هشدارهای جدی نسبت به ورود تیلاپیای مخرب به آبهای ایران
•دبیرخانه گروه هماندیشی سازمانهای غیردولتی تالابی کشور در نامهای به حسن روحانی، از او خواستند تا از ورود ماهی «تیلاپیا» به آبهای کشور جلوگیری کند
•سازمان شیلات کشور با وجود هشدارهای جدی تلاش دارد تا «تیلا پیا» را به آبهای کشور وارد کند.
•به گفته کارشناسان، «تیلا پیا»، اثرات مخرب فراوانی برای اکوسیستمهای آبی، زیانهای محیط زیستی، اجتماعی و حتی اقتصادی فراوانی دارد.
سازمان شیلات کشور با وجود هشدارهای جدی کارشناسان محیط زیست و امور شیلات نسبت به ورود ماهی «تیلا پیا» و اثرات مخرب آن بر اکوسیستمهای آبی هشدار و زیانهای محیط زیستی، اجتماعی و حتی اقتصادی آن اصرار دارد تا این گونه «مهاجم» را به اکوسیستمهای آبی و دریایی کشور وارد کند.
آنگونه که خبرگزاری مهر نوشته، دبیرخانه گروه هماندیشی سازمانهای غیردولتی تالابی کشور در نامهای به حسن روحانی، رییس جمهوری، با توضیح درباره اشتباههای مشابه زیست محیطی، از او خواستند تا از ورود غیرکارشناسی این گونه دریایی به آبهای کشور جلوگیری کند.
طبق این گزارش، در حالی که حتی مجامع بینالمللی نسبت به تأثیر تخریبی ماهی تیلاپیا بر طبیعت هشدار می دهند و با وجود تجربههای تلخ و ناموفق و مخالفتهای جدی متخصصان درباره ورود گونههای مهاجم و غیربومی که در سالهای گذشته آسیبهای جدی و غیرقابل درمانی را بر محیطزیست آبی و دریایی کشور وارد کرده، سازمان شیلات در تلاش است تا اینگونه را وارد آبهای کشور کند.
طبق توضیح «هومان خاکپور»، سخنگوی دبیرخانه گروه هماندیشی سازمانهای غیردولتی تالابی کشور، تیلاپیا دوره بلوغ جنسی و تکثیر بسیار کوتاه و بالایی دارد، به سرعت در تمام آبهای شور و شیرین گسترش می یابد و سختترین شرایط محیطی مانند اکسیژن بسیار پایین، طیف وسیع شوری و حرارت را تحمل می کند. از سوی دیگر با مرگ دسته جمعی این ماهی به علت کم آبی و تغییرات دما، کیفیت آبهای پشت مخازن سدها کاهش می یابد، این گونه سایرآبزیان را بیمار می کند و با تغییر نرخ جمعیت آنها تبعات اکولوژی منفی بسیاری برای اکوسیستمهای آبی و دریایی کشور دارد.
از سوی دیگر این گونه ماهی همه چیز خوار با تاثیراتی که بر تولید و تکثیر آبزیان بومی می گذارد در طولانی مدت تبعات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را با از بین بردن مشاغل و شیوههای زندگی بومی در نقاط مختلف کشور ایجاد می کند.