Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

جدایی جنسیتها دقیقاً برای سالهای سخت

$
0
0

جدایی جنسیتها دقیقاً  برای سالهای سخت

جیسون لاپوینت Jason Lapointe

ترجمه گارگین فتائی

.

سالهای مدارس راهنمایی ( در آمریکا سالهای ششم و هفتم و هشتم ) سالهای دشوار شناخته می شود .  اینها سالهایی هستند  که در آنها   میزان متفاوتی از رشد فیزیکی ، احساسی و شناحتی  در  بیش از سال های دیگر احساس من شوند . دخترها  و پسرها در هر  حیطه ای رشد می کنند . آموزگاران در این مورد بحث می کنند که آیا  جدایی دخترها و پسرها درکلاس های تک جنسیتی ممکن است موجب توسعه علمی و آکادمیک دانش آموزان شود یا خیر. کلاسهای تک جنسیتی   تا چند سال پیش در مدارس عمومی خلاف قانون بودند اما حالا آنها  متداولتر شده اند ( 1) . گرچه برخی از والدین ، آموزگاران و گروه های آزادی مدنی به مخالفت با کلاس های تک جنسیتی ادامه می دهند اما برخی دلایل وجود دارد که جدایی دخترها و پسرها در مدرسه راهنمایی نتایج مثبتی به بار می آورد.

اول از همه گفتن اینکه آیا مدارس تک جنسیتی منجر به نمرات بالا  در امتحانات می شود مشکل است .اما ممکن است این تفاوت  در حیطه های مهم تری باشد . با وجود اینکه برخی از تحقیقات نشان می دهد که هیچ پیشرفتی  در نمرات بالا صورت نگرفته معذالک تحقیقات دیگر نتایج متضاد را نشان می دهد ( 2) مهم تر اینکه تعدادی از روان شناسان معتقدند که نمرات امتحان معیار خوبی برای موفقیت نیستند . آنها بر این باورند که مسائیل اعتماد به نفس و خود باوری مهم تر هستند برای مثال در کلاس های تک جنسیتی ازافزایش اعتماد   و پیشرفت گرایش های دخترها  به سمت ریاضیات  و علوم گزارش داده می شود . استاد دانشگاه نیویورگ کارول گیلیگان Carol Gilliganمعتقد است که دخترها اگر جدا  از پسرها در مدرسه راهنمایی آموزش ببینند احتمالاً  متفکرین خلاق تر و  ریسک پذیرتر همانند بزرگسالان هستند ( 3) پسرها هم وقتی ناگزیر نیستند با دخترها رقابت کنند اعتماد به دست می آورند . پسرها وقتی با دخترها رقابت  کنند می توانند احساس حقارت کنند تا اصطلاحاً بهتر از آنها بیاندیشند این احساس می تواند سبب شود که آنها عصبانی و  ستیزه جو شوند برعکس بدون هیچ دختری در کلاس ، آنها راحت تر بوده و در یاد گیری  بازتر هستند ( 3).

علاوه  بر این منافع ، بررسی این امر هم ضروری است که  چگونه آموزش تک جنسیتی بر مشاغل دانش آموزان در آینده تاثیر خواهد گذاشت . مخالفین این رویه متذکر می شوند که وقتی دانش آموزان جذب محیط کار می شوند ناگیرند در کنار جنس مخالف کار کنند . آنها از این نگرانند که حضور مدارس تمام پسرانه یا تمام دخترانه مانع از امکان و شانس یاد گیری انجام چنین امری از سوی کودکان شود ( 4) ولی این استدلال این حقیقت را که بچه ها به طور مداوم با اعضاء جنس مخالف در خارج از مدرسه در تعامل و تماس هستند را نادیده می گیرد  . این تعامل می تواند از بازی و بحث با خواهر و برادر تا اجازه مذاکره و کارهای مختلف و امتیازات با والدین جنس مخالفشان را در بر گیرد . بچه ها مهارت هایی را که در محیط کاری آینده خود نیاز خواهند داشت به صورت روزانه یاد گرفته و تمرین می کنند .

سرانجام مخالفان آموزش تک جنسیتی می گویند که این امر تبعیض آمیز است ولیکن تحقیقات از نتایج متضادی حمایت می کند مبنی بر اینکه  این تبعیض در کلاس های مختلط گسترده است.  چندین مطالعه نشان داده است که پسرها بر بحث ها چیره شده و توجه بیشتری نسبت به دخترها جلب  می دهند . این مطالعات دلالت بر این امر هم دارد که معلم  ها غالباً از پسرها بیشتر درس می پرسند تا دخترها حتی وقتی دخترها دستشان را بالا می برند ( 4) و آشکارا این تبعیض آمیز است .

به خاطر همه این دلایل ، استدلال ها بر علیه مدارس تک جنسیتی معتبر نیستند برعکس افراد زیادی می گویند که مدارس تک جنسیتی محیط آموزشی بهتری فراهم می آورند د. ر این گونه مدارس پسرها و دخترها توجه کمتری به هم کرده و توجه بیشتری به کارهای مدرسه خود می کنند ( 5) دخترها هراس کمتری از  ارائه اشتباه و پرسیدن سوال در ریاضی و علوم دارند و پسرها شرم کمتری در سهیم شدن عقایدشان در زبان و ادبیات . علاوه بر این بچه مدرسه ای ها تماس با جنس مخالف را از دست نمی دهند در حقیقت آنها در خارج از مدرسه فرصت های زیادی برای تماس با همدیگر دارند و در نهایت اینکه تبعیض در کلاس های مختلط هم رخ می دهد پس  تبعیض   یک استدلال معتبر نیست بنابراین به نظر من سیاست اجازه تاسیس  کلاس های تک جنسیتی در مدارس عمومی باید ادامه یافته و تشویق شود

 

.

منابع

1. Bonner, Z., Hollingsworth, C. 1990. A history of education in America. 2nd ed. New York, NY. Penguin Classics. p262-307.

2. Blum, A. (1995) Effect of co-ed teaching on student test scores. Journal of Educational Pedagogy 12, 112-118.

3. Cross, B. (2001) Impact of separating boys and girls in middle school on self-esteem and self-confidence. Journal of Feeling Good 33, 189-202.

4. North, S. Southwest, E., Compass, N., Magellin, F. 1994. Confidence, esteem, and gender empowerment in the classroom. Toronto, ON. Pearson. p400-575.

5. Economist [internet] The Economist Newspaper Limited. c2015. [November 13, 2015] Available from: http://www.economist.com/blogs/democracyinamerica/2015/10/taking-civil-liberties

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>