چند خبر
ایران تا چند هفته دیگر وارد سیستم بانکداری جهانی میشود
.
مقامات ارشد بانکی میگویند ایران تا چند هفته دیگر میتواند پس از سالها غیبت دوباره وارد بانکداری جهانی شود. مهمتر از همه اینکه ارتباط بانکهای بینالمللی با ایران دوباره از طریق سیستم "سوئیفت"برقرار میشود.
شاید مهمترین تحریمهایی که هفته گذشته در نتیجه توافق وین لغو شدند تحریمهای مربوط به صنایع بانکداری و بیمه بودند.
ایران حالا برای اولین بار پس از چهار سال باید دوباره وارد سیستم "سوئیفت" (انجمن جهانی ارتباطات مالی بینبانکی) شود.
پرویز عقیلی، مدیر "بانک خاورمیانه"در تهران در گفتگو خبرگزاری رویترز گفت این بانک نزدیک به درخواست بازگشایی ۴۰ "سوئیفت"به بانکهای کشورهای مختلف در جهان فرستاد.
"بانک خاورمیانه"در بازار بورس تهران قرار دارد و مجموع داراییهای آن به یک میلیارد دلار میرسد. سرمایهگذاران این بانکِ نسبتا کوچک، شرکتهای کوچک و متوسط ایرانی هستند.
حضور بانکهای خارجی در ایران
اما جدای از برقراری مجدد ارتباط با بانکهای خارجی بسیاری امیدوارند بانکهای خارجی مستقیما وارد بازار ایران شوند. این کار همچنان میتواند باعث برخورد آنها با بعضی تحریمهای آمریکا شود. این البته بیشتر راجع به بانکهای آمریکایی صدق میکند.
تحریمهای کنونی واشنگتن تجارت تمامی شهروندان، بانکها و شرکتهای بیمه با ایران را ممنوع کرده است. هرگونه ارتباط تجاری با با ایران که با دلار آمریکا انجام شود و از نظام مالی آمریکا بگذرد نیز ممنوع است.
بانکهای اروپایی هم محتاط هستند. به عنوان مثال "دویچه بانک"پیش از این به خاطر سرپیچی از تحریمها جریمههای هنگفتی پرداخت کرده است.
اما "کامرزبانک"آلمان اخیرا اعلام کرد سیاست خود برای عدم تجارت با ایران را تغییر میدهد.
زهرا نعمتی، پرچمدار ایران در المپیک ریو
.
زهرا نعمتی به عنوان پرچمدار ایران در المپیک ریو انتخاب شد.
در جلسه امروز هیات اجرایی کمیته ملی المپیک، نعمتی که هم در بخش پارالمپیک و هم المپیک سهمیه گرفته، به عنوان پرچمدار ایران معرفی شد.
این ورزشکار در مسابقات پارالمپیک لندن موفق به کسب مدال طلا شده بود.
هشدار کارشناسان: قیمت نفت پایینتر از این هم میرود
.
تحلیلگران بازار جهانی نفت معتقدند که با توجه به ادامهی تلاطم در بازار نفت، احتمالاً همچنان شاهد کاهش بیشتر قیمت این کالای حیاتی خواهیم بود.
این در پی آن است که در چند روز گذشته، با اندکی افزایش در قیمت نفت، بعضی را امیدوار کرد که شاید بالاخره به پایان ۱۸ماه سقوط قیمت این کالا رسیده باشیم؛ اما سطح بالای عرضهی جهانی نفت و نگرانیها در مورد پایین آمدن تقاضای نفت در اقتصاد چین باعث شده کمتر کسی امیدوار به افزایش چشمگیر قیمت نفت باشد.
قیمت نفت اخیراً برای نخستینبار از سال ۲۰۰۳تاکنون به زیر ۳۰دلار سقوط کرده است، اما دیروز قیمت نفت خام آمریکا با ۹درصد افزایش به ۳۲/۱۹دلار رسید.
تحلیلگران گفتهاند که این بالا رفتن اندک چند روز گذشتهی قیمت نفت، یک نوسان موقتی است.
تحلیلگر وبسایت «فارکس دات کام» دیروز گفت بعید میداند قیمت نفت به بالای بشکهای ۳۵دلار برسد؛ سطح قیمتی که برای توقف کاهش بیشتر ضروری است.
