چند خبر
1: داعش
•حملات هوایی آمریکا علیه مواضع داعش ادامه دارد.
•آمریکا همچنین به پرتاب غذا و آب برای ایزدی ها و اقلیت ها ادامه می دهد.
•اوباما: اجازه تشکیل خلافت را به داعش نخواهم داد.
پس از پیشروی گسترده روزهای اخیر شبه نظامیان داعش که اکنون "دولت اسلامی"خوانده می شوند، نیروی هوایی آمریکا به حملات خود علیه مواضع تروریست ها ادامه می دهند.
پنتاگون اعلام کرد دو جنگنده" FA18 "از یک ناو هواپیمابر مستقر در خلیج فارس، بمب های هدایت شونده توسط لیزر را بر مواضع توپخانهای داعشی ها ریخته و در حملات هوایی دیگری، مواضع خمپارهای و یک کاروان دولت اسلامی را هدف قرار دادند.
پس از آنکه در روزهای گذشته شبه نظامیان سنی اقدام به بریدنِ سر و به صلیب کشیدن اقلیتها در شمال عراق و پیشروی تا نزدیکی اربیل، مرکز اقلیم کردستان، کرده بودند، دولت اوباما تهدید به حمله به مواضع شبه نظامیان سنی کرده بود. گفتنی است شرکتهای نفتی آمریکایی هم در این منطقه حضور پررنگی دارند.
روز گذشته و یک روز پس از اینکه باراک اوباما خواستار توقف "نسل کشی"در عراق شد و مجوز حملات محدود هوایی علیه داعش را صادر کرد، ایالات متحده به بمباران مواضع شبه نظامیان دولت اسلامی پرداخت.
رئیس جمهور آمریکا در همین زمینه در پیامی ویدئویی که نسخه ای از آن در وبسایت کاخ سفید منتشر شده گفته است: "در این هفته دستور دو عملیات در عراق را دادم؛ نخست فرمان دادم ارتش برای حفاظت از دیپلماتها و مشاوران نظامی آمریکایی که در اربیل خدمت می کنند اقدام کند. شب پنج شنبه هم به صراحت گفتم اگر شبه نظامیان تلاش کنند بیشتر(به سمت اربیل) پیشروی کنند ارتش ایالات متحده آنها را هدف قرار خواهد داد. دوم اینکه ما اقدامات بشردوستانه خود برای غیرنظامیان عراقی گیر افتاده در کوه سنجار را آغاز کرده ایم."
اوباما تاکید کرد قرار نیست ایالات متحده همیشه و همه جا در هر بحرانی دخالت کند، اما اکنون در عراق به کمک مردم رفته تا با به گفته او "نسل کشی"تروریست ها مقابله کند.
این اولین حمله نیروی هوایی آمریکا پس از خروج نیروهای این کشور از عراق در سال ۲۰۱۱است که با هدف حمایت از شهروندان آمریکایی ساکن کردستان عراق و صدها هزار نفر از مسیحیان و دیگر اقلیتهای دینی صورت گرفته است.
شب گذشته همچنین برای دومین بار پیاپی، نیروهای آمریکایی به ریختن مواد غذایی از هوا برای ایزدی های عراق پرداختند. پنتاگون اعلام کرد این کمکها شامل بیش از ۳۶هزار جیره غذایی ارتش آمریکا و حدود ۷۰۰۰گالن آب آشامیدنی است.
باراک اوباما، روز گذشته هم در گفتگو با روزنامه "نیویورک تایمز"اعلام کرد اجازه نخواهد داد داعش در عراق و سوریه تشکیل خلافت دهد. او در عین حال افزود "ایالات متحده تنها در صورتی می تواند مانع این امر شود که در آنجا شرکایی داشته باشد که بتوانند خلا سیاسی موجود را پر کنند."
منابع کردی روز گذشته تایید کردند شبه نظامیان بزرگترین سد عراق را به تصرف درآورده اند که آنها را قادر می سازد تا با باز کردن این سد، شهرها را زیر آب برده و تامین آب و برق را قطع کنند.
