با حضور روسای کمیته های ملی المپیک ایران و ارمنستان آلیک
اولین جشن 85-مین سال انتشار خود را با مشعل المپیک ارامنه گرما بخشید
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/social/item/2060-
با-حضور-روسای-کمیته-های-ملی-المپیک-ایران-
و-ارمنستان-آلیک-اولین-جشن-85-مین-سال-انتشار-
خود-را-با-مشعل-المپیک-ارامنه-گرما-بخشید
.
مشعل المپیک ارامنه بدست بسکتبالیست سابق آرارات درو هاروطیونیان اولین نفس های خود را زبانه کشید.
آتش این مشعل که در قدیمی ترین کلیساهای سه خلیفه گری ارامنه ایران روشن شده بود با آتش ارتفاعات دماوند کامل شد و طی مراسمی خاص در دهکده المپیک آرارات بدست مشعلدار هاماهایکاکان سپرده شد.
چهل و هشتمین دوره بازی های المپیک ارامنه ایران در ورزشگاه آرارات تهران افتتاح شد
آلیک اولین جشن 85-مین سال انتشار خود را با مشعل المپیک ارامنه گرما بخشید
مشعل المپیک ارامنه بدست بسکتبالیست سابق آرارات درو هاروطیونیان اولین نفس های خود را زبانه کشید.
آتش این مشعل که در قدیمی ترین کلیساهای سه خلیفه گری ارامنه ایران روشن شده بود با آتش ارتفاعات دماوند کامل شد و طی مراسمی خاص در دهکده المپیک آرارات بدست مشعلدار هاماهایکاکان سپرده شد.
در مراسم آغازین 48-مین دوره رقابت های ورزشی ارامنه کشور موسوم به "هاماهایکاکان" (به زبان ارمنی) که با حضور گاگیک تزاروکیان، رئیس کمیته ملی المپیک و آقای یونسی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور اقلیت های قومی و دینی، دکتر هاشمی استاندار تهران همراه بود مهندس هاشمی رییس کمیته ملی المپیک، آقای سجادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان و آقای تومانیان سفیر ارمنستان در ایران، سفیر فدراسیون روسیه در ایران آقای جاقاریان، دکتر احمدی معاون فرهنگی وزارت ورزش و جوانان کشور، سردار رضایی رییس سازمان ورزشی شهرداری تهران، نوروززاده مشاور وزیر صنعت، نمایندگان اقلیت های دینی در مجلس دکتر مره صدق، بت کولیا و دکتر اختیاری و همچنین آقای تقوی مسوول امور اقلیت های وزارت فرهنگ و ارشاد و تنی چند از اعضای شورای شهر با دعوت رسمی برگزارکنندگان رقابت ها شرکت داشتند.
آقای یونسی با ذکر اینکه ارمنیان مانند دیگر اقوام کشورمان از آزادی های تام برای برگزاری مراسم ها و پیشرفت در همه زمینه ها برخوردارند آبادانی این سرزمین را در گرو اتحاد و برگزاری چنین رویدادهای بزرگی را زمینه ساز این اتحاد دانست.
دکتر احمدی نیز با اشاره به توانایی های فنی جامعه ارامنه گفت: اگر ارامنه از طرف جامعه صنعتی کشور با دانش فنی خود شناخته می شوند در زمینه های ورزشی هم می توان تاکید کرد که ارامنه اخلاق ورزشی را در ورزش حرفه ای کشورمان بسط و گسترش دادند.
دکتر خانلری نماینده ارامنه شمال کشور در مجلس نیز با اشاره به سیاه نمایی های رسانه های بیگانه در خصوص مسائل حقوق بشری گفت: کجایند نمایندگان آن رسانه ها که چشمان خود را بر روی حقایق بسته اند یایند و ببینند که ما (ارامنه) و دیگر اقلیت های دینی چگونه آزادانه مراسمات و گردهم آیی ها و رویدادهای بزرگ ورزشی خود را برگزار می کنیم.
گئورگ وارتان، نماینده پیشین مجلس و رییس هیات امنای باشگاه آرارات نیز با بیان اینکه این دوره از بازی ها به پاس هشتاد و پنجمین سال انتشار روزنامه ارمنی زبان آلیک به این رویداد با ارزش تقدیم شده و با این نام نامگذاری می شود، حضور ورزشکارانی از کشورهای ارمنستان، گرجستان و جمهوری خودخوانده قراباغ را امری میمون دانسته و انتخاب شعار "ارش نیلگون، ارض آرام، میهن مقتدر"را تاکید همه اقوام جامعه ایرانی بر اقتدار میهن عزیز دانست.
