جاثليق آرام اول رهبر کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی در تهران
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/2250-
جاثليق-آرام-اول-رهبر-کلیسای-ارمنی-حوزه-سیلیسی-در-تهران
.
روز سه شنبه 23 آذر عالیجناب جاثلیق آرام اول رهبر کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی (کیلیکیا) و هیئت همراه برای بازدید رسمی وارد تهران شدند. ایشان در فرودگاه بین المللی امام خمینی از سوی دکتر ابوذر ابراهیمی ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و حجت الاسلام محمد مهدی تسخیری رئیس مرکز بین المللی گفتگوی بین الادیان و مقامات کلیسایی و اجتماعی جامعه ارامنه ایران مورد استقبال قرار گرفته و پس از دیدار و گفتگو با حضار پیشواز کننده برای شرکت در هفتمین دور گفتگوی دینی اسلام و کلیسای ارمنی با موضوع « نقش عقلانیت و اخلاق دینی در جلوگیری از خشونت و افراط گرایی» به محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با حضور آیت الله محمد علی تسخیری مشاور ویژه مقام معظم رهبری در حوزه جهان اسلام، اسقف سیبوه سرکیسیان خلیفه ارامنه تهران و شمال ایران، اسقف گریگور چیفتچیان خلیفه ارامنه تبریز و پدر روحانی سیپان کچجیان خلیفه ارامنه اصفهان و جنوب و نمایندگان مذهبی و اجتماعی اقلیت های دینی کشور رفتند.
ایشان پس از ایراد سخنرانی در این نشست عازم کلیسای سرکیس مقدس تهران شده و مورد استقبال ارامنه حاضر در محوطه کلیسا قرار گرفتند. عصر همان روز ایشان در بخش پایانی اولین جلسه شانزدهمین شورای خلیفه گری ارامنه تهران حضور یافته و با مسئولین مختلف این شورا آشنا شدند.
لازم به ذکر است که آقای ژیرایر رئیسیان نماینده ارمنی در مجلس سوریه و خانم نورا بایراکداریان استاد حقوق بین الملل دانشگاه لبنان و رئیس هیئت روابط بین کلیساها جزو همراهان جاثلیق آرام اول بوده و در نشست دیروز سخنرانی نمودند.
طی حدود یک هفته ای که آرام اول در تهران خواهند بود با مقامات بلند پایه دولتی و نهاد های اجتماعی ارامنه کشور دیدار و گفتگو نموده و همچنين در مراسم بیستمین سال انتخاب خود به رهبری کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی شركت خواهند نمود.
در بیاناتی که ایشان برای مستقبلین در فرودگاه ایراد نمودند تأکید كردند: «....ما ارامنه همواره در ایران جامعه متشکلی بوده و در طی تاریخ در بالندگی این کشور مبارک فعالانه شرکت داشته ایم».
ايشان همچنين متذكر شدند كه گفتمان مابین حوزه کلیسای سیلیسی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی جمهوری اسلامی ایران در تهران و آنتیلیاس لبنان سابقه پانزده ساله دارد.