آیت الله سیستانی هم در خطبههای نماز جمعه دیروز.گفت آنهایی که به سمت خود چسبیده اند در حال ارتکاب "اشتباه فاحشی"هستند.
زیباری: داعش درصدد حمله بزرگ علیه کردها
هوشیار زیباری، سیاستمدار کرد که تا چندی پیش وزیر امور خارجه عراق بود، دیروز در کنفرانسی خبری گفت نیروهای داعش آماده حمله بزرگی علیه کردها می شوند. زیباری گفت این گروه جهادگرا خطری برای نفس موجودیت کردها است.
زیباری گفت: «داعش تمام نیروهایش را در عراق و سوریه بسیج کرده تا به جنگ نیروهای پیشمرگ بیایند. این نبرد خیلی جدی است. کل موجودیت کردها زیر سوال است.»
ادامه حملات هوایی آمریکا علیه داعش یک روز پس از کمک غذایی به ایزدی ها
احتمال مشارکت بریتانیا در اقدام نظامی علیه داعش
•بریتانیا اعلام کرده که احتمالاً نیروهای بریتانیایی در حملات بر ضد شورشیان هم شرکت خواهند کرد.
•«مایکل فالون»، وزیر دفاع از برنامه بریتانیا برای پرتاب مواد غذایی از طریق هواپیما و کمک ۸میلیون پوندی به آوارگان عراقی خبر داد.
•استرالیا گفته است، در حال بررسی درخواست آمریکا برای کمک بشردوستانه از طریق پرتاب هوایی مواد غذایی برا آوارگان کوه شنگال است.
منابع دولتی بریتانیا اعلام کرده اند که بسیار محتمل است که در صورت تشدید وخامت اوضاع و وقوع نسل کشی در عراق، این کشور برای حمله نظامی بر ضد تندروهای اسلامگرا به ایالات متحده بپیوندد.
پس از این که باراک اوباما اعلام کرد که متعهد است تا از وقوع یک فاجعه انسانی در عراق جلوگیری کند، روز گذشته نیروهای آمریکایی حملات خود را بر ضد جنگجویان تندروی داعش در شمال عراق آغاز کردند و دو جنگنده اف ۱۸از یک ناو در خلیج فارس به پرواز درآمده و بمب های خود را بر سر نیروهای این گروه تروریستی ریختند.
کمی پیش از این، دولت اوباما گفته بود آمریکا به کمک به هزاران کودک مسیحی که در خطر نسل کشی توسط جهادگرایان افراطی قرار دارند می شتابد و پیرو آن، روز گذشته دومین دور حملات هوایی آمریکا بر ضد این شبه نظامیان افراطی انجام شد.
در بریتانیا هم به دنبال یک نشست اضطراری، «مایکل فالون»، وزیر دفاع از برنامه این کشور برای پرتاب مواد غذایی از طریق هواپیما و کمک ۸میلیون پوندی به آوارگان عراقی خبر داد.
او افزود در زمینه پایش و مراقبت نیروهای بریتانیایی به آمریکا کمک خواهند کرد.
همچنین بریتانیا اعلام کرده است که نگران وقوع نسل کشی در عراق است و در صورت اثبات تحقق این امر بریتانیا هیچ واکنشی را منتفی نمی داند و احتمالاً نیروهای بریتانیایی در حملات بر ضد شورشیان هم شرکت خواهند کرد.
در این راستا، گفته شده تماسهای متعددی بین مقامات امنیت ملی بریتانیا و ایالات متحده صورت گرفته است.
«تونی ابوت»، نخست وزیر استرالیا هم امروز گفته است، استرالیا در حال بررسی درخواست دولت آمریکا برای کمک بشردوستانه از طریق پرتاب هوایی مواد غذایی برای آوارگان عراقی در کوه شنگال است.
او گفت استرالیا دو هواپیمای هرکول سی-۱۳۰در امارات دارد که ممکن است برای مشارکت در پرتاب مواد غذایی برای هزاران آواره در این نواحی مورد استفاده قرار گیرد.
