نهمین دور گفتوگوی دینی ایران و شورای جهانی کلیساها پایان یافت
.
http://alikonline.ir/fa/news/social/item/3958-نهمین-دور-گفتوگوی-دینی-ایران-و-شورای-جهانی-کلیساها-پایان-یافت
.
به گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در بخشهایی از این بیانیه آمده است: این جلسه ادامه فرایند گفتوگوی میان شورای جهانی کلیساها و مرکز بینالمللی گفتوگوی ادیان و تمدنهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی است که در سال 1995 میلادی آغاز شد. نمایندگان شرکت کننده از کشورهای انگلیس، آلمان، ایران، لبنان، پاکستان، سوئیس و ایالات متحده بودند. موضوع این دور از گفتوگو ادامه مباحثی بود که در سال 2015 برگزار شده بود. در آن مباحث بر موضوعات متون دینی و خشونت تمرکز شده بود. تمرکز این گفتوگو به طور خاص بر روی احتمال سوءاستفاده افراد دارای سوءنیت از تفسیر متون مقدس اسلامی و مسیحی بود.
در این دور از گفتوگوها موارد زیر مورد تأکید قرار گرفت:
- یک ایده بسیار مهم، که توسط تعداد زیادی از شرکتکنندگان مطرح شد عبارت بود از نقش عقلانیت در تشیع. بر اهمیت عقل، درک و کاربرد عقل در تفسیر متون مقدس بعنوان وسیلهای برای صیانت از دین در مقابل سوءتعبیر تأکید شد و در مورد جایگاه عقل در تفسیر متون اسلامی و مسیحی بحث شد.
- بر اهمیت مفهوم عشق و زندگی به عنوان اصول کلی برای تفسیر متون مقدس تأکید شد.
- اسلام و مسیحیت، ارزش روابط انسانی اخلاقی و نیاز به عدالت معیاری است که بایستی در تفسیر متون دینی مد نظر قرار بگیرد. همچنین نیاز است نقش اخلاقی بین دینی را که متون مقدس در شکل دادن به افراد و جوامع طی قرون ایفا کرده به عنوان یک اصل حیاتی مد نظر قرار داد.
- اسلام و مسیحیت ارزش روابط انسانی اخلاقی و نیاز به عدالت معیاری است که بایستی در تفسیر متون دینی مد نظر قرار بگیرد. همچنین نیاز است نقش اخلاقی بین دینی را که متون مقدس در شکل دادن به افراد و جوامع طی قرون ایفا کرده به عنوان یک اصل حیاتی مد نظر قرار داد.
- بر اهمیت در نظر گرفتن پیش زمینههای مرتبط در هنگام تقسیر متون مقدس تأکید شد. این بستر پدیدهای چندبعدی است و پیشزمینه اولیه متون بسترهای تاریخی و ادبی و شیوه مفسرین متن نسبت به نسلهای پیشین و درک خوانندگان و مفسرین امروزی را دربرمیگیرد. ما بایستی رویکردی دوطرفه بین خواننده و متن را تشویق کنیم که در نهایت منجر به تزکیه درونی خواننده شود.
- توجه به معنای مفاهیم کلیدی از قبیل جهاد مورد تأکید قرار گرفت.
- برخورداری از قدرت و فقدان قدرت میتواند به شیوههای گوناگون بر تفسیر از متون دینی تأثیر بگذارد.
- دنبال کردن رویکرد متواضعانه که در آن آمادگی تصدیق این نکته را داشته باشیم که حقیقت مطلق تنها میتواند در بهشت درک شود. این رویکرد در تفسیر متون مقدس به عنوان متونی حیاتبخش به جای منازعه برانگیز اهمیت دارد.
در طی مباحثات، شرکتکنندگان اظهار کردند که چگونه روابط دیرینه و جاری میان مرکز گفتوگوی ادیان و شورای جهانی کلیسا باعث شده است که ارتباطات سازنده دیگری نیز ایجاد شود. آنها همچنین به تأثیرات غیرقابل اندازهگیری شرکتکنندگان بر فضای بزرگتر به عنوان سفرای غیررسمی اشاره کردند. به منظور دستیابی به آثار بهتر گفتوگوها طرفین متعهد شدند مقالات ارایهشده در گفتوگوها را به صورت مشترک به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر کنند.
نشست بعدی این دور از گفتوگوها اوایل سال 2019 میلادی در شهر ژنو سوئیس، برگزار خواهد شد