سلاخی گسترده میمونها در امپراتوری عثمانی
▪️ملا عبدالکریم شخصاً میمونها را به دار "مجازات"میآویخت. به همین دلیل نیز جماعت ناظر بر این رفتار به ملا لقب "میمون کش"دادند.
🔹در دوران حکومت سلطان مراد سوم (1895-1874) بدنبال انتقال تعداد زیادی میمون از مستعمرات آفریقایی به امپراتوری عثمانی توسط سربازان، استانبول پایتخت وقت عثمانی مملو از میمون شد چنانکه مغازههای بسیاری به خرید و فروش میمون روی آوردند و چندی نگذشت که بر درختان این شهر، حیوانات تازه وارد لانه کردند. این امر موجب ناراحتی شدید "ملا عبدالکریم"، امام جمعه شهر که از عزیزان سلطان عثماني بود و از سوی وی به مقامهای والایی نیز گمارده شده بود، گشت.
پایگاه خبری ترکیهای"haberler.com"ضمن نشر این خبر مینویسد: "ملا عبدالکریم که از میمونها نفرت داشت و تحمل وجودشان در شهر برایش غیرممکن بود به فکر چاره افتاد و بالاخره راه آن را یافت. وی یک روز در سخنرانی پیش از نماز جماعت گفت: "زنان از میمونها برای کارهای نجس استفاده میکنند".
این سخنان چنان تاثیر گذار بود که مومنین حاضر به سرکردگی ملا عبدالکریم به خیابانها آمده و هر میمون نگون بختی که بدستشان میافتاد را کشته و بر درختی میآویختند. چنانکه بنا بر شهادت مورخین شاخهای از درختی نماند که میمونی به آن نیاویخته باشند.
مورخین تاکید نمودهاند که ملا عبدالکریم شخصاً میمونها را به دار "مجازات"میآویخت. به همین دلیل نیز جماعت ناظر بر این رفتار به ملا لقب "میمون کش"دادند.
در تاریخ همچنین ثبت است که ملا عبدالکریم دشمنی و کینه عمیقی نسبت به غیر مسلمانان داشت و آنان را مجبور به پوشیدن لباسهایی با رنگ سرخ و سیاه مینمود که در آن ادوار جزو رنگهای پست و نکوهش شده به حساب میآمد.
telegram.me/araxnews
Միացեքմեզ