مصاحبه سایت «پرس سیویل» با آرا شاوردیان کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران
.
.
آرا شاوردیان، کارشناس مدیریت بازرگانی، کارشناس ارشد رشته مردم شناسی که در زمینه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی فعالیت داشته و آخرین فعالیت وی نیز در دو دوره شورا یاری (دوره دوم وسوم) حدودا به مدت 8 سال در محله مجیدیه منطقه 8 ناحیه 3 بوده است.
آرا شاوردیان
محقق، جامعه شناس و کار آفرین
کاندیدای پنجمین دوره انتخابات شورای اسلامی شهر تهران، کد انتخاباتی: 6125
1- با سلام جناب آقای شاوردیان ضمن خوش آمدگویی خدمت شما و با تشکر از اینکه وقتتان را در اختیار ما قرار دادید برای آشنایی بیشتر مخاطبان لطفا خودتان را معرفی کنید.
به نام خدا. آرا شاوردیان هستم متولد تهران، کارشناس مدیریت بازرگانی، کارشناس ارشد رشته مردم شناسی که در زمینه فعالیت های فرهنگی و اجتماعی فعالیت دارم. آخرین فعالیت من، در دو دوره شورا یاری (دوره دوم وسوم) حدودا به مدت 8 سال در محله مجیدیه منطقه 8 ناحیه 3 مشغول بوده و به شهروندان گرامی خدماتی ارائه می دادم. در حال حاضر مدیر یک مجموعه صنعتی که در زمینه خودرو مشغول به کار می باشم و به جرات می توان گفت این مجموعه در سطح خاورمیانه یکی از مراکزی است که حرف اول را می زند. این مجموعه، یک مجموعه تخصصی، علمی و تحقیقاتی است که در کنار بحث اشتغال زایی و کار آفرینی است که در زمینه صنعت خودرو باعث شده از وابستگی و واردات قطعات خودرو جلوگیری کنیم و در اهداف اقتصاد مقاومتی گام موثری بوده است.
2- تا اینجا که متوجه شدم فعالیت شما در صنعت خودرو بوده و همچین تحقیق و همکاری در حوزه شهری و اجتماعی با شورایارها، هدف شما از ورودبه شورای شهر در این دروه چیست؟
ساختارفضای شهری مبتنی بر فرآیندهای تغییر و رفتارهای انسانی است یعنی شرایط اجتماعی، سیاسی و فرهنگی جامعه با هم آن را شکل می دهند. عرض کنم اگر کیفیت فضاهای شهری که نتیجه تعامل میان همان فرهنگ ایرانی و اسلامی و ویژگی های محیط طبیعی باشد، می توانیم از نظر ریخت شناسی فضایی کمک بزرگی در شکل گیری فضای شهری انجام بدهیم. در اینجا ما پی می بریم که باید ارزش و اهمیت فرهنگ رادر اینجا در نظر بگیریم .
من با توجه به تجربه و فعالیتی که در شورایاری ها داشتم و علاقه ای که در زمینه های اجتماعی داشتم به نظرم رسید با توجه به این که یک سری مشکلات و آسیبهای اجتماعی که در کلان شهر تهران هست مثل افراد بی سرپرست، بد سرپرست و موضوع تکدی گری باعث شده که الان هویت شهر تهران یک هویت ایرانی نداشته باشد. یکی از شعارهای من این است که تهران شهری با هویت ایرانی باید باشد یعنی از نظر فرهنگ معماری، از نظر فرهنگ شهرنشینی و از نظر کلی فرهنگی آن هویت ایرانی و اسلامی را حتی نداریم و این یک ضعف است و فکر می کنم بتونم به عنوان یک فرد کوچک از این جامعه بزرگ در این خصوص یک قدمی بردارم و به خاطر همین تصمیم گرفتم که پا به عرصه انتخابات شورای شهر بگذارم.