در تحولی دیگر، قرار است «پاپ فرانسیس»، رهبر کاتولیک های جهان برای همبستگی با آوارگان مسیحی نماینده ای را به عراق بفرستد و «جاستین ولبی»، اسقف اعظم کانتربری بریتانیا هم گفته است باید بریتانیا به آوارگان مسیحی که از حملات گروه های جهادی گریخته اند، پناهندگی اعطا کند.
2: تدوام بحران غزه با قطع آتشبس ۷۲ساعته
•پیرو شکستهشدن آتش بس سه روزه، نیروی هوایی اسرائیل نزدیک به ۵۰هدف را در نوار غزه مورد حمله قرار داد.
•ارتش اسرائیل نیز، اعلام کرد شبه نظامیان حماس از زمان شکستن آتشبس تا کنون در مجموع دستکم ۷۰راکت به سوی اسراییل پرتاب کردهاند.
•بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، از عدم موفقیت مذاکرات میان حماس و اسراییل به شدت ابراز «ناامیدی» کرده است.
•سامی ابوزهری، سخنگوی حماس، دلیل به بنبست رسیدن مذاکرات را عدم پاسخگویی اسراییل به مطالبات فلسطینیان دانسته است.
•یک منبع آگاه که نخواسته نامش فاش شود به شبکه خبری «سیاِناِن» گفته است که «هر دو طرف بر سر تمدید آتشبس موقت و رفع حصر غزه برای مدت زمانی موقت» به توافق نرسیدند.
پیرو شکستهشدن آتش بس سه روزه در غزه، نیروی هوایی اسرائیل نزدیک به ۵۰هدف را در این باریکه، مورد حمله قرار داد و یک عضو ارشد «حماس» و یکی از شبهنظامیان «جهاد اسلامی» در نتیجه این حملات کشته شدند.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مقامات حماس اعلام کردهاند که اسرائیل در حملات هوایی خود، اماکن مسکونی، مراکز زیارتی و آموزشی را هدف قرار داده است.
بنابر اعلام منابع پزشکی غزه، پیکر بیجان سه نفر از ویرانههای مسجد «القسام» در غزه پیدا شد که یکی از آنها «معاز زید»، از رهبران ارشد حماس است.
ارتش اسرائیل نیز، اعلام کرد که شبه نظامیانِ حماس، از زمان شکستن آتشبس تا کنون، در مجموع دستکم ۷۰راکت به سوی اسراییل پرتاب کردهاند.
روز گذشته، شبه نظامیان فلسطینی، اندکی پیش از پایان آتش بس ۷۲ساعته، حملات راکتی خود را ازسرگرفته و دو اسرائیلی را زخمی کردند.
پیرو وقوع این حملات، آتشبس موقتی که با میانجی گری مصر و پس از هفتهها درگیری میان اسرائیل و فلسطینیان برقرار شده بود شکسته شد.
چهار هفته از درگیریها میان نیروهای شبهنظامی فلسطینی و ارتش اسراییل میگذرد. تاکنون، بیش از ۱۹۰۰ فلسطینی جان خود را از دست دادهاند که اغلب آنها غیرنظامی هستند. ۶۷اسراییلی نیز در این مدت جان خود را از دست دادهاند که سه نفر از آنها غیرنظامی بودهاند.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، از عدم موفقیت مذاکرات میان حماس و اسراییل به شدت ابراز «ناامیدی» کرده است.
مقامات فلسطین و اسراییل یکدیگر را برای بیثمر بودن مذاکرات متهم میکنند. پنجشنبهی گذشته، اسراییل اعلام کرد که حاضر است، مدت آتشبس را بدون هیچ پیششرطی تمدید کند. این در حالی است که مقامات حماس، روز جمعه تاکید کردند که حاضر به تدوام مذاکرات هستند، اما تمدید آتشبس را نمیپذیرند.
زمانیکه آتشبس سه روزه، روز جمعه و از سوی حماس شکسته شد، وزیر خارجه اسراییل اعلام کرد که این کشور در شرایط جنگی پای میز مذاکره نمینشیند.
در همین حال، سامی ابوزهری، سخنگوی حماس، دلیل به بنبست رسیدن مذاکرات را عدم پاسخگویی اسراییل به مطالبات فلسطینیان دانسته است.