تحلیلگر شرکت بینالمللی واسط معاملات بازرگانی، «آیکپ» هم گفته است که انتظار دارد قیمتها سقوط کنند.
بعضی تحلیلگران، افزایش قیمت اخیر را با افزایش اندک قیمت نفت در ماه اوت سال گذشته مقایسه میکنند. در آن زمان هجوم خریداران موجب شد قیمت نفت ظرف سه روز افزایشی ۲۵درصدی پیدا کند؛ این قیمت چند ماه ثابت ماند، اما بعد دوباره سقوط کرد.
وزیر دفاع آمریکا: بعضی شرکای ائتلاف «هیچ کاری» علیه داعش نمیکنند
.
وزیر دفاع آمریکا، اشتون کارتر، در نشست داووس گفت بعضی کشورهای عضو ائتلاف ضدداعش تحت رهبری آمریکا «اصلا هیچ کاری» علیه این گروه تروریستی انجام نمیدهند.
این اولین بار است که پنتاگون با لحنی انتقادی از این ائتلاف ۶۵کشوری که شعار آن «یک ماموریت، کشورهای بسیار» است صحبت میکند.
کارتر که برای شرکت در «مجمع اقتصاد جهان» در داووسِ سوئیس به سر میبرد در گفتگو با «سی ان بی سی» گفت: «بسیاری از این کشورها اندازه کافی تلاش یا اصلا هیچ کاری نمیکنند».
وزیر دفاع بدون اشاره به کشوری مشخص گفت: «خیلی کارها را خودمان میتوانیم انجام دهیم اما در ضمن میخواهیم بقیه هم سهم خودشان را ایفا کنند».
کارتر در گفتگوی دیگری با تلویزیون «بلومبرگ» این مجموعه کشورها را «باصلاح ائتلاف» خواند.
اینها همه خبر از نارضایتی آمریکا از بعضی شرکایش بخصوص کشورهای عرب سنی دارد که منابع لازم را در اختیار مبارزه با داعش قرار نمیدهند.
وزیر دفاع آمریکا هفته گذشته را در اروپا، بیشتر پاریس، گذرانده و کوشیده متحدین این کشور را قانع کند که اقدامات خود علیه داعش را افزایش دهند.
کارتر ماه آینده با نمایندگان ۲۶کشور ائتلاف دیدار میکند تا همین خواسته را مطرح کند.
ترکیه
وزیر دفاع در جای دیگری از صحبتهایش مشخصا از ترکیه نام آورد و خواهان افزایش اقدامات این کشور علیه داعش شد.
آنکارا به آمریکا اجازه استفاده از پایگاه هوایی «اینجیرلیک» را داده که با توجه به نزدیکی به مواضع داعش در عراق و سوریه حیاتی است. اما وزیر دفاع میخواهد این کشور در بستن مرز خود با سوریه همت بیشتری خرج دهد.
کارتر در یکی از جلسات پرسش و پاسخ داووس به رفت و آمد مکرر تروریستهای خارجی از مرز ترکیه و سوریه اشاره کرد.
کارشناسان میگویند آمریکا در ضمن از رفتار آن دسته از کشورهای عرب و خصوصا شیخنشینهای حاشیه خلیج فارس ناراضی است که بیشتر درگیر جنگ داخلی یمن هستند تا داعش.
از تابستان ۲۰۱۴که «ائتلاف» آغاز به کار کرد حدود ۹۸۰۰حمله هوایی علیه مواضع داعش در عراق و سوریه انجام شده. اکثریت قریب به اتفاق این حملات را خود آمریکاییها انجام دادهاند.
کارتر البته علیرغم تقاضای کمک تاکید کرد که «ائتلاف» در حال عقب راندن تروریستها است. باز پس گرفتن شهر رمادی در عراق و نابودی بعضی ظرفیتهای مالی داعش از جمله دستاوردهای اخیری است که او به آنها اشاره کرد.
پس از حملات تروریستی علیه پاریس در ماه نوامبر، فرانسه و بریتانیا که پیش از آن فقط در عراق علیه داعش فعالیت میکردند به نبرد سوریه نیز وارد شدند.