3- جناب آقای شاوردیان لطفا فضای شهری کنونی تهران را از نظر فرهنگی و اجتماعی از دید خودتان توصیف کنید؟
خدمتتان عرض کنم قبل از اینکه وارد بحث فرهنگی و اجتماعی شوم با دید کلی نظری که دارم این است که فضای شهر تهران یک فضای خاکستری رنگ و دوست داشتم که فضای شهر تهران یک فضای روشنی که دربرگرفته از رنگ های شاد باشد. ولی شما اطراف خودتان را که نگاه می کنید فضای خاکستری از خودروها گرفته تا آلودگی هوا و از معابر ونماهای ساختمان پی می بریم که در یک فضای خاکستری هستیم . در کنار این فضای نمای شهری، به نظرم یکی از نیازهای شهر فضای سبز است. با وجود این که پیرامون فضای سبز در این سالهای اخیر خیلی تلاش شده، به نظر من کم و برای محلات و مناطق باید فضاهای بیشتری اختصاص داده شود و در کنارش فضاهای ورزشی شامل زمین های بازی باید گسترش یابد تا کودکان و سالمندان ما بتوانند از این فضاها استفاده کنند و از چهارچوب خانه ها بتوانند بیرون بیایند و ازفضای مناسب استفاده کنند .
از نظر فرهنگی اجتماعی می توانم بگویم که فرهنگ شهری معنای شیوه زندگی و در برگیرنده مجموعه ای از هنجارها، ارزش ها، باورها و نگرش های ماست یعنی نوع زندگی ما در شهر به معنای تبعیت فرد شهر نشین از قواعد اصولی مثل احترام به حقوق دیگاران وقوانین شهری و رعایت امور فرهنگی دیگر است. در رعایت حقوق فرهنگی دیگران ما باید به منابع فرهنگی مان توجه کنیم، به خرده فرهنگ هایمان ، به بناها ،آثار تاریخی مان، به آداب و رسوم مان، به منابع طبیعی مان . که این ها دربرگیرنده یک فرهنگ شهری و اجتماعی است که فکر می کنم کمتر به آن توجه شده اگر به این موضوع بیتشر توجه شود ما می توانیم شهری با آ رامش زیاد وزیباتر داشته باشیم. در ضمن ما از آلودگی های صوتی و بصری که داریم رضایت خاطرنداریم . درست است که در این اواخر می بینیم در معابر آلودگی های بصری کمتر شده ولی در این زمبنه و همچنین در زمینه آلودگی ها ی صوتی بیشتر باید کار کرد. این ها باعث می شود آرامش افراد جامعه ما و در کل آرامش فرهنگی و اجتماعی کم رنگ تر شود.
در زمینه های اجتماعی، بحران های اجتماعی قابل کنترل است. البته بحران اجتماعی علاوه بر این که بودجه و یکسری سخت افزاها یی می خواهد در کنارش یک مدیریت دانایی در کنار آموزش می خواهد .
5- به نظر شما نقش ارگان های مثل شهرداری، نظام مهندسی و سایر ارگان ها به چه صورت است؟
می توانم به این اشاره کنم که از نظر مهندسی و خدمات مهندسی که قرار است به شهروندان ارائه گردد، همکاری و در واقع تعامل بین این سه حوزه ساخت و ساز یعنی وزارت راه و شهرسازی ، شهرداری و نظام مهندسی منجر به این می شود که ما پیشرفت داشته باشیم و از بروکراسی و سردرگمی فعلی مردم جلوگیری کند.
در این زمینه چند مورد به ذهنم می رسد، یکی تکلف و پیچیدگی های قوانین و عدم تعامل بین این سه حوزه وجوددارد که منجر به کاهش رشد سرمایه گذاری در مسکن شده و اگر قوانین اصلاح شود و تعامل بین این سه حوره برقرار شود ما می توانیم حقوق متخصصین مثل مهندسین و عوامل دیگر مثل کارگزاران را تامین کنیم که خودش باعث ایجاد شغل و کارآفرینی می شود. متاسفانه هم اکنون تعامل بین این سه حوزه کم تر است .
مورد دیگر این که در زمینه مدیریت بحران Crisis Management شهر ما نواقصی وجود دارد. در بحث مدیریت بحران نکته مهم این است که باید دید که ما باید پیشگیری یا پیش بینی کنیم. در واقع برخی از بحران ها را نمی توانیم پیش بینی کنیم ولی می توانیم از طریق آموزش ، مطالعات و برنامه ریزی پیشگیری کنیم .
به این صورت که اگر بحرانی شامل عوامل طبیعی و غیر طبیعی، شهری،اجتماعی و فرهنگی پیش آمد ما می توانیم ان بحران ها را در اسرع وقت کنترل کنیم و خسارات وارده را به حداقل رساند. بنابراین اگر برنامه ریزی و مدیریت صحیح داشته باشیم ، خسارات ما کمتر می شود و اگر مدیریت و برنامه ریزی ناصحیح داشته باشیم شاید خسارتی که آن مدیریت بحران ایجاد کرده به مراتب بیشتر باشد.