یک منبع اگاه که نخواسته نامش فاش شود، به شبکه خبری «سیاِناِن» گفته است که «هر دو طرف بر سر تمدید آتشبس موقت و رفع حصر غزه برای مدت زمانی موقت» به توافق نرسیدند.
مذاکرهکنندگان اسراییلی از پذیرش مطالبه حماس مبنی بر آزادی زندانیان فلسطینی خودداری کردند. از سوی دیگر، فلسطینیان خواستار گسترش حوزه مجاز برای فعالیت ماهیگیران فلسطینی تا شعاع بیست مایل از ساحل غزه هستند، اما به گفتهی سخنگوی حماس، اسراییل تنها حاضر به پذیرفتن حق ماهیگیری در شعاع ۶مایل از نوار غزه شده است.
پیرو آتش بس نوامبر ۲۰۱۲بین اسراییل و حماس، محدوده مجاز برای ماهیگیری در سواحل غزه از سه به شش مایل دریایی افزایش یافت.
این در حالی است که، مدتی بعد، در واکنش به شلیک راکت از نوار غزه به سمت اسراییل، این محدوده به سه مایل دریایی کاهش یافت. بسیاری از مردم غزه، از طریق ماهیگیری ارتزاق میکنند اما اسراییل بیم آن را دارد که حماس از طریق آب اقدام به قاچاق اسلحه کند.
3: اجرای طرح قطع آب شهروندان پرمصرف و احتمال واردات آب
«محمد پرورش»، مدیرعامل آبفای استان تهران از قطع آب مشترکان پرمصرف تهرانی که بیش از ۲۰۰مترمکعب آب در ماه مصرف کرده اند، خبر داد.
او با اعلام این که از امروز آب مشترکان پرمصرف به مدت هفت ساعت قطع خواهد شد گفته است که در عین حال یک فرصت یک ماهه به مشترکان پرمصرف، برای اصلاح الگوی مصرف داده ایم.
مدیرعامل آبفای استان تهران اظهارداشت که مشترکانی که امروز آب شرب آن ها قطع خواهد شد، نه برابر بیشتر از الگوی مصرف استفاده آب مصرف کرده اند و طبق بررسی های صورت گرفته، سه هزار مشترک بالای پنجاه متر مکعب در تهران داریم.
آغاز مذاکره برای واردات آب به کشور
حمید چیت چیان، وزیر نیرو نیز در مورد خواسته برخی نمایندگان مبنی بر واردات آب از سایر کشورها تاکید کرده است که ایران می تواند از کشورهایی که با آن ها تعاملات دارد، آب وارد کند اما احتمال تغییر در تعاملات وجود دارد و وابستگی در مساله آب به هیچ وجه خوشایند نیست.
چیت چیان تصریح کرد که در زمینه واردات آب نیاز به مطالعات جامع، فنی، اقتصادی و محیطی زیستی است که در حال انجام است.
چندی است که برخی نمایندگان به شدت پیگیر واردات آب از سایر کشورها هستند در حالی که گفته میشود کشور بیشا از هر چیز، نیاز به مدیریت مسأله آب دارد.
4: روزانه ۱۶۸۰پرونده نزاع در پزشکی قانونی ثبت می شود
سازمان پزشکی قانونی کشور اعلام کرده است که روزانه به طور میانگین ۱۶۸۰پرونده نزاع و درگیری به مراکز پزشکی قانونی ارجاع میشود.
طی دو ماه نخست امسال، ۱۰۴هزار و ۲۰۰پرونده مربوط به صدمات ناشی از نزاع به مراکز پزشکی قانونی ارجاع شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، افزایش یافته است.
در این مدت استان های تهران، خراسان رضوی و اصفهان بیشترین مراجعه کننده را در خصوص نزاع داشتند.
این آمار در حالی اعلام شده که اغلب قربانیان نزاع به پزشکی قانونی مراجعه نمی کنند.
همچنین اعلام شده است که طی ماه های تابستان، شمار نزاع ها افزایش می یابد.
«محمدحسین میرجلیلی»، رییس مرکز پزشکی قانونی شرق تهران اعلام کرده است افزایش احساس امنیت در جامعه و رعایت حقوق یکدیگر میتواند باعث کاهش نزاع و درگیری در جامعه شود.