از دیگر کشورهایی که در سوریه یا عراق علیه داعش حمله کردهاند میتوان به استرالیا، بلژیک، کانادا، دانمارک، اردن، هلند، عربستان سعودی، ترکیه و امارات اشاره کرد.
دهها کشور دیر از کشورهای بزرگی همچون ایتالیا تا کشورهای کوچکی همون ایسلند و پامانا نقشهای دیگری همچون تعلیم نیروهای امنیتی محلی را بر عهده دارند.
کارشناسان تاکید میکنند که ائتلاف ضدداعش کنونی بسیار متفاوت از «ائتلاف اراده» جرج دبلیو بوش برای اشغال عراق است. آن «ائتلاف» با مخالفت جدی ساز و کار قانونی سازمان ملل و بعضی کشورهای مهم همچون فرانسه و آلمان روبرو بود. این ائتلاف اما پشتیبانی بیشتر کشورهای جهان را داراست.
مصدومیت ۳۷نفر در پیست اسکی دیزین
.
رییس مرکز فوریتهای پزشکی استان البرز، از مصدومیت ۳۷نفر در پیست اسکی دیزین خبر داد. حال ۱۰نفر از این مصدومان وخیم است.
مهرداد بابایی، در اینباره گفت: سه نفر از مصدومان مشکوک به ضایعه مغزی و نخاعی هستند و برای انتقال آنها به بیمارستان از هلیکوپترهای امداد استفاده کردیم.
وی با اشاره به استقبال طرفداران اسکی از پیست دیزین در ایام تعطیلات و قرار گرفتن استان البرز در مسیر عبوری ۱۴استان خواستار امکانات بیشتری برای فوریتهای پزشکی در این منطقه شد.
فسیلهای ایرانی از لسآنجلس بازگشتند
.
مرکز حقوقی بینالمللی ریاست جمهوری ایران اعلام کرد که بیش از ۳۰۰۰قطعه فسیل منحصر به فرد مربوط به دوران سوم زمینشناسی از آمریکا به ایران منتقل و به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شده است.
به گزارش ایسنا این فسیل ها بین سالهای ۵۴و ۵۵خورشیدی توسط کاوشگران ایرانی و آمریکایی در منطقه مراغه و مناطق اطراف دریاچه ارومیه کشف شده بود.
تعدادی از فسیل ها پس از کشف پیرو یک توافق بین موزه تاریخ طبیعی ایران با بخش دیرینهشناسی موزه کانتی در لس آنجلس، به این موزه منتقل می شوند تا در یک دوره ۶ماهه تا یک ساله به ایران بازگردانده شوند.
در سال ۵۶وقتی موزه تاریخ طبیعی ایران از موزه لس آنجلس خواستار استرداد فسیلها و یا تعیین تکلیف رسمی آنها می شود، دکتر کمپبل، سرپرست تیم کاوش از موزه کانتی با اعلام اینکه نیاز به زمان بیشتری برای مطالعه دارد با با استرداد آنها مخالفت کرد و بدون اطلاع و اجازه موزه تاریخ طبیعی ایران، فسیلها را برای مطالعه در اختیار یکی از اساتید دانشگاه کالیفرنیا قرار داد و فسیلها سپس به دانشگاه هوارد در واشنگتن محل کار جدید این استاد دانشگاه انتقال یافت.
بنابر این گزارش، این مجموعه از سال ۵۶تا سال ۹۳تلاش کرده تا مالکیت ایران را بر فسیلها به اثبات برساند. به نظر میرسد که تیرگی روابط بین دولتهای دو کشور باعث شده تا استرداد این فسیلهای ارزشمند با تاخیر اینچنینی روبرو شود.
سرانجام به دنبال پیگیریهای حقوقی مستمر در دیوان داوری ایرانامریکا و در جریان جلسات رسیدگی دیوان، دولت ایالات متحده اعلام آمادگی میکند تا این اموال را به هزینه خود به ایران بازگرداند.
سپس هیاتی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست برای بازبینی صحت و سلامت فسیلها به آمریکا اعزام میشوند و پس از بسته بندی و لاک و مهر کردن جعبههای حاوی فسیلها این محموله ارزشمند با هزینه آمریکا به آمستردام و سپس به ایران منتقل می شود.
این محموله به سازمان حفاظت محیط زیست تحویل داده شدهاست.