Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

پیرچشمی Presbyopia

$
0
0

پیرچشمیPresbyopia

جمع آوری از گارگین فتائی

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پیر چشمی (به انگلیسی: Presbyopia)‏ دوربینی و اختلال دید براثر بالا رفتن سن است که در آن با از دست رفتن تدریجی خاصیت ارتجاعی عدسی چشم، قدرت تطابق کم می‌شود

بخشی از روند طبیعی افزایش سن می‌باشد و در هنگامی که عدسی چشم قابلیت انعطاف خود را بتدریج از دست می‌دهد، اتفاق می‌افتد. معمولاً این حالت در حدود سن ۴۵-۴۰سالگی شروع می‌شود. در نتیجه افراد با دید طبیعی (بدون ضعف چشم) احتیاج به عینک مطالعه پیدا می‌کنند و افراد نزدیک‌بین یا دوربین احتیاج به دو عینک یکی برای دور و یکی برای نزدیک یا عینک دو دید پیدا می‌کنند. یک مزیت نزدیک‌بینی کمتر از ۳دیوپتر این است که این افراد بعد از شروع پیرچشمی می‌توانند عینک دور خود را بردارند و قادر به خواندن بدون عینک ‏باشند. بعد از انجام لیزر برای اصلاح نزدیک‌بینی، این توانایی از دست خواهد رفت زیرا این افراد همانند سایر افراد طبیعی نیاز به عینک مطالعه خواهند داشت. اما افراد با نزدیک‌بینی متوسط و شدید پس از شروع پیرچشمی علاوه بر عینک دور نیاز به عینک مطالعه هم خواهند داشت و در واقع مزیتی نسبت به افراد طبیعی ندارند. لیزر تاثیری بر روی قدرت متمرکز کننده عدسی چشم نداشته و بنابراین نمی‌تواند پیرچشمی را درمان کند.

پیر چشمی به معنای کاهش تدریجی توانایی عملکرد چشم جهت تمرکز بر روی اشیاء نزدیک می باشد.این اختلال بعنوان بخشی از رویدادهای طبیعی پدیده افزایش سن مطرح بوده و معمولاً از سن ۴۰سالگی شروع می شود.

پیر چشمی زمانی مشخص می شود که فرد می خواهد در فاصله نزدیک به مطالعه بپردازد. انجام معاینات اصولی و پایه ای چشم می تواند به تأیید وجود پیر چشمی کمک کند . این اختلال به راحتی بوسیله عدسی های مطالعه معمولی یا استفاده از عینک یا لنزهای تماسی قابل درمان می باشد. بعلاوه می توان از جراحی نیز جهت درمان استفاده نمود.

 

 

درمان پیرچشمی با تکنیک کمرا Kamra

پیشرفت فناوری، هم در بخش لیزرهای چشم پزشکی و هم در تولید بیومتریال‌های دقیق و کاملاً سازگار با بدن، به همراه نیاز مبرم به ارائهٔ روش درمانی کامل تر در پیرچشمی، به تولد تکنیک و محصولی به نام کمرا انجامید. کمرا یک درون‌کاشت (inlay) موثر و ایمن است که کمتر از یک دهه پیش به عرصه چشم پزشکی وارد شد و پس از نتایج مثبت و سربلند بیرون آمدن از آزمون‌های مختلف، هم اکنون در اتحادیه اروپا شمالی (CE) و شرق آسیا و برخی کشورهای آمریکای وارد مراحل درمانی شده.

 

علایم و نشانه هاى پیرچشمى:

ناتوانى در مطالعه کتاب، روزنامه، تلفن همراه و ... از فاصله نزدیک

احساس سردرد یا خستگى چشم در حین انجام کارهایى مانند نوشتن و خیاطى

 

علل پیر چشمی :

به منظور ایجاد تصویری واضح از یک شیء بر شبکیه باید به ساختارهای متمرکز کننده نور نظیر قرنیه و عدسی و به طور صحیح کار خود را انجام دهند.

بر خلاف قرنیه، عدسی از قابلیت انعطافی بیشتری برخوردار است و با افزایش ضخامت خود جهت دیدن اشیاء نزدیک سبب تمرکز بیشتر پرتوهای نوری می شود به گونه ای که تصویر شیء به وضوح برروی شبکیه ایجاد می شود.این تغییر ضخامت از طریق انقباض عضلات داخل چشمی مخصوص ایجاد می شود.

با افزایش سن یکسری تغییرات دو چشم ایجاد می شود و به عقیده بسیاری سخت تر شدن عدسی منجر به بروز پیر چشمی می شود.

