Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

داعشیسم

$
0
0

داعشیسم

 

داعش ده‌ها مسیحی آسوری را ربود

 

 

 

داعشی‌ها در اولین ساعات دوشنبه بین ۷۰تا ۱۰۰مسیحی آسوری را در روستاهای شمال شرق سوریه ربودند.

حدود ۳۰۰۰نفر از مردم این منطقه آسوری نشین گریختند و به شهرهای اطراف همچون حسکه و قامیشلی پناه بردند.

نیروهای کرد «یگان‌های مدافع خلق» درگیر نبردی تنگاتنگ با داعشی‌ها هستند و حملات هوایی غرب پشتیبانشان است.

روستاهای نزدیک رودخانه خابور در شمال شرق سوریه ساعاتی هولناک را می گذرانند. جنگجویان داعش در اولین ساعات دوشنبه با حمله‌ای برق آسا وارد خانه‌های مردم شدند و بین ۷۰تا ۱۰۰شهروند را ربودند: شهروندانی که همه از مسیحیان آسوری هستند و بسیاری‌شان زن و کودک . هزاران نفر آواره شده و به هر جا که می توانستند فرار کردند.

دفتر بیروت آسوشیتدپرس گزارشی در این مورد منتشر کرد. اقوام مردم محل در سایر کشورها می گویند تمام تلفن‌های موبایل و ثابت قطع شده اند و آن‌ها از عزیزان‌شان خبر ندارند. گزارش‌ها خبر از درگیری‌های شدید نظامی در منطقه می دهد.

داعشی‌ها به نزدیکی شهر تل تمر در استان حسکه، که منطقه‌ای آسوری نشین است، هجوم آوردند. بیشتر ربوده شدگان از تل شامیرام و بعضی از تل هرمز هستند.

حدود ۳۰۰۰نفر از مردم محل از خانه و کاشانه‌شان گریخته اند و به حسکه و قامیشلی پناه برده اند.

زنی از اهالی تل شامیرام که اکنون در بیروت زندگی می کند از درد بی‌خبری از اقوامش می گوید: «آیا آن‌ها را کشته اند؟ آیا هنوز زنده اند؟ دنبال هر خبری هستیم که به دست مان برسد». او نگران پدر و مادر و برادر و زن برادر و برادرزاده‌هایش است اما هر چه می تواند نتوانسته با حتی یک نفر در روستایشان تماس برقرار کند.

تال شامیرام در حدود ۸۵کیلومتری جنوب غرب قامیشلی قرار دارد، شهر اصلی آن حوالی که روی مرز ترکیه واقع شده. این شهر از مراکز اصلی مسیحیان عراق به حساب می آید و در سال ۱۹۲۶توسط پناهندگان آسوری و سورانی که از کشتار آسوریان در جمهوری نوپای ترکیه می گریختند برپا شد.

در درگیری‌های روز جمعه حداقل چهار شهروند کشته شدند، از جمله پسری هفده ساله.

بیم آن می رود که داعشی‌ها بخواهند از این گروگان‌های آسوری برای مبادله زندانی با نیروهای کرد استفاده کنند.

سال گذشته داعش حدود ۱۵۰پسر کرد را ربود و آن‌ها را در مدرسه‌ای در استان حلب نگاه می داشت. آن‌ها پنج ماه تمام در استان حلب تحت تعلیمات روزمره افراطی قرار داشتند و سپس دسته دسته آزاد شدند. پیش از این شاهد آزادی رانندگان کامیون و دیپلمات‌های ترکیه‌ای پس از ماه‌ها اسارت به دست داعش نیز بوده ایم. معلوم نیست که آیا آن آزادی‌ها در نتیجه مبادله پنهانی زندانی بوده است یا خیر.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه، در بیانیه‌ای این ربایش مسیحیان را «به شدیدترین لحن محکوم» کرد.

استان حسکه از آن جا که هم با ترکیه مرز دارد و هم با اراضی تحت تسلط داعش در عراق از اهمیت استراتژیک خاصی برخوردار است. مبارزین کرد «یگان‌های مدافع خلق»، با پشیتبانی حملات هوایی غرب، حملات جدیدی را در این منطقه آغاز کرده اند و پیشروی هایی هم داشته اند.

درگیری کردها و داعشی‌ها دیروز نیز در نزدیکی تل تمر جریان داشت.

«البیان»، رادیوی اینترنتی داعش، گفت نیروهای این گروه «ده‌ها صلیبی» (که اصطلاحی است که از آن برای اشاره به مسیحیان استفاده می کنند) به اسارت گرفته اند و ده روستا را در نزدیکی تل تمر تسخیر کرده اند.

فرماندهی ارتش آمریکا در خاورمیانه گفت ائتلاف ضدداعش در روز دوشنبه ده حمله هوایی نزدیک حسکه انجام داده است و نه واحد تاکتیکی داعش را هدف قرار داده و دو مورد از خودروهای آن را نابود کرده است.

حبیب افرام، رئیس اتحادیه سورانی‌های لبنان، گفت با بعضی آسوری‌های حسکه در تماس است و امیدوار است موفق به آزادی گروگان‌ها با نوعی مبادله شود.

 

جانِ جهادی»، جلاد معروف داعش، شناسایی شد

 

 

 

چهره‌ای «معروف» در ماه‌های گذشته که با اقدامات خود هر چند وقت یک بار جهان را شگفت زده کرده است. مردی که ماسک بر صورت داشته و بازیگر شناخته‌شده‌ترین مصادیق توحش گروه تروریستی «داعش»  بوده؛ از بریدن سر گروگان‌های بریتانیایی، آمریکایی و ژاپنی تا خطاب قرار دادن مقامات قدرت‌های جهانی به زبان انگلیسی و لهجه‌ای بریتانیایی. رسانه‌ها او را با نام «جانِ جهادی» می‌شناسند. گفته می‌شود او در محله «میدا ویل» در لندن زندگی می‌کرده و خواننده رپ بوده است.

حالا «سرویس جهانی بی‌بی‌سی» پی برده فردی که در صحنه‌های سر بریدن گروگان‌های داعش حضور داشته، نامش «محمد اموازی» است. او شهروند بریتانیاست، ساکن غرب لندن بوده و چهره‌ای شناخته شده برای سرویس‌های اطلاعاتی این کشور است.

«بی‌بی‌سی» می‌نویسد آنها به دلایل عملیاتی، پیش‌تر نخواسته بودند نام این فرد را افشا کنند. اموازی برای نخستین بار در ماه اوت سال گذشته در ویدئوی سر بریدن جیمز فولی، شهروند آمریکایی، ظاهر شد.

گمان می‌رود او در ویدیوهای بعدی بریدن سر استیون ساتلف، خبرنگار آمریکایی، دیوید هینز، امدادگر بریتانیایی، آلن هنینگ، یک راننده تاکسی از بریتانیا و یک امدادگر آمریکایی به نام عبدالرحمان کسیگ که به عنوان پیتر هم شناخته می‌شد هم حضور داشته است.

همچنین گمان می‌رود اموازی با یک مظنون دیگر بریتانیایی که در سال ۲۰۰۶به سومالی مسافرت و تامین مالی شبکه تروریستی «الشباب» را تسهیل کرد، در ارتباط باشد.

پلیس بریتانیا از اظهار نظر در این‌باره خودداری اما دو مقام آمریکایی هویت فاش شده «جان جهادی» را تائید کرده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، محمد اموازی کویتی الاصل است و در خانواده‌ای مذهبی تربیت شده. پدر او نیز گویا از تندرویان اسلامی بوده است.

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>