جهان و ثروت عادلانه
گارگین فتائی
آیا ثروت در جهان به طور عادلانه تقسیم شده است ؟
این سوالی است که ممکن است در ذهن هر کدام از شما نیز باشد اما من مطئنم که جواب همگی شما منفی است .
اگر ثروت در جهان به طور عادلانه پخش شده یبود دیگر ما شاهد فغر ، گرسنگی ، بیکاری ، بی خانمانی ، سودجویی و بهره کشی و این همه محرومیت نبودیم .
در تمام نقاط جهان چه در غرب و چه در شرق این بی عدالتی در تقسیم ثروت نمایان و آشکار است .
اگر در غرب خیل عظیم هوم لس ها و بی خانمانها و بیکاران وجود دارد در شرق هم انبوه زاغه نشینان و حاشیه نشینان را می توان دید که همگی آنها یک چیز را به ذهن متبادر می سازند و آن محرومیت توده عظیم مردم و ثروتهای کلانی است که دست عده ای معدود در همان مناطق مشاهده می شود .
از طرف دیگر اقداماتی هم نظیر تاسیس موسسات خیریه و انجام اعمال نیکوکارانه نتوانسته یک راه حل جامع و فراگیری باشد زیرا این موارد در واقع مواردی محدود است که ارائه کمک و انجام امور خیرخواهانه بستگی به تمایل فرد دارد نه اینکه الزامی در تقسیم عادلانه ثروت وجود داشته باشد .
تبعاً موثرترین راه حل استفاده از اهرم های الزام آور در تقسیم عادلانه ثروت است اما باید مواظب بود که طبقه دارا و ثروتمند از این فرایند با استفاده از نفوذ فراوان مالی و اجتماعی خود به نفع خود تفسیر نکند و به گونه ای نباشد که حتی با اعمال این روشها هم باز این تبعیض فاصله طبقاتی مشاهده شود .
مساله فاصله طبقاتی و افزایش روز افزون آن به این معنا نیست که کسانی که در طبقات پائین جامعه هستند همگی تنبل و بی استعداد و کند ذهن هستند و کسانی که در طبقات بالای جامعه هستند همگی افراد زرنگ و پرکار وفعالی هستند .
البته در میان قشر ثروتمند هم افراد زحمت کش و پرکار وجود دارد همچنان که در میان قشر فغیر .
اما این را هم باید در نظر گرفت که طبقات فغیر هم زحمتکش هستند و سالها کارهای سخت و طاقت فرسا انجام داده اند پس اگر معیار ثروتمند شدن، کارکردن باشند کسانی که سخت کار کرده و بیشتر زحمت کشیده اند تبعاً بیشتر مستحق دریافت ثروت خواهند بود اما واقعیت را که می بینیم متوجه می شویم که چنین نیست .
نهادهای بین الملی که وظایفشان مربوط به کاهش فغر و این فاصله طبقاتی هست هم نتوانسته اند اقدام موثری صورت دهند زیرا اگر می توانستند حتی یک گرسنه یا فغیر یا محروم یا بی خانمان در جهان وجود نداشت .
مالی که از طریق رباخواری و بهره کشی از فغرا حاصل شود عاقبت به دست کسی می افتد که بر فغرا رحم می کند
امثال 8:28
هر که به فقرا بذل نماید محتاج نخواهد شد، اما آنکه چشمان خود را بپوشاند لعنت بسیار خواهد یافت.
امثال 27:28