او با اشاره به مسأله بالا رفتن آمار نزاع در فصل تابستان و این که چنین موضوعی نیاز به تحقیق علمی دارد، افزود، از آن جا که مردم در تابستان ساعت های بیشتری را در پارک ها و خیابانها و تفرجگاهها هستند، همین موضوع می تواند تنش را زیاد کند.
5: اعلام وضعیت اضطراری به خاطر شیوع ابولا
•سازمان بهداشت جهانی با اعلام وضعیت اضطراری از تمامی کشورها خواسته که برای متوقف کردن شیوع بیماری ابولا کمک کنند.
•شیوع اخیر این بیماری تاکنون بیش از ۹۶۱نفر را قربانی کرده است.
•اتحادیه اروپا متعهد شده مبلغ ۲۰۸میلیون یورو برای مبارزه با ابولا کمک کند.
سازمان بهداشت جهانی با اعلام وضعیت اضطراری بهداشتی در سراسر جهان به علت گسترش ویروس ابولا در غرب آفریقا، از تمامی کشورها خواسته است که برای متوقف کردن شیوع این بیماری کمک کنند.
دکتر «مارگارت چان»، رییس سازمان بهداشت جهانی در مصاحبه مطبوعاتی روز گذشته خود در ژنو اعلام کرد، کشورهایی که تا کنون این بیماری در آن ها شیوع پیدا کرده به تنهایی، توانایی مدیریت چنین بیماری پیچیده ای را ندارند. او از جامعه جهانی خواسته است که کمک های فوری و اولیه را برای این کشورها فراهم کنند.
او در ادامه هشدار داده است که حتی در صورتی که در بسیاری از کشورها موارد ابتلا به ویروس ابولا مشاهده نشده باشد، تأمین «امنیت بهداشت جمعی» در سطح جهانی به توقف گسترش این ویروس کشنده در غرب آفریقا بستگی دارد.
سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است شیوع اخیر ویروس ابولا بزرگ ترین و طولانی ترین همه گیری بیماری ثبت شده در نوع خود است که واجد نرخی در حدود۵۰درصد مرگ و میر مبتلایان است.
شیوع اخیر این بیماری تا کنون بیش از ۹۶۱نفر را قربانی کرده است.
پس از مرگ دو بیمار در نیجریه و تأیید ابتلای هفت نفر دیگر توسط وزارت بهداشت این کشور، دولت نیجریه روز گذشته برای توقف گسترش ویروس ابولا در این کشور که پرجمعیت ترین کشور آفریقاست، حالت اضطراری ملی اعلام کرد.
«گودلاک جاناتان»، ریس جمهوری نیجریه هم با اختصاص مبلغ ۱۱/۷میلیون دلاربرای مبارزه با این بیماری، خواستار تمدید تعطیلات کنونی مدارس در این کشور شد تا متخصصان بتوانند زمان کافی برای برآورد خطر ابولا و رویارویی با آن را داشته باشند.
در روزهای گذشته اتحادیه اروپا هم متعهد شده بود مبلغ ۲۰۰میلیون یورو برای مبارزه با ابولا کمک کند و دیروز هم این سازمان اعلام کرده است که مبلغ ۸میلیون یوروی دیگر به این منظور اختصاص می دهد.
ابولا یک بیماری ویروسی واگیر است که ویروس ابولا مسبب ایجاد آن است.
در موج جدید همه گیری این بیماری کشورهای غرب آفریقا نظیر گینه، نیجریه، لیبریا و سیرالئون درگیر هستند.
بیماری به صورت ناگهانی با علائمی نظیر سردرد و تب شدید، تهوع، درد ماهیچه ای، اسهال و خونریزی داخلی آغاز می شود و در اکثر مواقع و به ویژه در صورت مهیا نبودن امکانات درمانی، بیمار جان خود را از دست می دهد.
پس از تماس با ویروس و انتقال آن به بدن افراد، بین دو روز تا سه هفته علائم بیماری پدیدار می شوند.
ویروس از طریق تبادل خون یا فرآورده های خونی و مایعات بدن منتقل می شود.