زمانی که عدسی قدرت انعطاف پذیری خود را از دست می دهد نمی تواند تغییر ضخامت داده در نتیجه قادر به متمرکز ساختن مطلوب پرتوهای نوری حاصل از اشیاء نزدیک نخواهد بود و در نتیجه تصاویر حاصله تار خواهند شد.

 

 

 

 

در چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنید ؟

 اگر شدت اختلال به حدی باشد که فرد نتواند در فاصله نزدیک مطالعه کند یا کارهای ریز را آنگونه که می خواهد انجام دهد یا اینکه کیفیت تصاویر به حدی باشد که انگیزه فرد را جهت انجام کارها کاهش دهد باید به پزشک مراجعه کند.

 

تشخیص پیرچشمی :

این اختلال نیز از طریق انجام معاینات بالینی پایه ای چشم قابل تشخیص است و تشخیص معمولاً توسط متخصص صورت می گیرد. علاوه بر تشخیص پزشک می تواند اقدامات درمانی مورد نیاز را نیز توصیه نماید. روشهای تشخیصی متفاوت بوده و با استفاده از ابزارهای خاصی صورت می گیرد به گونه ای که بکارگیری همه آنها مهم است زیرا می تواند در درمان تأثیر گذار باشد.

بطور کلی اگر فردی از عینک یا لنزهای تماسی استفاده نمی کند. هیچ مشکلی چشمی ندارد و دارای شانس کمی جهت ابتلا به بیماریهای چشمی است، باید بین سن ۲۰تا ۲۹سال حداقل یکبار ، بین ۳۰تا ۳۹سال حداقل دو بار، بین سن ۴۰تا ۶۴سال هر ۲تا ۴سال و بالا ۶۵سال هر ۱تا ۲سال جهت معاینات چشمی به متخصص مراجعه نماید.

اگر فردی از عینک یا لنز استفاده می کند نیز باید معاینات در فواصل کمتری صورت گیرد. اما در صورت وجود هرگونه علامت یا مشکل چشمی حتی در صورت انجام معاینه در همین اواخر باز باید جهت معاینه مجدد به پزشک مراجعه شود و بعنوان مثال وجود تاری دید ممکن است بیانگر علامتی باشد که نیاز فرد به تغییر عینک یا لنز را مطرح سازد .

روشهای درمانی شامل استفاده از عینک، لنزهای تماسی، لنزهای مطالعه و روشهای جراحی می باشد. اگر فرد تا قبل از بروز پیر چشمی هیچ مشکل نداشته است می توان فقط با استفاده از لنزهای مطالعه ، جهت مطالعه درمان را انجام داد.

ولی این روش درمانی باید حتماً زیر نظر پزشک باشد.

اما اگر فرد به علت آستیگماتیسم، دوربینی یا نزدیک بینی از عینک یا لنز تماسی استفاده می کند، لنزهای مطالعه به تنهایی کافی نیستند و باید از عینکهای مخصوص استفاده کرد که شامل عینک های دو کانونی یا سه کانونی، لنزهای تماسی دو کانونی ، لنزهای تماسی یک دیدی معمولی و اصلاح شده استفاده شود.

 روشهای جراحی نیز وجود دارند که متعدد بوده و لیزیک (LASIK) یکی از آنهاست.

 

 

 

 

مراقبتهای فردی :

اگر چه پیرچشمی قابل پیشگیری نیست اما با انجام اقدامات خاص می توان از چشم ها و بینایی محافظت نمود که شامل موارد ذیل است:

انجام معاینات منظم و مناسب چشمی توسط پزشک

کنترل بیماریهای زمینه ای نظیر مرض قند، فشار خون که بر روی بینایی آثار سوء دارند.

مراجعه سریع و به موقع به پزشک در صورت بروز علائمی نظیر کاهش یکباره بینایی در یک چشم

تنبلی یکباره یا تاری دید چشم ها، جرقه های نوری ، لکه های سیاه در میدان دید و هرگونه علامت دیگر

استفاده از عینک های با شماره درست که مستلزم انجام معاینات منظم توسط پزشک است.

استفاده از نور کافی و مناسب می باشد. بعلاوه می توان از جراحی نیز جهت درمان استفاده نمود.

 

سوال:

مي‌گويند مصرف برخي ويتامين‌ها و ميوه‌ها از جمله هويج موجب پيشگيري از پيرچشمي مي‌شود. نظر شما چيست؟

 جواب:

پيرچشمي در اثر افزايش سن عارض مي‌شود و ويتامين‌ها و يا آب هويج هيچ اثري در جلوگيري از بروز پيرچشمي ندارند. اما مصرف ميوه براي سلامت کلي بدن ضروري است

 

استفاده از عينك مطالعه در افراد بالاي 45 سال ضروري است

 استفاده از عينك مطالعه در تمامي افراد 40 تا 45 سال - حتي بدون عيوب انكساري چشم - لازم است .در ابتدا استفاده از عينك با قدرت كم و به تدريج با قدرت بالاتر توصيه مي‌شود

 

 

 

 

 

 

 

 

 

معایب عینک مطالعه در پیرچشمى :

دید دور را تار مى کند.

