Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

حقایقی شگفت انگیز در مورد کره شمالی

$
0
0

حقایقی شگفت انگیز در مورد کره شمالی

.

 

1: سیاستمدارانی که در کره شمالی مورد غضب رهبر این کشور قرار می‌گیرند خیلی زود ناپدید می‌شوند. انتشار خبر اعدام یکی از وزیران این کشور به وسیلهٔ ضدهوایی انتقادات زیادی را برانگیخت هرچند این خبر بطور قطع تأیید نشد.

2: انتخابات به این صورت است که حزب کارگران کره حزب حاکم کشور فهرستی از کاندیداها را منتشر کرده و بدون هیچ رقابتی  انتخاب خواهند شد و تعداد معینی از کرسی‌ها برای احزاب کوچکتر در نظر گرفته می‌شود.

این مجلس علاوه بر وضع قانون، نخست‌وزیر و قضات دادگاه عالی کشور را هم انتخاب می‌کند

3: کره شمالی معمولاً در رسانه‌ها یک دولت کمونیستی افراطی یا استالینیستی توصیف می‌شود اما برخی از تحلیلگران منتقد این دولت معتقدند این حکومت هیچ ارتباطی با ایدئولوژی مارکسیسم-لنینیسم یا حتی استالینیسم ندارد و یک حکومت ناسیونال سوسیالیستی -البته بدون سوداهای امپریالیستی- است که در طیف راست افراطی (و نه چپ افراطی) سپهر سیاست قرار می‌گیرد و بیشتر به حکومت ژاپن دهه ۱۹۳۰شباهت دارد تا کشورهای بلوک شرق. نوعی «حکومت دفاع ملی» که یک اقتصاد دستوری را هدایت می‌کند که تنها وظیفه تجهیز بیشتر ارتش و تأمین پول بیشتری برای نیروهای نظامی را بر عهده دارد. قانون اساسی موجود که در سال ۱۹۷۲تدوین شده و دو بار در سال‌های ۱۹۹۲و ۱۹۹۸اصلاح شده، از هرگونه اشاره‌ای به کمونیسم و مارکسیسم لنینیسم خودداری کرده و ایدئولوژی رسمی کشور را مکتب جوچه نامیده است.

4: کیم ایل سونگ اولین رهبر جمهوری کره شمالی بود که ایدئولوژی جوچه مبنی بر خودکفایی و استقلال را به عنوان ایدئولوژی رسمی حکومت برگزید. او پس از مرگ در سال ۱۹۹۴میلادی به عنوان رئیس‌جمهور ابدی کشور تعیین شد

5: مردم کرهٔ شمالی در یک سیستم طبقه‌بندی به نام سُنگ بون به سه طبقهٔ اصلی تقسیم می‌شوند: طبقهٔ هسته، طبقهٔ مردد، و طبقهٔ متخاصم. در زیر شاخهٔ این سه طبقه، ۵۱رده‌بندی دیگر بر اساس امانتداری، وظیفه شناسی و وفاداری به رهبر کرهٔ شمالی و دولت کرهٔ شمالی وجود دارد. سنگ بون در کره‌ای به معنای مواد (ماده) هست. نهاد سنگ بون بدان معنی است که طبقهٔ هر شهروند کره‌ای و رتبه بندیِ سیاسی-اجتماعی اش از بدو تولد و بر اساسِ خانواده‌ای که در آن به دنیا آمده، به وی نسبت داده می‌شود. این دان معناست که هیچ شهروند کره‌ای بر سنگ بونِ خود کنترلی نداشته در حالی که سنگ بونِ وی بر تمامی جوانبِ زندگی وی تأثیر می‌گذارد. طبقهٔ هسته، طبقهٔ وفادار به رژیم کیم محسوب می‌شود و همین دلیل امتیازات قابل توجهی در تمامی جنبه‌های زندگی دریافت می‌کند. اعضای این طبقه شغل‌هایی را بر عهده دارند که به حفظ بقای رژیم کیم کمک می‌کند. این طبقه در تمامی زمینه‌های خدمات اجتماعی شامل کار، تحصیل، امکانات درمانی، و حتی امکانات غذایی، نسبت به بقیهٔ طبقه‌ها اولویت دارد. طبقهٔ مردد، طبقه‌ای است که وفاداری اش به رژیم قابل بحث است اما می‌تواند به رژیم از طریق عملکرد مناسب اقتصادی، سیاسی خدمت کند. حکومتِ کرهٔ شمالی بر این باور است که آموزشِ مداومِ ایدیولوژیِ رژیم برای این طبقه الزامی است. طبقهٔ متخاصم طبقه‌ای است که حکومت دشمن و مخالف خود می‌داند. این طبقه از همه لحاظ (تحصیلات، کار، بهداشت و درمان، مواد غذایی و غیره) مورد تبعیض واقع می‌شوند. گفتنی است که هر فرد از هر سُنگ بونی با فردی از سُنگ بونِ خود ازدواج می‌کند. به طور مثال مردی از سنگ بونِ هسته هرگز با زنی از سنگ بونِ متخاصم وصلت نمی‌کند. بدین ترتیب این سیستم سنگ بون به طور دائمی در کرهٔ شمالی ادامه پیدا می‌کند

6: کره شمالی بالاترین درصد خدمه مسلح نسبت به هر کشور دیگری در جهان را داراست. به ازای هر ۲۵نفر یک سرباز در این کشور موجود است.

