Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

چکناوارایان همه آثارش را به موزه موسیقی اهدا کرد

$
0
0

چکناوارایان همه آثارش را به موزه موسیقی اهدا کرد / معاون وزیر ارشاد: اهدای آثار چکناواریان آغاز بانک نت موسیقی ایران است

 .

http://alikonline.ir/fa/news/culture-and-art/item/4577-چکناوارایان-همه-آثارش-را-به-موزه-موسیقی-اهدا-کرد-معاون-وزیر-ارشاد-اهدای-آثار-چکناواریان-آغاز-بانک-نت-موسیقی-ایران-است

.

 معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اهدای تمامی آثار لوریس چکناواریان به موزه موسیقی، سرآغازی برای راه اندازی بانک نت موسیقی در ایران است.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی ایرنا، علی مرادخانی عصر روز گذشته در آیین اهدای تمامی آثار لوریس چکناواریان به موزه موسیقی افزود: حقوق مادی و معنوی تمام آثاری که به این موزه اهدا می شود، متعلق به خود اساتید و هنرمندان است.

وی اظهار داشت: هدف از گردآوری این آثار، ایجاد منبعی غنی و ارزشمند برای محققان و دانشجویان است و اگر این آثار بازدهی اقتصادی هم داشته باشد، متعلق به خود هنرمند خواهد بود.

معاون وزیر ارشاد تصریح کرد: ما سعی می کنیم امانتدار خوبی باشیم.

مرادخانی با بیان اینکه چکناواریان مرد بزرگ و نامدار این سرزمین است، گفت: ما تلاش می کنیم با قدرشناسی آثار شما را در شرایطی مناسب نگهداری کنیم تا همه بتوانند از آن بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه برای تاسیس موزه موسیقی بسیاری به یاری ما آمدند، اضافه کرد: وظیفه ما حفظ آثار است به عنوان مثال صد سال است در ایران تئاتر داریم اما موزه ای برای آن نداریم، هر چند که ما فضای کوچکی بین تالار وحدت و تاتر شهر برای راه اندازی موزه تئاتر خریداری کرده ایم.

معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه یکی از مشکلات ما نداشتن حافظه تاریخی مکتوب است، ادامه داد: از زمان تاسیس موزه موسیقی اقدامات خوبی در راستای گردآوری آثار انجام شده است.

وی با اشاره به بازدید سفیر سوییس از موزه موسیقی گفت: سفیر پس از بازدید می گفت که از دیدن چنین موزه ای با این تعداد آثار ارزشمند لذت بسیاری برده است.

مرادخانی افزود: اینها در گرو حمایت خود هنرمندان است که این موزه بارورتر باشد. من در هر شرایطی توجه به این مکان را مهم می دانم. مهم است بنیاد کارهای زیرساختی را بریزیم و ثروتی برای مردم خودمان بیاندوزیم.

وی اقدام چکناواریان در اهدای آثار خود را سترک دانست و گفت: امیدوارم این اقدام انگیزه ای برای سایر عزیران باشد تا بتوانیم آثار ارزشمند را برای آیندگان این سرزمین، هر چه بیشتر و بهتر حفظ کنیم.

 

 ** همه مردم ایران در آثار من سهیم هستند

لوریس چکناواریان نیز در این مراسم گفت: ارامنه وقتی قتل عام شدند، همه پراکنده شدند، اما من در کشور خودم متولد شدم و فرهنگ عظیم این سرزمین را آموختم.

 

چکناواریان در سال 1316 در بروجرد از والدین ارمنی تبار زاده شد.

وی افزود: بسیار خوشحالم که در کشور اجدادم متولد شدم. من در اتریش بودم و می خواستم پس از رهبری ارکستر، کار آهنگسازی را انجام دهم، که با علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آشنا شدم و او به من گفت که به ایران بازگردم.

این استاد موسیقی در حالی که لحظاتی به خاطر بغض سخن خود را قطع کرده بود، ادامه داد: در حالی که اگر در سرزمین خود نبودم نمی توانستم آثار خود را به پایان برسانم.

وی تاکید کرد: همه مردم ایران در آثار من سهم دارند چون هنر فقط متعلق به هنرمند نیست، بلکه نعمتی است که خدا به او عطا کرده است.

 

چکناواریان گفت: 'زمانی که مردم برای تو (هنرمند) دعا می کنند، آنگاه است که به هدف خود رسیده ای.'

آهنگساز موسیقی با بیان اینکه تاسیس موزه بسیار مهم است، اظهار داشت: موسیقی معجزه و زبان خداوند است و اخلاق یک ملت را تغییر می دهد. من وقتی پس از جنگ به آلمان رفتم، مردم بسیار خشن و بدخلق بودند اما پس از این دوران، با موسیقی، اخلاق آنها کاملا تغییر کرد.

این رهبر ارکستر گفت: همه کارهایم الهام از خداوند است و من آشپز موسیقی هستم.

 

** روحم در قلبهای شما زندگی خواهد کرد

چکناواریان اضافه کرد: هر شب می گفتم خدایا فردا صبح بیدار شوم تا این کار من برای مردم (اهدا آثار به موزه موسیقی) انجام شود.

این موسیقی دان شهیر سخنان اثرگذار خود را اینگونه به پایان رساند: وقتی بمیرم برایم جشن تولد بگیرید و شادی کنید چون از آن پس، روحم در قلبهای شما زندگی خواهد کرد.

در این مراسم علاوه بر علی مرادخانی معاون امور هنری وزارت فرهنگ اسلامی، اساتید موسیقی همچون فرهاد فخرالدینی، شهرام ناظری، نوین افروز نوازنده پیانو، حسن ریاحی، شاهین فرهت، کامبیز روشن روان و بهرام جمالی مدیرعامل انجمن موسیقی حضور داشتند.

 

لوریس هایکازی چکناواریان مشهور به لوریس چکناواریان آهنگساز، رهبر ارکستر و نقاش ایرانی چهره ای بین المللی است. او در زمینه های موسیقی کر، مجلسی، باله، پیانو و خوانندگی آهنگ ساخته و همچنین کنسرتوهایی برای پیانو، ویولن، گیتار، سلو و پیپا، در کنار موسیقی‌های متن فیلم خلق کرده است.

او که امروز هنرمندی شناخته شده در موسیقی جهان است فارغ‌التحصیل هنرستان عالی موسیقی تهران سپس آکادمی موسیقی موتسارتئوم اتریش و دانشگاه میشیگان در رشتهٔ رهبری ارکستر است.

چکناواریان بسیاری از ارکسترهای مهم جهان از جمله فیلارمونیک سلطنتی انگلستان، فیلارمونیک سلطنتی لیورپول، ارکستر مجلسی انگلیس، ارکستر سمفونیک لندن را رهبری کرده‌است.

اپراهای «رستم و سهراب» و نخستین اپرا برای کودکان به نام «پردیس و پریسا» از جمله سمفونی های مشهور او در ایران است.

ساخت موسیقی متن برای تعداد زیادی فیلم مستند از کارگردانان ایرانی و خارجی و نیز ساخت موسیقی فیلم ایتالیایی «جدال در مهتاب» (1348) به کارگردانی انزو دل وینچنزوEnzo Del Vincenzo ، بی تا (1351) به کارگردانی هژیر داریوش و تنگسیر به کارگردانی امیر نادری از جمله آثار مشهور اوست.

این هنرمند استعداد نقاشی خود را در سبک اکریلیک در تابلوها به نمایش گذاشته و کتاب طنزی نیز در سال 1395 منتشر کرده است.

چکناواریان دارای نشان درجه یک فرهنگ و هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>