثه ای رخ دهد، مجبور خواهیم بود، پاسخ بدهیم و آن گاه جان شهروندان ما در ترکیه به خطر می افتد که وزارت خارجه روسیه در این باره هشدار منع سفر داده است.
رییس جمهوری روسیه ادامه داد: ترکیه برای سفر روس ها خطرناک است و امنیت ندارد که هشدار منع سفر پس از رویداد غمناک دیروز و انهدام هواپیمای روسی و قتل خلبان ما، تدبیر اجباری است.
وی گفت: توصیه و اقدام وزارت خارجه روسیه به ترکیه درست است و باید بدانیم تراژدی ساقط کردن هواپیمای ما بسیار عمیق است.
رییس جمهوری روسیه همچنین حکومت ترکیه را متهم کرد که از اسلام برای گسترش افراط گرایی بهره می گیرد.
روحانی خواستار خویشتنداری روسیه و ترکیه شد
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/1444-
روحانی-خواستار-خویشتنداری-روسیه-و-ترکیه-شد
.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی درجلسه روز چهارشنبه به موضوع تروریسم و خطرات آن برای جهانیان پرداخت و گفت: آنچه در پاریس، مالی، سرنگونی هواپیما در شرم الشیخ، بیروت و اخیرا در تونس اتفاق افتاد و البته روزانه در یمن، عراق و سوریه تکرار می شود، بیانگر خطرات انتشار میکروب تروریسم برای آفریقا، آسیا، خاورمیانه و حتی اروپا و آمریکا است و به تبع آن، ضرورت اراده جدی جهانی برای مقابله با این پدیده شوم را نشان می دهد.
روحانی با اشاره به اینکه 'ما هنوز یک اراده جدی را درغرب برای مبارزه با تروریسم مشاهده نکرده ایم'، گفت: امیدواریم در روزها و هفته های آینده شاهد چنین اراده ای از سوی غربی ها نیز باشیم. به هر حال تروریست ها به چه کسی نفت می فروشند، این باید روشن شود. کامیون های نفت در بیابان های سوریه مشخص هستند که به کدام سو تردد می کنند.
وی ادامه داد: چطور سازمان ملل و نهادهای بین المللی با اینها برخورد نمی کنند و چطور مدعیان مبارزه با تروریسم این نفت را با قیمت بسیار پایین از تروریست ها خریداری می کنند؟
رییس جمهوری افزود: این سلاح های مدرن و موشک های مدرن ضدزره که در اختیار اینهاست حتی موشک های دوش پرتاب کن ضدهوایی را از کجا آورده اند و چه کسی برایشان خریداری کرده است. اینها مشخص است که از کجا آمده و تولید کجاست و در کجا انبار بوده اند؟ اگر واقعاً بناست با تروریست ها مبارزه شود باید با این مسایل مبارزه شود.
وی افزود: ناتو اگر واقعا می خواهد با تروریسم مبارزه کند، باید جدیتش را در این مسایل نشان دهد؛ تا امروز متأسفانه کشورهایی که با تروریست ها می جنگند محدود هستند، روس ها با تروریست ها می جنگند و ایران از آغاز انقلاب در طول این دهه ها و سال های اخیر با تروریست ها جنگیده است و همواره به هر کشوری که آماج حملات تروریست ها بوده کمک کرده است. تبعات اقداماتی همچون سرنگونی جنگنده روسی به عهده آغازگر مساله است.
رییس جمهوری اظهار داشت: مسأله دیگری که بسیار هشدار دهنده و خطرناک است و موضوع را پیچیده تر کرده است، حادثه ای بود که در فضای سوریه و نزدیک مرزهای ترکیه اتفاق افتاد که اطلاعاتی که ما تا امروز در اختیار داریم این است که هواپیما در فضای سوریه مشغول عملیات بوده و هدف قرار گرفته است.
حالا فرض بر این که این هواپیما به مرزهای ترکیه نزدیک شده باشد، موشک و هواپیما که اسباب بازی نیست که کسی در هوا تصمیم به شلیک بگیرد؟ مگر می تواند اینقدر بی نظمی بر منطقه به تدریج حاکم شود که هر کسی در هوا هر تصمیمی می خواهد اتخاذ کند؛ این اقدامات بسیار خطرناک است.
روحانی تصریح کرد: همه باید توجه داشته باشند این اقدامات تحریک کننده و تبعات فراوان آن از لحاظ حقوقی به گردن آغازگر مسأله است و همه کشورها باید مراقبت کنند. ما از کشور همسایه و دوست مان ترکیه می خواهیم که به جدیت مراقب اوضاع باشد چرا که شرایط بسیار حساس است.
رییس جمهوری گفت: روسیه و ترکیه هر دو همسایه و دوست جمهوری اسلامی ایران هستند و برای ما بسیار مهم است که روابط همسایگان صمیمی باشد و ما به هیچ عنوان راضی نیستیم بین همسایگانمان اختلاف باشد و یا اخلالی در روابطشان ایجاد شود چرا که این به نفع ما و منطقه نیست. ما هم می خواهیم که این کشورها اقدامات احتیاطی را انجام دهند و با تدبیر مانع از تکرار این گونه حوادث شوند و بردباری لازم را به خرج دهند.
رییس جمهوری تاکید کرد: این گونه حوادث به نفع تروریست هاست و روحیه آنها را تقویت می کند بویژه وقتی ببینند کشورهای منطقه بر سر این مسایل با هم درگیر شده اند و اختلاف و فاصله میان آنها ایجاد شده است.
روحانی با اشاره به اینکه 'همه کشورهای منطقه باید از کشوری که با تروریست ها می جنگد حمایت کنند'، گفت: اگر بنا باشد مسایل حاشیه ای ما را از مسأله اصلی بازدارد، موفق نخواهیم شد و ما باید همه تلاش و اراده و توانمان برای مبارزه با تروریسم متمرکز شود. غفلت از تروریسم به عنوان خطر اصلی، منطقه را دچار ناامنی های دیگری می کند..
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در اجلاس کشورهای تولید کننده گاز که بسیار موفقیت آمیز، عزتمندانه و با نظم و امنیت کامل برگزار شد، بیشترین تعداد از سران و مقام های ارشد کشورهای عضو حضور داشتند که این امری کم سابقه و نشان دهنده عزت روزافزون جمهوری اسلامی ایران بود.
وی برگزاری این اجلاس در تهران و حضور مقام های ارشد کشورهای عضو را نشانگر اهمیت و امنیت جمهوری اسلامی ایران و اراده کشورها برای توسعه روابط با تهران دانست و اظهار داشت: البته روشن است که ایران از لحاظ انرژی و داشتن بیشترین مخازن گاز در دنیا مورد توجه ویژه جهانیان است.