Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

تفاوت فرهنگی در مقولهء « سر وقت بودن»

$
0
0

 

تفاوت فرهنگی در مقولهء « سر وقت بودن»

ترجمه از گارگین فتائی

.

در ایالات متحده سر وقت بودن یا وقت شناس بودن برای یک وقت ملاقات ، یک کلاس ، یک جلسه و غیره مهم است ولی این نمی تواند در مورد همه کشورها صدق کند.

  یک پروفسور آمریکائی این تفاوت را هنگامی که مشغول تدریس در یک دانشگاه برزیلی بود کشف کرد . وقت دو ساعتهء کلاس از ساعت ده صبح شروع و در دوازده ظهر به پایان می رسید . در روز اول هنگامی که پروفسور سر وقت به کلاس رسید هیچ کس در کلاس نبود . تعدادی از دانشجویان بعد از ده صبح امدند ، چند نفر بعد از ده و نیم و دو نفر بعد از ساعت یازده . با وجود اینکه همه دانش جویان بعد از رسیدن خود با استاد دست می دادند اما کوچک ترین عذرخواهی برای دیر رسیدنشان نبود .  آیا این دانشجویان بی ادب و بی نزاکت بودند؟ او تصمیم گرفت در باره این رفتار دانش جویان مطالعه کند .

پروفسور با دانشجویان آمریکائی و برزیلی در باره دیر رسیدن در هر دو وضعیت رسمی و غیر رسمی نهار خوردن با یک دوست و در یک  کلاس دانشگاه به ترتیب  صحبت کرد . او مثالی برای آنها آورد  و از آنها پرسید که عکس العملشان چه خواهد بود . اگر آنها یک قرار شام با یک دوست داشتند دانش جوی آمریکایی به طور متوسط نوزده دقیقه بعد از قرار مورد توافق دیر می کرد  از طرف دیگر دانشجوی برزیلی به طور متوسط سی و سه دقیقه .

در یک دانشگاه آمریکائی ، دانشجویان  انتظار دارند سر وقت برسند بر عکس در بزریل نه تنها معلم بلکه دانشجویان هم سر وقت نمی رسند . کلاس ها  در آمریکا نه تنها در وقت تعیین شده شروع می شود بلکه در وقت تعیین شده هم پایان می یابد اما در کلاس برزیلی تنها چند دانشجو کلاس را در ظهر کمی مانده به دوازده و سی دقیقه ترک می کنند.  آنها در کلاس بحث کرده وسوالات بیشتری می پرسند . نه دیر رسیدن در بزریل خیلی مهم است و نه تا دیر وقت ماندن .

توضیح برای این تفاوت پیچیده است  .  فرهنگ مردم برزیل با فرهنگ مردم آمریکای شمالی احساس متفاوتی نسبت به دیررسیدن دارد . در برزیل دانشجویان معتقدند که شخصی که معمولاً دیر می رسد احتمالاً موفق تر از شخصی است که همیشه به موقع می رسد . در حقیقت برزیلیها  با ارج و پرستیژ به کسی که دیر می رسد نگاه می کنند در حالی که در ایالات متحده دیر رسیدن معمولاً  عواقب عدم مقبولیت و گستاخی را در پی دارد . اگر یک برزیلی به خاطر وقت ملاقات با یک امریکائی دیربرسد آن آمریکائی ممکن است از علت دیر رسیدن آن برزیلی  سوء تفسیر کرده و عصبانی شود .

به عنوان نتیجه مطالعه اش ، پروفسور یاد گرفت که دانشجویان برزیلی نسبت به او گستاخ نبودند  در عوض این رفتار در برزیل  برای یک دانشجوی برزیلی  به راحتی یک رفتار مناسب تلقی می گردد . نتیجتاً پروفسور توانست زفتارش را تطبیق دهد طوری که بتواند در یک فرهنگ جدید احساس راحتی کند

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>