داعش و فرانسه دو قطب کاملاً متضاد
گارگین فتائی
آخرین شاهکار داعش بمب گزاری در شهر نیس در روز ملی فرانسه و کشته شدن حدود هشتاد نفر بوده است و البته خود داعشیها از کشتن و کشته شدن لذت فراوان می برند گویی بدون کشتار نمی توانند زندگی کنند و معتاد به این امر هستند.
در بین کشورهایی که داعش آنها را هدف قرار داده فرانسه بیش از هر کشور دیگری مورد حمله قرار گرفته است که دلایل زیر را می توان در این مورد ذکر کرد
1: فرانسه در خط مقدم مبارزه با داعش در گروه اعتلاف بین المللی است و تبعاً از دشمنان شماره یک داعش به شمار می رود
2: فرانسه راه ارتباطی بسیار نزدیکی با شمال آفریقا و تبعاً خاور میانه دارد و رفت و آمد بین مراکز تروریستی و فرانسه از راه زمینی بسیار نزدیک و راحت است.
3: فرانسه به عنوان عضوی از اتحادیه اروپا به ناچار پذیرنده خیل مهاجرینی است که از عراق و سوریه وارد آن می شوند که طی تحقیقاتی که اخیراً صورت گرفته آشکار شده عده ای از تروریستها در لفافه همین مهاجرین و پناهندگان به اروپا و تبعاً فرانسه نفوذ پیدا می کنند.
4: روز ملی فراسنه و کلاً کشور فرانسه در دنیا برابر است با مفهوم آزادی و حقوق بشر و دموکراسی و این مفاهیمی است که خوشایند داعشیها نیست برای همین فرانسه و روز ملی آن به عنوان مهد دموکراسی و ازادی اروپا مورد کینه داعشیهاست
5: فرانسه در بین کشورهای اروپایی دارای بیشترین سکنه و مهاجر عرب و مسلمان است که علت آن سوابق استعماری این کشور در قرون گذشته و هجوم خیل عظیم افراد جویای زندگی بهتر از مستعمرات فرانسه که عمدتاً عرب و افریقایی و مسلمان بودند به فرانسه بوده است .
قانون اساسی و ساختار سیاسی فرانسه مبتنی بر ازادی و احترام به حقوق همه انسانها اعم از هر دین و عقیده یا مرام و قوم و مذهبی است و این ازادیها بسیار گسترده است و از احترام به حقوق افراد لائیک و بی خدا تا خداباوران و مذهبیون و متعصبین دینی و ملی و همجنس گرایان و احزاب سیاسی و حتی آنارشیستها را در بر می گیرد . شدت این آزادی و احترام به دیگران از لحاظ عقیدتی بیش از هر کشور دیگری و حتی آمریکاست.
اما مساله اینجاست که در جامعه ای که اصل و بنای آن مبتنی بر احترام به عقائد گوناگون است افراد هم باید تحمل پذیرش عقائد همدیگر و همچنین عقائد مخالف خودشان را داشته باشند و لازمه این امر این است که هر کسیی که در این کشور زندگی می کند به اصول اساسی دموکراسی باور داشته باشد اما ما می دانیم که طرز فکر تروریستی و مرام گروههایی مانند داعش با دموکراسی نمی تواند سازگاری داشته باشد به عبارت دیگر فرانسه دارد حقوق کسانی را رعیات می کند که خود به حقوق دیگزان احترام نگذاشته و مرام و مکتب خود را بالاتر و دیگران را بی ارزش می دانند .
داعشیها طیف متعصب اسلامی سنی هستند که نه تنها با قدرتهای بزرگ و سایر ادیان سر جنگ دارند بلکه هدف دیگر آنها شیعیان و همچنین سایر مسلمانان سنی حتی طالبان هم هست و این واقعاً عجیب است که گروهی که همه را مخالف خود می داند و دوستی ندارد تا این حد نفوذ و قدرت در دنیا داشته باشد .
در فراسنه شدت آزادی مسلمانان به حدی است که آنها می توانند ظهر هنگام فرا رسیدن نماز وسط خیابان نماز بخوانند و مانع عبور اتومبیلها شوند و کسی هم حق ندارد حرفی بزند و این در حالی است که چنین موردی از آزادی اسلامی حتی در خود ممالک اسلامی هم وجود ندارد مثلاً در خود ایران اگر چنین امری رخ دهد بوق ماشینها و ناسزاهای راننده ها فضای اطراف را دگرگون می سازد .
از یک طرف رشد جمعیت در میان مهاجرین عرب و مسلمان در فرانسه چندین برابر است و از طرف دیگر رشد جمعیت در بین خود فرانسویها به دلائل گوناگون فرهنگی صفر و حتی منفی است و تبعا این امر از لحاظ جمعیتی وزنه را به سمت مهاجرین و اعراب و مسلمانان پیش خواهد برد .
خلاصه وجود این آزادیها باعث ساده تر شدن نفوذ داعش در فرانسه شده بخصوص اینکه داعش از امکانات کامپیوتری و اینترنتی قدرتمندی در جذب افراد برخوردار است و آنچه که ما در این چند سال مشاهده کردیم این
بوده که داعش همچنان پابرجا بوده و هر کجا خاکی از دست داده یا خاک دیگری به خود ملحق ساخته و یا اقدام به بمب گزاری و ناامنی در اماکن مختلف کرده است و پیروان آن هم هیچ ابایی از کشته شدن حین انجام عملیات ندارند پس وقتی قدرتهای بزرگ حریف داعش نمی شوند نباید آن را دست کم گرفت.