 

کره شمالی همچنین دارای بزرگترین نیروهای ویژه و نیز بزرگترین ناوگان زیردریایی در جهان است.

6: تقویم در کره شمالی بر اساس تقویم میلادی نیست، بلکه بر مبنای زادروز کیم ایل سونگ، بنیانگذار این کشور در ۱۵آوریل ۱۹۱۲تدوین شده است. بدین ترتیب در سال ۲۰۱۶میلادی، در کره شمالی سال ۱۰۴است.

7: در کره شمالی شب‌ها برای صرفه جویی در انرژی، برخلاف کره جنوبی شهرها خاموش است

8: در پی فروپاشی شوروی این کشور با قحطی شدیدی در دهه ۱۹۹۰میلادی رو به رو شد که به مرگ حدود نهصد هزار تا دو میلیون نفر انجامید.کره شمالی همواره با کمبود مواد غذایی روبرو بوده‌است. در دهه ۹۰میلادی قحطی مواد غذایی جان دست کم ۱میلیون تن را در این کشور گرفت. حدود یک سوم زنان و کودکان کره شمالی با سوء تغذیه روبرو هستند.

9: سطح باسوادی در کشور ۹۹درصد است

10: تمام فعالیت‌های مذهبی زیر نظر گروه‌های وابسته به حکومت انجام می‌شود. نظام حقوقی کشور بر اساس نظام حقوق مدنی پروس بنا شده که ژاپنی‌ها و نظریات حقوقی کمونیستی هم بر آن تأثیر گذاشته‌اند. امکان بازنگری قوانین توسط مراجع قضایی وجود ندارد.پوشش مردم این کشور همچون دهه‌های ۱۹۶۰و ۱۹۷۰است. وقتی کسی از کره جنوبی به این کشور می‌آید مدرن بودن جنوبی‌ها واقعاً در مقایسه با شمالی‌ها برجسته می‌شود.

11: به خاطر ایدئولوژی حاکم بر این کشور تساوی بیشتری میان زنان و مردان کره شمالی نسبت به کره جنوبی حاکم است

12: در کره شمالی موی بلند برای مردان و دامن‌های کوتاه برای زنان تحمل نمی‌شود.

13: درپی سیلهای متعدد و بروز قحطی و خشکسالی در طول تاریخ کره شمالی ده‌ها هزار نفر و بیشتر جان خود را در این کشور از دست دادند.

14: دولتهای غربی جامعه کره شمالی را جامعه‌ای به شدت طبقاتی و برپایه روابط خویشاوندی و ارتباطات سیاسی توصیف می‌کنند.

15: بنا بر گفته دولت آمریکا شهروندان کره شمالی اجازه عبورومرور آزاد چه در داخل و چه سفر به خارج از کشور را ندارند.

16: بعضی از پناهندگان اهل کره شمالی داستانهایی مبتنی بر بهره‌کشی بدنی، سقط جنین و بچه کشی در زندان‌های کره شمالی نقل می‌کنند.

17: کره شمالی دیکتاتورترین کشور جهان در فهرست دموکراسی واحد اطلاعات اکونومیست است.

18: در کره شمالی جشنوارهایی پرهزینه به نام بازیهای توده در تجلیل از رهبر این کشور برگزار می‌شود که به مدت شش شب پیاپی درهفته و به مدت دو ماه برگزار می‌شود. دراین نمایشها صد هزار شرکت کننده از جمله رقاصها و ژیمناست‌ها به اجرای نمایش می‌پردازند.

19: تا کنون بین ۷۰۰هزار تا سه میلیون و پانصد هزار نفر در این کشور اعدام شده‌اند. اعدام می‌تواند حتی به دلیل یک تماس تلفنی ساده با خارج از کشور یا احتکار مواد غذایی صورت گیرد. این اعدام‌ها گاه در استادیوم‌های ورزشی در حضور هزاران تماشاگر انجام می‌شود.

20:  در کره شمالی ساعت بیدار شدن مردم توسط شیپوری تعیین می‌شود که در سراسر شهرها و از طریق بلندگو پخش می‌شود. ساعت خوابیدن آنها هم توسط سیستم خاموش کردن چراغ تعیین می‌شود.

