با بهترین آب و هوای دنیا چه کردیم !؟
گارگین فتائی
در متون باستانی ایرانی جهان به هفت قسمت تقسیم شده که مرکز آن «خونیرس » نام دارد و ایران در این مرکز قرار دارد .
طبق این روایات در جهان ، ایران بهترین کشور دانسته شده است .
این تعبیر چندان هم از واقعیت دور نیست و وقتی به خارج از ایران سفر می کنید این را بهتر درک می کنید .
لا اقل می توان گفت از لحاظ جغرافیایی و موقعیت آب و هوایی ایران سرزمین بسیار خوب و مناسبی است .
بر طبق تحقیقات مورخین مردمی که بعداً به ایران آمدند قبلاً در نقاط بسیار سرد زمین در نزدیکی دریاچه ارال و سیبری بودند و به امید یافتن مکان و سرزمینی مناسب برای زندگی دست به مهاجرت زدند .
اجداد ایرانیان وقتی به ایران رسیدند ایران را بهترین سرزمین از لحاظ آب و هوا برای سکونت دانستند .
وقتی شما به خارج از ایران سفر می کنید حس می کنید آب و هوا تعادل لازم را ندارد یا جایی بسیار سرد و دارای زمستانهای طولانی است و یا بسیار گرم و تابستانهای طاقت فرسا .
اکثر کشورهای اروپای مرکزی و شمالی دارای زمستانهای سرد و غروب زودرس هستند به نحوی که ساعت چهار بعد از ظهر هوا تاریک می شود و شبهای طولانی دارند .
دربرخی از نقاط اروپا مدتها خورشید طلوع نمی کند و اروپای مرکزی و شمال مرکزی هم که روز دارند مدتها کسی رنگ افتاب را نمی بیند .
در غرب آمریکا شما مردم را می بینید که در حالی که آستین کوتاه پوشیده اند اما کاپشن به همراه خود دارند زیرا یک موقعی از روز هوا انقدر گرم است که تمام تن و بدن انسان عرق می کند اما یک ساعت بعد هوا چنان سرد می شود که نیاز به پوشیدن کاپشن احساس می شود .
نمونه های دیگر را در مناطق استوایی می توانید ببینید که در عین گرمای زیاد باران می بارد و هوایی کللافه کننده دارد و یا صحرای آفریقا و عربستان که اساساً فاقد زمستان به معنای واقعی خود هستند .
اجادد ایرانیان حدسشان درست بوده و بهترین سرزمین را از لحاظ آب و هوایی برای زندگی انتخاب کردند .
ایران از معدود کشورهایی است که چهار فصل سال را در آن می توانی ببینی و تمامی میوه های مربوط به فصول در آن یافت می شود .
در بسیاری از کشورها شما هیچ گاه نمی توانید به عنوان نمونه در شب یلدا انار یا هندوانه پیدا کنید و ایران از لحاظ غذلیی بسیار عنی است .
در بسیاری از کشورها در تمام طول سال چند میوه بیشتر یافت نمی شود و همچنین به اندازه ایران دارای تنوع غذایی نیستند .
ایران هم دارای جنگل و بیابان و کویر است و هم دارای زمین های کشاورزی و منابع آب و معادن فراوان.
حال ما با این میراث جغرافیایی گرانبها که اجدادمان برایمان به ارث گذاشته اند چه کردیم ؟
در ممالک دیگر که هیچ کدام تعادل آب و هوایی ایران را ندارند با وجود اینکه از قطب های مهم صنعتی محسوب می شوند اما در شهرهای گوناگون و حتی شهرهای بزرگ و پایتخت آنها شما هوای تمیز را مشاهده می کنید به نحوی که کوهها و روستاهای اطراف به خوبی نمایان هستند و این به خاطر این است که اهالی این کشورها به محیط زیست خود ارزش می دهند و سازمانهای مربوط به محیط زیست با قدرت هر چه تمام تر از هر اقدامی از سوی هر شخصی که باعث ایجاد الودگی هوا شود جلوگیری به عمل می آورند .
اما ما آب و هوای خود که بهترین اب و هوای دنیاست چه کردیم !
شهرهای بزرگی مثل تهران و اهواز در برخی از مواقع سال آنچنان دودی و بخاری می شود که حتی چشم قادر به دیدن نقاط کمی دورترنیست و درواقع خودمان به دست خودمان داریم خودمان را خفه می کنیم یک خودکشی آگاهانه و تدریجی !
و البته همراه با هزینه های سنگین پزشکی و بیمارستان و بیماریهای ریوی .
چرا ما هم نباید مثل دیگران مواظب آلودگی هوا باشیم و چرا باید برخی از روزهای سال تنها به خاطر آلودگی هوا که به گفته خود مسئولین به مرز خطرناک رسیده تعطیل باشد ؟
گناه فقط آن چیزی نیست که در کتب مقدسه صراحتاً و یا به طور ضمنی به آنها اشاره شده ما درواقع داریم میراث اجدادمان را خراب می کنیم و از آن سوء استفاده می کنیم .
ما در اصل داریم به آن چیزی که خداوند به صورت بکر و تمیز به ما اهدا کرده بی احترامی می کنیم زمینی که خدا به ما هدیه داده آنقدر تمیز بوده که نیازی به پوشیئن کفش نبود اما ما آن زمین را لجن مال کردیم به کثافت کشاندیم و پدیدهء شومی ساختیم به نام آلودگی هوا