حضور 2 شطرنج باز از ارمنستان در چهلمین دوره رقابت های قهرمانی شطرنج زنان جهان در تهران
.
http://alikonline.ir/fa/news/sport/item/2403
-حضور-2-شطرنج-باز-از-ارمنستان-در-چهلمین-دوره-رقابت-های-قهرمانی-شطرنج-زنان-جهان-در-تهران
.
سوت آغاز چهلمین دوره رقابت های قهرمانی شطرنج زنان جهان به عنوان بزرگترین میزبانی بین المللی تاریخ ورزش ایران جمعه 22 بهمن ماه همزمان با سی و هشتمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی و با حضور 63 شطرنج باز زن تراز اول جهان، شخصیت ها و مقام های سیاسی و ورزشی ایران و چند کشور خارجی در هتل اسپیناس پالاس تهران به صدا در می آید.
فدراسیون شطرنج ایران که نخستین آزمون میزبانی خود را در دومین مرحله رقابت های جایزه بزرگ شطرنج زنان برتر جهان (گرندپری) در بهمن ماه سال گذشته و با کسب نایب قهرمانی با موفقیت به پایان رساند، توانست موافقت فدراسیون جهانی شطرنج (فیده) را برای میزبانی بزرگترین رویداد قهرمانی زنان جهان 2017 در تهران نیز اخذ کند .
اما این مسابقات معتبر جهانی درحالی در تهران برگزار می شود که کمی پس از اعطای این میزبانی، نازی پایکیدز بازیکن گرجستانی - آمریکایی در یک فرافکنی هدفمند حجاب زنان ایرانی را نشانه رفت تا به این بهانه ناتوانی و شکست احتمالی خود را در برابر زنان تراز اول جهان پنهان و با استفاده از این حربه نخ نما شده، از حضور در این مسابقات انصراف داده و با همراه کردن سایر بازیکنان در مسیر اهداف خود این میزبانی را مخدوش کند که البته در دستیابی به این هدف ناکام ماند.
نماینده فدراسیون جهانی شطرنج در سفر به تهران به طور صریح اعلام کرد ایران میزبان شایسته ای برای این رقابت ها خواهد بود و این میزبانی بدور از هرگونه حاشیه و اعتراضی به جمهوری اسلامی اعطا شد.
جفری بورگ نماینده فیده نیز در سفر اخیر خود به تهران قاطعانه اعلام کرد: فدراسیون بین المللی شطرنج (فیده) همه را متقاعد می کند که شطرنج بازان باید به قوانین کشورها احترام بگذارند.
اکنون بزرگترین میزبانی تاریخ ورزش بانوان ایران در آستانه برگزاری است و همه 63 بازیکن زن تراز اول جهان که از 26 کشور پنج قاره اروپا، آسیا، آمریکا ، افریقا و اقیانوسیه هستند.
تعداد بازیکنان شرکت کننده در این رقابت جهانی ابتدا 64 نفر اعلام شده بود که براساس اعلام فیده، به دلیل فوت بازیکن رومانی، به 63 شطرنج باز کاهش یافت زیرا طبق قوانین فدراسیون بین المللی شطرنج پس از قرعه کشی بازیکنی که به هر دلیل نتواند در این رقابت ها شرکت کند جایگزینی نخواهد داشت.
در این فهرست 63 نفره سه نماینده برتر شطرنج کشورمان میترا حجازی پور قهرمان زنان آسیا در سال 2015 ، سارا سادات خادم الشریعه نایب قهرمان جایزه بزرگ شطرنج زنان جهان و آتوسا پورکاشیان دارنده مدال برنز رقابت های برق آسیای جهان حضور دارند.
همچنین الینا دانلیان و لیلیت مگردچیان شطرنج بازان حاضر در این رقابتها از کشور ارمنستان می باشند.
فدراسیون جهانی شطرنج جایزه نقدی مسابقات قهرمانی زنان جهان را 450 هزار دلار تعیین کرده است. قهرمان مسابقات بیشترین سهم را از مجموع این جایزه تعیین شده خواهد داشت اما آنچه اهمیت دارد اینکه هر 63 بازیکن شرکت کننده در رقابت ها، از این جایزه نقدی دلاری سهم خواهند داشت.
جدول توزیع جایزه نقدی 450 هزار دلاری به بازیکنان شرکت کننده در مسابقات شطرنج قهرمانی زنان جهان اینگونه است:
دور اول، اختصاص 3750 دلار به هر یک از 32 بازنده
دور دوم، اختصاص 5500 دلار به هر یک از 16 بازنده
دور سوم، اختصاص 8000 دلار به هر یک از 8 بازنده
دور چهارم، اختصاص 12000 دلار به هر یک از 4 بازنده
دور پنجم، اختصاص 20000 دلار به هر یک از 2 بازنده
دور ششم، اختصاص 30000 دلار به تنها بازنده
اختصاص 60000 دلار به قهرمان