من تحقیق کردم!!!!!!!!!!!!!!!!!!
گارگین فتائی
مدتیه باب شده که تا یه عده چند کلمه توی یه وبلاگ و یا مقاله ای و یک مجله می نویسند ، خودشون رو محقق معرفی می کنند و جالب تر و البته مسخره تر اینکه یه عده که به قول بچه های امروزی دچار اعتماد به سقف شدن ، بعد از واژه تحقیق و محقق واژه هایی مثل ادیان ، تاریخ ، علوم ، فلسفه و غیره رو هم به خودشون می چسبونند.
دک و پوز و القابی که ایرانیها به خودشون میدن کم بود که این اصطلاحات رو هم خودشون به خودشون اضافه نمودند و البته مثل همیشه و همواره در تخیلات و تصورات خود ، سیر نموده و یه موقع می بینی بد جوری جو می گیرتشون و واقعاً مثلا خودشون رو محقق می دونند و در این موقع است که هر کاری می کنی نمی تونی از اون بالا اونها رو پائین بکشی ، همون نقطه اوج تخیلی که خودشون برای خودشون ساختند.
وقتی کسی میگه من محققم به این معنی است که سالها در مورد یک چیزی تحقیق کرده و کتب و مقالات متعدد خودنه ، جوانب مختلف اونو بررسی کرده ، در سطح دانشگاهی یا خودش تحصیل کرده یا از تحصبلات و حاصل تحقیقات دیگران بهره های فراوان برده ، بارها آزمایش و تجربه کرده و بارها زمین خورده و دوباره پا شده.
این که نمیشه که یه نفر هنوز سنش به بیست و پنج سال نرسده خودش رو محقق امری مثلاً محقق ادیان جا بزنه و با خوندن چند کتاب در مورد چند دین اون هم به طور جسته و گریخته مدعی بشه که محقق ادیانه.
بارها شده در دنیای نت ، ما در شبکه های اجتماعی و ویلاگ ها و ویسایتها و یا در دنیای حقیقی مشاهده می کنیم که افرادی وقتی وارد یک فضای دینی میشند اعم از اینکه خودشون پیرو اون دین باشند یا نه و به خیال خودشون می خوان به طرف بگند چیزی حالیشونه و یا می خوان ثابت کنند عقائد و ائین طرف اشتیاهه مدام اینو به رخ می کشند که من در باره این دین تحقیق کردم .وقتی سوالی ازشون می پرسی تازه متوجه میشی که از درک ساده ترین مقفاهیم اون دین و آشنایی با جزئی ترین امور اون هم عاجزند چه برسه به تحقیق.
بیائید با این ادعاهای پوچ و بی معنی حرمت تحقیق و پژوهش رو زیر سوال نبریم.
وقتی تو می گی در باره فلان دین تحقیق کردی یعنی اینکه باید بدونی لا اقل پیروان اون دین توی ایران کیا هستند و آشنایی از اونهن داشته باشی نه اینکه دو سه تا کتاب دستت بگیری و بگی من همه چیز رو در باره ائین اینها می دونم.
البته این کتاب ها و سایتهایی هم که این گونه اشخاص به اونها مراجعه می کنند و عمدتاً فارسی هستند نمیشه کاملا به عنوان یک منبع قابل اعتماد و معتبر حساب کرد چون خیلی از این سایتها و کتاب ها جهت دار هستند و بی طرفانه نیستند.
از طرف دیگر امکان محدود دسترسی ایرانیها به اینترنت حالا به هر دلیلی باعث میشه که با اتکاء صرف به چند تا وبلاگ و مفاله و کتاب ، اطلاع محدود و ناقصی از یک دین ارائه بشه بویژه اینکه کسی که ادعای تحقیق می کنه زبان انگلیسیش هم قوی نباشه چون معتبرترین و بیشترین منابع تحقیق به زبان انگلیسی است و البته نه تنها زبانش قوی باشه بلکه در این مورد نیاز به زبان تخخصصی هست.
الا اقل بگید مطالعاتی در این زمینه داشتم و چند تا کتاب خوندم تا ضایع نشید
وقتی می گی در مورد دین زرتشت تحقیق کردی به این معنیه که باید بدونی منابع دین زرتشتی چیه و احکامشون کدومه ، محله های سکونت و اماکن مقدسشون چیه ، چه تاریخی داشتند و سلسله مراتب دینی و آئینی در درون اونها چطوری بوده
و یا اگه در مورد مسیحیت تحقیق می کنی و مدعی هستی محققی واقعا کتاب مقدس اونها رو به طور کامل بخونی و تنها بر اساس اونچه که از کتب دیگر خوندی تحقیق نکنی ، همچنین تاریخ کلیسا و مسیحیت و شوراهای کلیسایی و احکام و مقررات حاکم بر کلیساها و فرقه ها و شاخه های مسیحیت و مفاهیم بنیادی اونو اول از همه بدون غرض ورزی بخونی یعنی یک تعریف کلی و قابل قبول از اونها ارائه بدی.
پیروان سایر ادیان هم در مورد اسلام نباید تنها بر اساس ظاهر و اونچه که چند گروه افراطی دارن انجام میدن قضاوت کنند و اونها هم اگر در مور د اسلام می خوان تحقیق کنند باید کل قرآن و احادیث و قواعد و اصول فقهیه رو خونده باشند .
همچنین است در مورد ائین یهود که باید کتب مقدسه یهودی و ادعیه اونها و کتابهای ضخیم تلمود مورد مطالعه قرار بگیرند.
و ابته مهم ترین نکته در مورد تحقیق چه در ادیان و چه در مورد ساایر موارد ، رعایت حتی الماکان بی طرفی و عدم جانبداری است و این چیزی است که متاسفانه کمتر در تحقیقات ایرانیها مشهوده.