تاثیرات مثبت سایت های شبکه ای اجتماعی
نوشته Ebony Wheeldon
از دانشگاه تکنولوژی کورتین استرالیا
ترجمه گارگین فتائی
.
شیوه های مدرن ر رسانه ای به گونه مهمی از اشکال سنتی خود با مفاهیم کلیدی مشارکت و کنش متقابل رسانه جدید تکامل یافته اند . هدف این صفحه نگاهی به تاثیرات مثبت به فعل و انفعالاتی است که این شبکه های اجتماعی بر جامعه امروز می گذارند .
سایتهای شبکه ای اجتماعی به عنوان "وب سایتی که در آن افراد می توانند پروفایل خود را ایجاد کرده و علائق خود را بیان کنند "توصیف می شود . ولیکن بر اساس آنچه که "روید و الیسون Boyd and Ellison (2007"نشان دادند وقتی که مشخصه های کلیدی تکنولوژیکی انصافاً مستحکم باشد فرهنگ هایی که از حول و حوش آن پدید می آیند ( شبکه های اجتماعی ) متنوع خواهند بود .اکثر این سایتها از حفظ شبکه های اجتماعی که قبلاً وجود داشته حمایت می کنند اما دیگران به غریبه ها در برقراری ارتباط بر اساس منافع مشترک و دیدگاهها یا فعالیتهای سیاسی کمک می کنند .
اهمیت کنشها و مشارکتها در حیطه این شبکه های اجتماعی دال بر روشهای متعددی است که با آنها این مکاتبات تشویق می شوند . برای مثال برخی از شبکه های اجتماعی نظیر مای اسپیس My Spaceو فیس بوک به کاربران خود امکان ایجاد زیرگروهها یا برد مسیجها message boardsبر اساس منافع مشترک را پیشنهاد می کند . اینها می توانند گروههای متنوعی از گروه های تفریحی و سرگرمی ، سازمان های عمومی یا گروه های مدرسه ای تا کلوبهای مشابه دنیای آفلاین بیرونی را در برگیرند . جدا از استفاده از این گروهها به عنوان کنش متقابل ، مردم قادرند ( البته بستگی به ستینگهای خصوصیشان دارد ) بر روی استاتوس ها و پست های آپدیت شده و اظهارات یا کامنتهایی که دیگران پست کرده اند کامنت گزاری کرده و یا پاسخ دهند که به موجب آن این شروع مکاتبه است . بر روی سایتهایی نظیر یوتیوب افراد ممکن است یک پاسخ ویدیویی بدهند . با اجازه و امکان چنین بازخوردی . منظره ای از مکاتبات ، مباحثات و به اشتراک گزاری اطلاعات یا درک ایده های جدید بوجود می آید .
بوسیله تشکیل گروههایی از افراد با علایق مشابه
( مخصوصاً اگر آن علاقه یا کار مربوط به جریان اصلی mainstreamنباشد ) تکثیر شبکه های اجتماعی می تواند باعث ایجاد حس اتحاد و تعلق در افرادی شود که ممکن است قبلاً در جامعه خود را بیگانه حس کرده اند .بویژه در مناطقی با جمعیتی خاص ، شانس کشف دیگران با علایق مشترک ، نادر است اما با انتقال این محدودیتهای محلی از طریق مکاتبات آن لاین شانس ملاقات با افراد با علایق مشترک بسیار بیشتر می شود . شبکه های اجتماعی این برداشت را می دهند که جهان بسیار کوچک تر از اینهاست ( به خاطر امکان ارتباط راحت با هر نقطه دنیا از طریق این شبکه ها ) .
شبکه های اجتماعی امکان ارتباط و مکاتبه در مواردی که غالباً سهولت در حرگت کردن مانعی در فعل و انفعالات اجتماعی است را پیشنهاد می دهند . افراد سالخورده و معلولین جسمی که ناتوان از ترک منازلشان هستند قادرند با دوستان و آشنایان خود در ارتباط بمانند و نیز با افرادی با وضعیت مشابه خودشان تماس داشته باشند .تونایی در ایجاد بلاک در شبکه های اجتماعی نیز می تواند جنبه درمانی داشته باشد "بلاگینگ Blogging یا وب نویسی شکلی از درمان روزانه است "بر طبق نظر بردمانگر مشهور کاتلین آدامز Kathleen Adams"مطالعات نشان می دهد که پیشنهاد رهاسازی افکار از طریق نوشتن ، اثر مستقیمی بر قابلیت بدن در مقاومت در برابر استرس و بازداشتن از شیوع مصیبت دارد." مردم خود را در تماس های آنلاین راحت تر حس می کنند زیرا این تماسها می توند بدون نام باشد و این روش به مردم اجازه کنترل بیشتری اطلاعاتی که افشا کرده اند می دهد .
همه منافع شبکه های اجتماعی در جامعه کنونی دلیل بر این است که هر برخوردی که آنها دارند صرفاً به خاطر خود این شبکه ها نیست بلکه لایه هایی از مکاتبات در آن فرو رفته است . بر طبق نظر سیگلر Siegler (2009 آنها به راحتی ترویج شبکه های اجتماعی در دنیای واقعی هستند . اما از موضع متفاوتی وی بیان می دارد "گفته شده که شبکه های اجتماعی هم نوع بشر را به سقوط می کشاند و هم اینکه او را تا اوج سیارات می رساند ( هم به عرش می رساند و هم به فرش ) اما واقعیت این است که با وجود اینکه شبکه های اجتماعی از برخی جنبه ها بزرگ و مهم هستند اما تمایل اساسی انسانی در حضور بالفعل و واقعی با دیگران را انجام نمی دهد
.
کتاب شناسی
2007). "Web 2.0 and New Media Definitions." Retrieved April 22, 2010, from http://www.newcommbiz.com/web-20-and- new-media-definitions/
Boyd, D. & Ellison, N. (2007). "Social Network Sites: Definition, History, and
Scholarship." Journal of Computer-Mediated Communication, 13(1), article II.
Retrieved March 10, 2010, from http://jcmc.indiana.edulvol 13/issue1/boyd.ellison.
html
Hawkins, K. (n.d.). "What Is a Social Networking Site?" Retrieved April 21, 2010,
from http://www.wisegeek.comiwhat-is-a-sociaI-networking-site.htm
Lecky-Thompson, G. (2009). "Facebook: Good or Bad for Communication."
Retrieved March 10, 2010, from http://social-networking-tagging.suite101.com/
article.cfmlfacebook_good_or_bad_for_communication
Market Wire. (Ed.). (2008). "Can Social Networking Benefit Your Mental Health?"
Retrieved April 1, 2010, from http://findarticles.com/p/articles/mi_pwwi/
is_200804/ai_n2S36822S1
O'Reilly, T. (2005). "Design Patterns and Business Models for the Next Generation
of Software." Retrieved April 2, 2010, from http://oreilly.comlweb2/archive/whatis-
web-20.html
Siegler, M. (2009). "Location Is the Missing Link between Social Networks and the
Real World." Retrieved March 10, 2010, from http://techcrunch.com/2009/11118/
location -is-the-missing -link-between -social- networks-and -the- real-world/
Young, R. (2006). "The Future of Social Networks - Communication." Retrieved
March 10, 2010, from http://gigaom.com/2006/10/09/the-future-of-socialnetworks-
communication/