سنگ قبر و تدفین در آمریکا
گارگین فتائی
.
آمریکا به عنوان یک کشور بزرگ و چند فرهنگی و البته قدرتمند از لحاظ اقتصادی و صنعتی تبعا نکات مثبت زیادی دارد اما این هم طبیعی است که هر کشوری هم نکات قوت و مثبت داشته باشد و هم نکات ضعف و منفی.
از جمله موارد منفی در آمریکا به نظر من مقررات مربوط به تدفین مردگان است.
1: در آمریکا قیمت قبر بسیار بالاست به گونه ای که یک نفر باید چندین سال قبل قبری را به طور اقساط خریداردی کند چرا که اکثرا پول پرداخت نقدی را ندارند و همین امر باعث شده که بازار خرید و فروش قبر داغ شده و اصطلاحاًٌ تبدیل به بیزینس پر رونق گردد.
2: در ایران به عنوان نمونه در مورد ارامنه اگر کسی هزینه خرید قبر را نداشت و از افراد بی خاننمان و یا مطرود باشد به هر حال خلیقه گری با هزینه خود هزینه قیر و کفن و دفن وی را می پردازد که هر چند مثل سایرین نیست اما در حد قابل قبولی است و این امر در مورد همه متوفیان بی کس و بی خانمان در ایران جاری است.
در آمریکا اگر کسی هزینه کفن و دفن و قبر را نداشت جسد او را می سوزانند و این کار بدین شکل است که جسم تیزی را درون بدن مرده فرو می برند تا امحاء و احشاء وی کاملا به هم ریخته و خرد شود و بعد آن را می سوزانند .
درست است که آمریکا کشوری غیر دینی است ولی دین در آن بیش از سایر جوامع صنعتی نقش دارد این را می توان از تعدد کلیساها و فرقه های مختلف مذهبی و آزادی همه آنها متوجه شد اما عجیب است که رهبران دینی در این خصوص سکوت کرده اند آن هم ادیانی مثل مسیحیت و یهود و اسلام که سوزانده شدن جسد را نادرست و حرام و زشت می دانند .
3: در ایران هزینه سنگ قبر به عنوان نمونه در ارامگاه ارامنه به گونه ای هست که همه مردم توانائی خرید آن را دارند اما در آمریکا اکثر قبرها فاقد سنگ قبر است چرا که خرید یک سنگ قبر بسیار گران اسنت و هر کسی از عهده آن بر نمی اید و همین امر باعث شده که قبور آنجا حالتی بدون نقش و زیبایی و شبیه هم داشته باشند.
4: در آمریکا به علت برابری دینی ، همه پیروان ادیان در یک آرامگاه دفن می شوند یعنی مثلا ارامنه و مسلمانان و چینیها و غیره هر کدام برای خودشان آرامگاه جداگانه ای ندارند .
این امر درست است که تا حدی می تواند خوب باشد اما آن زیبائی فرهنگی ناشی از تفاوت ها را از بین می برد چرا که همه به صورت یک جور و بدون تفاوت دفن می شود تنها مراسم دینی آنها فرق می کند