گئورگ وارطان همچنین از حضور خبرنگاران و مدیران ارشد ارمنی رسانه های خارجی صحبت به میان آورد که برای پوشش خبری و شرکت در مراسم خاص هشتاد و پنجمین سال انتشار روزنامه آلیک در ایران بسر می برند به توان و ضریب نفوذ ارامنه برای خنثی سازی سیاه نمایی های احتمالی اشاره داشت.
در این دوره از رقابت ها بیش از 800 شرکت کننده از شهرهای مختلف ایران و یکصد تن از ورزشکاران سه کشور خارجی در رشته های بسکتبال، فوتبال، تنیس روی میز، تنیس، دو و میدانی، شطرنج و سنگنوردی به مصاف هم می روند.
مسابقات قهرمانی ارامنه كشور هرساله با حضور ورزشكاران ارمنی ایران و نیز در سال های اخیر با حضور ورزشكاران ارمنی سایر كشورها از جمله جمهوری های ارمنستان، لبنان، سوریه، گرجستان، فرانسه، قراباغ و غیره برگزار شده است.
باشگاه فرهنگی-ورزشی آرارات در سال ١٣٢٩ دارای تیمهای ورزشی وزنه برداری، كوه نوردی، پینگ پنگ، اسكی، ژیمناستیک، كشتی و پرورش اندام بوده است. در نخستین دوره از این مسابقات تعداد ورزشكاران شركت كننده از شهرهای تهران، تبریز، ارومیه، رشت، اصفهان، شیراز و گرگان جمعا ٢١٠ نفر بوده است.
موفقیت های چشمگیر بانوان ورزشکار ارمنی، خصوصا در رشته بسكتبال و نیز تقدیر از بانوانی كه در عرصه های ورزشی و فرهنگی-اجتماعی منشأ خدماتی بوده اند، باعث شد تا یکی از دوره های این بازی ها به بانوان ورزشكار ارمنی تقدیم شود.
رقابت های المپیک ارامنه آرارات تهران اکنون به نوعی میدان محک برای آماده سازی تیم های ورزشی جهت شرکت در المپیک ارامنه جهان که هر چهار سال یک بار در ارمنستان برگزار می گردد و چندی پیش نیز این رقابت ها برای ششمین بار متوالی به میزبانی ارمنستان دنبال شد که طی آن ورزشکاران پایتخت کشور میزبان، یعنی ایروان به مقام قهرمانی رسیدند. تیم تهران، که مرکب از بهترین های انجمن های ورزشی پایتخت نشینان است سابقه چندین نایب قهرمانی این المپیک را داراست.
باشگاه فرهنگی-ورزشی آرارات ارامنه، برای ارتقای سطح دانش سلامت جسمانی و تحرک بخشیدن به فعالیت های ورزشی ارامنه در كشور و نیز تقویت روحیه ورزشكاری و نوع دوستی، از سال ١٣٤٣ برای برگزاری مسابقات سراسری و سالانه ارامنه كشور اقدام كرد.
در این بازی ها ورزشكاران ارامنه سراسر جهان در رشته های بسكتبال، فوتبال، فوتسال، دوومیدانی، شنا، شطرنج، والیبال، تنیس روی میز، و تنیس به رقابت می پردازند.
مراسم افتتاحیه چهل و هشتمین دوره از بازی های المپیک ارامنه ایران روزسه شنبه 23 شهریور در ورزشگاه آرارات تهران برگزار شد و ارامنه تهران و سایر نقاط کشور رقابت های ورزشی را با یكدیگر آغاز نمودند تا مهیای حضور در مسابقات بزرگ تر شوند. برگزاری این مسابقات علاوه بر نیات مذكور، به تقویت هر چه بیشتر روحیه همكاری و تعاون و حفظ هویت فرهنگی ارامنه كشور می انجامد.
بازی های ارامنه كه به مسابقات المپیک ارامنه ایران شناخته می شود، تا سال ١٣٥٣ در محوطه بسیار محدود ساختمان مركزی باشگاه آرارات واقع در خیابان جمهوری اسلامی كوچه نوبهار و گاه در ورزشگاه های گوناگون برگزار می شد، اما پس از پایان عملیات ساختمانی ورزشگاه آرارات، رقابت های همه رشته های ورزشی در قالب مسابقات سراسری ارامنه در این ورزشگاه برگزار می شود.