ایران و ارمنستان تفاهمنامه همکاری «صنعت حلال» امضا کردند
.
http://www.alikonline.ir/fa/news/political/اقتصادی/item/3264-ایران-و-ارمنستان-تفاهمنامه-همکاری-«صنعت-حلال»-امضا-کردند
.
سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت توسعه اقتصادی جمهوری ارمنستان یادداشت تفاهم همکاری امضا کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ این یادداشت تفاهم را امیل تاراسیان از طرف وزارت توسعه اقتصادی و سرمایه گذاری ارمنستان و وحید مرندی مقدم معاون نظارت بر اجرای سازمان ملی استاندارد ایران امضا کردند که شامل بهبود و تقویت روابط و گسترش همکاری در زمینههای گوناگون مشترک بر اساس روابط قدیمی و پایدار دوجانبه دو کشور است.
دو طرف برای ارتقای همکاریهای دوجانبه و افزایش حجم معاملات تجاری میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان، توسعه و افزایش همکاریهای سودمند دوجانبه و جدید در زمینه صنعت حلال براساس استاندارد OIC/SMIIC، استانداردهای ملی و قوانین جاری دو کشور و با هدف حذف موانع فنی تجارت تلاش میکنند
هدف این یادداشت تفاهم تعیین چارچوب همکاری کلی و گسترش همکاری و مشارکت طرفها در زمینههای مشترک جهت تسهیل دستیابی به اهداف طرفها درخصوص گواهی حلال براساس استانداردهای حلال OIC/SMIIC، استانداردهای ملی و قوانین جاری دو کشور است.
همچنین همکاری اقتصادی میان طرفها در قلمروی صلاحیت آنان در این موارد است:
- تبادل اطلاعات قانونی - اداری و تجارب درزمینه مسائل اقتصادی و درخصوص محصولات غذایی و آشامیدنی
- تبادل اطلاعات و تجارب، برگزاری و بهره گیری از برنامههای آموزشی مشترک درخصوص آخرین روشهای بازرسی غذا و آشامیدنی حلال بر اساس استانداردهای حلال OIC/SMIIC
- گسترش همکاری و ضوابط ارزیابی بازرسی و ممیزی حلال براساس استانداردهای حلال OIC/SMIIC
- تبادل اطلاعات درخصوص بازار محصولات غذایی و آشامیدنی طرفها
- تبادل اطلاعات در سایر زمینههای مورد علاقه متقابل
- تشویق بخش خصوصی در هر دو کشور برای ایجاد پروژههای اقتصادی مشترک
- همکاری درخصوص حمایت از محصولات و شرکتهای غذایی و آشامیدنی داخلی طرفها
- شرکت در کارگاه، سمینار و کنفرانسهای مربوطه طرفها
- ترویج همکاری میان واحدهای تولیدی غذایی و آشامیدنی طرفها
- ایجاد فرصت جهت صدور نشان استانداردهای حلال جمهوری اسلامی ایران در جمهوری ارمنستان
- ایجاد همکاری در زمینههای مطلوب طرفها
- تبادل اطلاعات و شناسایی روشهای ارزیابی انطباق محصولات حلال
- پذیرش روشهای ارزیابی انطباق حلال محصولات غذایی و آشامیدنی براساس استانداردها و راهنماهای OIC/SMIIC، چنانچه مغایرتی با قوانین جمهوری اسلامی و استانداردهای ملی ایران نداشته باشند.
همچنین امکان انجام بازدیدهای فنی به منظور حصول اطمینان از تطابق با استانداردهای اشاره شده در موارد مورد نیاز؛ تسهیل در بازدید کارشناسان فنی طرفها به منظور کسب اطلاعات و تجربیات طرف دیگر؛ تبادل کارشناسی به منظور انتقال تجربیات و ارائه خدمات ارزیابی و آموزشی؛ و برگزاری دورههای آموزشی تربیت متخصصین در زمینه استانداردهای حلال هم از مفاد این تفاهمنامه است.
همکاری اقتصادی باید بر اساس برنامههای عملیاتی که در زمینه برنامه و پروژه هایی که متعاقباً در چارچوب یک برنامه اجرایی مشخص خواهد شد.
این یادداشت تفاهم برای یک دوره دو ساله است و برای دو ساله دیگر یا دورههای دو ساله دیگر به صورت خودکار تمدید خواهد شد مگر آنکه هر یک از طرفها از طریق یادداشت کتبی به طرف دیگر فسخ یادداشت تفاهم را اعلام کند.