برگزاری "آیین میراث فرهنگی و صلح در آیینه میراث جهانی"در موزه ارامنه تهران
روبرت بگلریان:
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/social/item/1785-
برگزاری-آیین-میراث-فرهنگی-و-صلح-در-آیینه-میراث-جهانی-در-موزه-ارامنه-تهران
.
وجود کلیساهای متعدد در ایران نشانه لبخند فرهنگ هاست
روبرت بگلریان، نماینده دوره پیشین ارامنه اصفهان و جنوب ایران در مجلس، طی "آیین میراث فرهنگی و صلح در آیینه میراث جهانی"اظهار کرد: ایران تنها کشوری است که نیازی نیست مقابل کنیسه های یهودیان آن پلیس نگهبانی دهد.
طی این مراسم از مسئولین نمونه میراث فرهنگی آذربایجان شرقی و غربی و همچنین رییس شورای خلیفه گری ارامنه تهران به سبب همکاری در ارائه پرونده ثبت کلیساهای ایران به یونسکو تجلیل به عمل آمد.
ایرنا طی گزارشی از محوطه کلیسا اعلام کرد که در این مراسم که روز دوشنبه، سوم خرداد، در موزه ارامنه "آرداک مانوکیان"واقع در کلیسای ارامنه حضرت مریم تهران برگزار می شد در کنار حضور جمعی از فعالین فرهنگی، نمایندگان اقلیت های کلیمی، آشوری و ارمنی در مجلس دوره نهم،نماینده یونسکو در ایران، رایزن فرهنگی سفارت ارمنستان در ایران و همچنین رییس شورای خلیفه گری ارامنه تهران نیز شرکت داشتند روبرت بیگلریان، نماینده دوره پیشین ارامنه اصفهان و جنوب ایران در مجلس طی سخنانی تصریح کرد: با مسائل و جفایی که از سر جهالت و تعصبات کور مذهبی در منطقه شاهد هستیم، این امر یک غنیمت است.
بگلریان اضافه کرد: کسی فکر نمی کرد وقتی در سال 2001 طالبان در ایالت بامیان افغانستان مجسمه های تاریخی را شکست، چند سال بعد داعش چنین توحش هایی در سوریه، عراق و لیبی انجام دهد.
این نماینده (پیشین) ارامنه جنوب کشور در مجلس خاطرنشان کرد: حفظ و توجه به میراث فرهنگی می تواند مانع از چنین فجایعی شود، اما زمان زیادی خواهد برد تا فرهنگ در روابط همگان حاکم شود.
بگلریان یادآور شد: همزیستی های مسالمت آمیز انسانی با حفظ میراث های فرهنگی می توانند بین اقوام و مذاهب ،هم در درون جامعه و هم در سطح بین مللی صلح و مودت پدید بیاورد.
در ادامه این مراسم سید محمد بهشتی، رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی عنوان کرد: صلح، نقطه مقابل جنگ است و به طور کلی کسانی با هم می جنگند که یک شناختی از هم دارند و اگر شناختی از هم نداشتند که باهم کاری نداشتند و جنگی در کار نبود.
سید محمد بهشتی افزود: اما فرق می کند که شناخت از طرف مقابل در تاریکی به دست آمده باشد یا روشنایی؛ باطل السحر شناخت در تاریکی، شناخت روشنایی است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی به نوعی کجایی و چیستی هرکس و هرچیز است و در اساس اگر شناختی نباشد با ناکجا، ناچیز و ناکس مواجه هستیم. پس اگر خواهان صلح هستیم راهی جز شناخت در روشنایی که همان شناخت میراث فرهنگی خود و دیگران است نداریم؛ راهی که فاصله ها را کوتاه می کند.
بهشتی خاطرنشان کرد: برخلاف تبلیغات بیرونی علیه ایران، هیچ خارجی نیست که ایران آمده باشد و ایران را شگفت زده ترک نکند چرا که وقتی در روشنایی حقیقت ایران را با چشمان خود می بینند داستان فرق می کند.
وی تاکید کرد: بهترین دیپلماسی که امروزه می توانیم اتخاذ کنیم این است که هم خود و هم جوامع دیگر را درست بشناسیم؛ چیزی که خوشبختانه اقلیت های مذهبی ارامنه همیشه به این موضوع توجه داشتند و بی دلیل نیست که اولین موزه اقلیت های مذهبی در ایران متعلق به ارامنه است. امیدواریم این موزه بتواند در معرفی جامعه فرهیخته ارامنه به هموطنانمان موفق باشد.
در بخش دیگری از این مراسم معاون میراث فرهنگی کشور اظهار کرد: میراث فرهنگی موجود در کتیبه ها و نقش های تخت جمشید، پاسارگاد، فیروز آباد و ... نشان می دهد که صلح میان ادیان و ملیت ها در دوره اسلامی نیز بین مفاخر و مردم ایران مورد تاکید بوده است.
وی ادامه داد: میراث فرهنگی همواره به دنبال صلح بوده است و بر ما است که به زندگی و همزیستی گذشتگان خود توجه بیشتری کنیم.
طالبیان تصریح کرد که کشور ما تنوع فرهنگی زیادی دارد و وجود 89 کلیسا و 21 کنیسه در فهرست میراث فرهنگی ملی نشانگر این مساله است.
وی تبیین کرد: یکی از پرونده های پیشنهادی سازمان میراث فرهنگی به یونسکو برای ثبت جهانی، پرونده کلیساهای موجود در ایران به ویژه در آذربایجان شرقی و غربی است که قدمت زیادی نیز دارند و البته درخواست ثبت جهانی کلیسای وانک اصفهان نیز با ویژگی های منحصر بفردش در همین پرونده الحاق می شود.
وی یادآورشد: میراث فرهنگی و هنر برای همزیستی انسان ها مهم است و اگر در عراق هم زخمی بر پیکره میراث فرهنگی وارد می شود باید برای ما مهم باشد.