سه خبر
بازیگر فیلم باشو صاحب دکه مجوز دار میشود
.
عدنان عفراویان بازیگر فیلم باشو غریبه کوچک اثر تحسین شده بهرام بیضایی، با کمک استاندار خوزستان صاحب یک دکه مجوز دار در اهواز خواهد شد.
به گرش خبرگزاری ایرنا، عدنان در سفر حسن روحانی به استان خوزستان، نامهای به علی جنتی، وزیر ارشاد داد و از دولت یازدهم خواست او را از این مشقت طولانی نجات دهد.
گویا این نامه به استانداری ارجاع داده شد و به دستور عبدالحسین مقتدایی ، استاندار خوزستان قرار شد دکهای مجوز دار و قانونی به وی داده شود.
این بازیگر که در حال حاضر ۴۱سال دارد سالهاست در کنار دانشگاه شهید چمران اهواز سیگار و شارژ می فروشد.
باشو غریبه کوچک ساخته بهرام بیضایی پس از پنج سال توقیف در سال ۱۳۶۹اکران شد.
عدنان عفراویان بابت بازی در این فیلم ۴۰هزار تومان دستمزد و یک دوچرخه دریافت کرد.
هشدار در ارتباط با استفاده نانوایان از ماده سمی برای سفید نشان دادن نان
.
مدیر عامل انجمن حمایت از مصرف کنندگان از استفاده نانوایان از ماده سمی برای سفید نشان دادن نان خبر داد.
به گفته مسیح انصاری، برخی از نانواییها برای سفید نشان دادن نان از این ماده سمی استفاده میکنند. او به مصرف کنندگان توصیه کرد از خرید اینگونه نانها خودداری کنند.
انصاری میگوید متاسفانه مصرف جوهر قند در نانواییها بهخصوص نانواییهای سنتیپز در حال افزایش است و هر روز بر میزان آن افزوده میشود.
او در توصیف نان مرغوب توضیح داد هرچه نان قهوهایتر باشد نشانه این است که از سبوس بیشتری استفاده شده و مرغوبیت آن بالاتر است.
تصویب مصادیق جرم سیاسی و غیرسیاسی در مجلس
امروز، یکشنبه چهارم بهمن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، در ادامهی بررسی طرح «جرم سیاسی»، تمام مواد این طرح شش مادهای را تصویب کردند.
در ماده ۱این طرح آمده است که هر یک از جرایم عنوانشده در ماده ۲، در صورتی که با انگیزهی اصلاح امور کشور و بدون قصد ضربه زدن به اصل نظام انجام شده باشد، جرم سیاسی محسوب می شود.
در ماده ۲، جرائمی چون نشر اکاذیب و همچنین توهین و افترا به مقاماتی چون رؤسای سه قوه، رئیس مجمع تشخیص مصلحت، وزرا، معاونان رئیسجمهوری، نمایندگان مجلس و اعضای مجلس خبرگان و شورای نگهبان، توهین به رئیس کشور خارجی یا نمایندهی سیاسی آن که وارد ایران شده و جرائم مندرج در قوانین مربوط به انتخاباتهای مختلف و قانون فعالیت احزاب ازجمله جرایم سیاسی شمرده شدهاند.
براساس ماده ۳، جرایم زیر و مشارکت و معاونت در آنها، جرم سیاسی محسوب نمیشود:
الف – جرایم مستوجب حدود، قصاص و دیات
ب – سوءقصد به مقامات داخلی و خارجی
پ – آدمربایی، گروگانگیری و سلب غیرقانونی آزادی افراد
ت – بمبگذاری و تهدید به آن، هواپیماربایی و راهزنی دریایی
ث – سرقت و غارت اموال، ایجاد حریق و تخریب عمدی
ج – حمل و نگهداری غیرقانونی، قاچاق و خرید و فروش سلاح، مواد مخدر و روانگردان
چ – رشا و ارتشاء، اختلاس، تصرف غیر قانونی در وجوه دولتی، پولشویی، اختفای اموال ناشی از جرم مزبور
ح – جاسوسی و افشای اسرار
خ – تحریک مردم به تجزیه طلبی، جنگ و کشتار و درگیری
د – اختلال در داده ها یا سامانههای رایانهای و مخابراتی به کار گرفته شده برای ارائهی خدمات ضروری عمومی یا حاکمیتی
ذ – کلیهی جرائم علیه عفت و اخلاق عمومی اعم از جرایم ارتکابی بهوسیلهی سامانههای رایانه ای یا مخابراتی یا حاملهای داده یا غیر آن.
براساس مواد ۵و۴، تشخیص سیاسی بودن جرم با دادسرا یا دادگاهی است که پرونده را بررسی میکند و رسیدگی به این جرایم با حضور هيئت منصفه صورت میگیرد.
در ماده ۶هم همانطور که پیشتر اعلام شد، به امتیازاتی اشاره شده است که محکومان به جرائم سیاسی در زمان اعمال مجازات از آنها برخوردار خواهند بود. اما در نسخهی آخر طرح که امروز تصویب شد، «ممنوعیت دستبند زدن» از این موارد حذف شده، حق ملاقات و مکاتبه تنها با بستگان درجهی اول وجود دارد و در مورد «حبس انفرادی» این مجرمان در صورت بیم تبانی یا ضرورت تکمیل تحقیقات، آمده که مدت آن در هرحال نباید بیش از ۱۵روز باشد.
مجید انصاری، معاون پارلمانی دولت، پیشتر در جلسهی تصویب کلیات طرح جرم سیاسی در مجلس، گفته بود که این طرح جامع و مانع نیست و تعریف ارائه شده در آن با ماهیت جرم سیاسی متفاوت است.