با پیشرفت پیرچشمى، بارها نیاز به تعویض دارد.

در همه جا و در همه شرایط همراهتان نیست (فراموش کردن، شرایطى مانند استخر و ....)

به راحتى گم مى شود.

نشانه اى بارز از پا به سن گذاشتن است و دل نشین و زیبا نیست

 

 

مطمئن‌ترین روش درمان پیرچشمی

نتایج بررسی‌ها حاکی از آن است که 40 درصد بیماران پس از شش ماه و 50 درصد بیماران پس از یک سال از عمل کراتوپلاتی هدایتی، مجددا به استفاده از عینک مطالعه روی می‌آورند.

دکتر «محمدتقی معتمدی» چشم پزشک در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، ضمن بیان این مطلب افزود: عدسی چشم از چهل سالگی به بعد قابلیت تطبیق خود را از دست می‌دهد و فرد را دچار پیرچشمی و دید نزدیک را مختل می‌کند.

دكتر معتمدی گفت: خستگی، سوزش چشم، اسپاسم، تطابق خستگی و سردرد از جمله علایم پیرچشمی است که با افزایش سن تشدید می‌شود.

وی تصریح کرد: مبتلایان به پیرچشمی، برای دیدن اشیای نزدیک و انجام کار در فاصله نزدیک مانند مطالعه و خیاطی از عینک استفاده می‌کنند که از نظر پزشکان روش مطمئن‌تری نسبت به عمل جدید رکراکتیو کراتوپلاستی هدایتی (ck ) است.

این چشم پزشك با اشاره به این که روش لیزیک و استفاده از لنزهای تماسی و کراتوپلاستی هدایتی (ck) سه روش موثر در درمان پیرچشمی هستند، افزود: اما به دلیل برگشت پیرچشمی در بیماران، پزشکان آنها را توصیه نمی‌کنند.

دکترمعتمدی خاطرنشان کرد: بررسی‌ها حاکی از آن است که 40 درصد بیماران پس از شش ماه و 50 درصد بیماران پس از یکسال از عمل (ck) دوباره به عینک مطالعه روی می آورند به همین دلیل متخصصان زدن عینک را برای درمان پیرچشمی توصیه می‌كنند.

وی افزود: از دست رفتن عمق میدان دید، بدتر بودن دید نزدیک و ایجاد حساسیت، عدم توانایی افتراق بین نور و تاریکی از مشکلات شایع لنزهای تماسی است.

وی در زمینه نحوه درمان پیرچشمی با روش کراتوپلاستی هدایتی گفت: در این روش امواج رادیویی در عمل‌های رکراکتیو به صورت الگویی دایره‌ای شکل پیرامون قرنیه متمرکز شده و در نتیجه چشم می‌تواند برای دید نزدیک تمرکز کند.

 

 

 

 

 

منابع

«سایت بیمارستان چشم پزشکی نور». بازبینی‌شده در ۲اکتبر ۲۰۰۹.

«سایت بیمارستان چشم پزشکی نور». بازبینی‌شده در 24 اکتبر ۲۰۱۲.

1.Jump up ↑ مجموعهٔ واژه‌های مصوّب فرهنگستان زبان فارسی تا پایان سال ۱۳۸۹.

http://www.taknaz.ir/news_detail_1591.html

http://forum.iransalamat.com/%D8%B9%DB%8C%D9%88%D8%A8-%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%88%D8%B9%DB%8C%D9%86%DA%A9-%D8%B7%D8%A8%DB%8C-920/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%DB%8C%D8%B1-%DA%86%D8%B4%D9%85%DB%8C-15485/

http://forum.iransalamat.com/%D8%B9%DB%8C%D9%88%D8%A8-%D8%A7%D9%86%DA%A9%D8%B3%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%88%D8%B9%DB%8C%D9%86%DA%A9-%D8%B7%D8%A8%DB%8C-920/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D9%BE%DB%8C%D8%B1-%DA%86%D8%B4%D9%85%DB%8C-15485/

http://www.noorvision.com/fa/11045/t/%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%81%D9%88%D9%82-%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%DB%8C-%DA%86%D8%B4%D9%85-%D9%BE%D8%B2%D8%B4%DA%A9%DB%8C-%D9%86%D9%88%D8%B1-%D9%81%D9%85%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%B2%DB%8C%D9%83-%D9%83%D9%85%D8%B1%D8%A7-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%BE%DB%8C%D8%B1%DA%86%D8%B4%D9%85%DB%8C-

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>