6- چگونه می توان مشارکت مردم بخوصص قشر جوان و زنان جامعه را در عرصه شهری به کار گرفت؟
در بحث شهر نشینی این شهر متعلق به همه اقشار چه زنان چه جوانان و... هرکسی که دراین شهر زندگی می کند باید سهمی در اداره این شهر در حد توانایی خودش داشته باشد . در بحث مدیریت می توانیم جوان گرایی را ادامه بدهیم و از افراد جوان متخصص دعوت به کار کنیم و من معتقدم که در جامعه ما افراد جوان و متخصص زیاد و دانایی هستند که می شود در زمینه مدیریت شهری از آنان کمک بگیریم.
حضور زنان در عرصه های اجتماعی و فرهنگی خیلی مهم است .حتی اگر خانم هایی شاغل نیستند، در فعالیت های اجتماعی مشارکت داشته باشند منجر به این می شود که در زمینه تربیت فرزندان خود در زمینه فرهنگی و اجتماعی بتوانند فرزندان مناسبی برای آینده آماده کنند که این خیلی مهم است. اگر خانم ها در این حوزه هم آموزش ببینند هم مطالعات کافی داشته باشند تا اگر امکانش باشد در حوزه مدیریت شهری وارد شوند.
7- جناب آقای شاوردیان برنامه شما در مشارکت متخصصان و مهندسان درشورای شهردر جهت ارتقا کیفیت شهر تهران در این دوره چیست؟
شورای شهر تهران متشکل از 21 عضو است و این که اعضایی که وارد شورای شهر می شوند به طبع از یک قشر خاصی نبوده و از گروههای چه سیاسی اجتماعی چه مهندسی و ...مختلفی هستند. متاسفانه نمی توانیم چینشی بر اساس آنچه جامعه نیاز دارد بر اساس افراد منتخب داشته باشیم. به نظر من یکی از وظایف اعضای شواری شهر این است که در کنار کمیسیون هایی که در شورای شهر هست مثل بودجه، محیط زیست، فرهنگی اجتماعی، مدیریت شهری، کارگروههایی زیر نظر این کمیسیون ها تشکیل شود و از افراد متخصص در حوزه های اجتماعی و شهری دعوت شود و از نظرات آن متخصصان بهره بگیرند و در تصمیات خودشان که در زمینه مدیریت شهری باشد با کمک شهرداری بتوانند اجرا کنند.
به طور مثال در فرهنگ آپارتمان نشینی که در شهر ما رواج و هنوز این فرهنگ ایجاد نشده و در این زمینه شهروندان ما حتی آموزش های را ندیدند یا خانه هایی که ساخته می شود از نظر فضای بیرونی و داخلی باید منطبق با فرهنگ ایرانی ما باشد که نیست.
من احساس می کنم از نظر فرهنگی اجتماعی، روانشناسی و جامعه شناسی در زمنیه طراحی فضای شهری و اپارتمان نشینی و... کوتاهی شده است. امیدوارم در آینده کسانی که در وزارت راه و شهرسازی، شهرداری ونظام مهندسی وسایر ارگان های مربوطه فعالیت می کنند، ازمشاوره ها و نظرات متخصصان در حوزه جامعه شنای، روان شناسی، فرهنگی و اجتماعی بهره بگیرند که بتوانند، فضاههای مناسب بر اساس فرهنگ ایرانی خودمان فراهم آورند.
ضمن تشکر از شما و آرزوی موفقیت برای شما بخصوص در انتخابات شورای شهر تهران دوره پنجم، در خاتمه سخن پایانی تان برای مخاطبان چیست؟
تشکر می کنم بابت زحمات و وقی که گذاشتید و بجاست در این جا تشکر کنم از دوستان و عزیزانی که تا الان در کنار من بودند و از نظرات و دیدگاهشون بخصوص چند هفته اخیر بهره گرفتم . سخن آخر من اینه که عظمت ملت ها در عزم آن ها در رویارویی با بحران ها و سختی ها نمایان می شود. زادگاه و شهر هرکسی گران بها ترین تقدس اوست و در عین حال نهاد و ضامن جاودانگی آن، وظیفه بنیادی شهروندان تهرانی را در این می بینم.
به امید این که بتوانیم از نظر متخصصان در حوزه مدیرت شهری درحمایت حقوق شهروندان استفاده کنیم .