20:  سیستم پخش پارچه و لباس هم توسط دولت کنترل می‌شود و بیشتر اوقات مردم در خیابان‌ها دیده می‌شوند لباس‌های یک شکل و شیبه هم به تن دارند. این مسئله در مدارس هم به صورت جدی دنبال می‌شود و هر بخشی از زندگی مردم در کره شمالی از طریق قوانین خاصی کنترل می‌شود، البته مردم هم این وضع را پذیرفته‌اند.

20: اخیراً اعلام شده امکان استفاده از نام رهبر کره شمالی در این کشور ممنوع است و افرادی که همنام کیم جونگ اون هستند باید سریعاً نام خود را تغییر دهند. دولت کره شمالی پیش از این در دوره حکمرانی دو رهبر پیشین هم استفاده از نام آنها برای مردم این کشور را ممنوع کرده بود.

21: در کره شمالی اردوگاه‌های کار اجباری وجود دارد به طوری که اگر کسی مرتکب جرمی شود علاوه بر او کل خانواده اش به اردوگاه فرستاده می‌شوند. کسانی مانند گانگ چول هوان (زندانی سابق اردوگاه یودوک) در کتاب آکواریوم‌های پیونگ یانگ شرح زندگی ۱۰ساله خود را در اردوگاه‌های کار اجباری کره شمالی آورده است. پاداش هرگونه مخالفت و انتقاد از نظام حاکم و رهبر این کشور تبعید افراد به این اردوگاه هاست.

22: وضعیت زندگی در آنجا بشدت اسفبار است چنان‌که اسیران از کمبود غذا گاه دست به خوردن موش‌ها می‌زنند.

23: به سبب وقوع قحطی‌های فراوان و کمبود مواد خوراکی، آدم‌خواری در کره شمالی افزایش یافته‌است

 

.

 

 

 

 

 

 

 

منابع

↑ North Korea. The American Heritage® Dictionary of the English Language, Fourth Edition, Houghton Mifflin Company, 2004. http://www.answers.com/topic/north-korea, accessed September 25, 2012.

«مدیر مزرعه پرورش لاک‌پشت به دستور رهبر کره شمالی تیرباران شد».

ابهام دربارهٔ اعدام وزیر دفاع کره شمالی با ضدهوایی«persian.euronews.com/2015/05/15/1505-north-korea-defence-minister-execution-dubt/»].

↑ North Korea. The World Factbook 2005, Central Intelligence Agency, 2009. http://www.answers.com/topic/north-korea, accessed September 25, 2012

↑ The Constitution of Kim Jong Il B.R. MYERS, Wall Street Journal

http://www.hrnk.org/uploads/pdfs/HRNK_Songbun_Web.pdf

شورای امنیت آزمایش اتمی کره شمالی را محکوم کرد، بی‌بی‌سی فارسی

ثبت لرزه‌های مشکوک در کره شمالی، بی‌بی‌سی فارسی

درخواست رهبر کره‌شمالی برای اتحاد با کره‌جنوبی خبرگزاری انتخاب بازبینی شده در ۱۱دی ۱۳۹۴

http://www.khabaronline.ir/detail/69722.

آشنایی با کره شمالی-همشهری آنلاین

↑ "Famine may have killed 2 million in North Korea" CNN, 1998

۵میلیون نفر در کره‌شمالی با کمبود مواد غذایی روبه‌رو هستند

«برنامه هسته‌ای کره شمالی تا چه حد پیشرفته است؟ - بی‌بی‌سی فارسی، ۱۹شهریور ۱۳۹۵».

↑ [A Country Study: North Korea http://memory.loc.gov/frd/cs/kptoc.html]

↑ North Korea. Answers.com. The World Factbook 2005, Central Intelligence Agency, 2009. http://www.answers.com/topic/north-korea, accessed September 25, 2012

. http://www.khabaronline.ir/detail/69722.

↑ Way to Reach Kim Jong-un? Follow the Ball, The New York Times

: ۱۹٫۰ ۱۹٫۱ «گزارش‌هایی از افزایش آدمخواران در کره شمالی!».

Republic of

2 Running Out of the Darkness - TIME

اطلاعات اکونومیست

ویکی‌پدیای انگلیسی

http://www.asriran.com/fa/news/369106/ممنوعیت-استفاده-از-نام-رهبر-کره-شمالی-برای-مردم.

↑ «North Korea Dictatorship(انگلیسی).

«ناگفته‌های خاله رهبر کره شمالی: اون همیشه با یک توپ بسکتبال می‌خوابیده است».

teribon.ir

تاپ ناپ

جنگ کره مایکل وی آزکن نشر ققنوس

آکواریوم‌های پیونگ یانگ گانگ چول هوان و پیر ری گولت ترجمه بیژن اشتری نشر ثالث سال۱۳۹۰

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles