نگرانیها از افزایش «بیحرمتی» و «امنیت» زائران ایرانی در عربستان
.
•آیت الله مکارم شیرازی از مراجع تلقید در واکنش به تعرض جنسی به دو نوجوان ایرانی در جده گفت که نمی خواهد مساله «تحریم عمره» را پیش بکشد اما پرسید «آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تن داد؟»
•نمایندگان مجلس در تذکر کتبی به رییس جمهوری خواستار پیگیری ماجرای فرودگاه جده شدند.
•۷۰نماینده طرح یک فوریتی «لغو عمره مفرده تا حصول اطمینان از امنیت زائران» را به هیات رییسه مجلس ارائه کرده اند.
آیت الله مکارم شیرازی، از مراجع تقلید شیعه امروز در آغاز درس خارج فقه خود در مسجد اعظم شهر مذهبی قم با انتقاد از حوادث فرودگاه جده و تعرض به دو نوجوان ایرانی گفت که نمی خواهد مساله «تحریم عمره» را پیش بکشد اما در عین حال پرسید که «آیا باید به هر قیمت رفت و به هر ذلتی تن داد؟»
این مرجع تقلید همچنین با توجه به ناامنی مکانی چون فرودگاه جده برای ایرانیان امنیت در «کوچههای مکه» را نیز زیر سوال برده و از مسوولان ایرانی خواست در این خصوص چارهای را در نظر بگیرند.
مکارم شیرازی سپس می پرسد «تا کی قرار است به مکه و حج مستحبی برویم؟» او با اشاره به اهانت به علمای شیعه در مسجد النبی و مثال زدن جریان فرودگاه جده می گوید که نباید اینچنین «تحقیر» شویم.
موضوع تعرض جنسی به دو نوجوان ایرانی خشم افکار عمومی در کشور را برانگیخته، همچنین واکنش وزارت امور خارجه را به همراه داشته تا جایی که خواستار «اشد مجازات» برای دو پلیس خاطی در فرودگاه جده شده است.
از سوی دیگر در جلسه علنی امروز مجلس نمایندگان در تذکری کتبی به «حسن روحانی» رییس جمهوری خواستار پیگیری این موضوع از سوی مجلس، دولت و مسئولان مرتبط شدند.
در واکنشی دیگر، حسین نقوی حسینی نماینده مجلس امروز اعلام کرد با امضای ۷۰نماینده، طرح یک فوریتی «لغو عمره مفرده تا حصول اطمینان از امنیت زائران» به هیات رییسه مجلس ارائه شده است.
با توجه به گفته این عضو هیات رییسه مجلس «جسارت ها» و «بی حرمتی ها» به ایرانیان در عمره افزایش یافته است.
آنطور که مهر نوشته است نمایندگان اصولگرای مجلس به خاطر تعرض به دو نوجوان ایرانی و سیاستهای عربستان در قبال یمن و شیعیان به دنبال لغو سفرعمره به این کشور هستند.
این در حالیست که ایران و عربستان به دلیل جنگ داخلی در یمن روزهای سردی را سپری می کنند و سفر ایرانیان به دلیل مخالفت عربستان برای صدور ویزا از سوم تا دهم فروردین متوقف شده بود.