چند خبر
سریال «در حاشیه» به تعطیلی کشانده شد
•با اینکه شبکه سه هنوز به طور رسمی اعلام نکرده، به نظر «در حاشیه» قربانی شد و به تعطیلی کشانده شد.
•به جای این سریال، «شمعدونیِ» سروش صحت پخش میشود.
•اعتراضات پزشکان و وکلا دلیل اصلی تعطیلی این سریال مهران مدیری دانسته میشود.
•فاز جدید این سریال قرار است پس از ایام ماه رمضان پخش شود.
به جنجال کشیدن مجموعههای تلویزیونی در ایران به علت اینکه گروهی محتوای آنها را برای خود توهین آمیز میدانند دیگر داستانی تکراری شده.
این بار این سریال محبوب «در حاشیه» مهران مدیری است که قربانی حاشیههای خود شده و پس از اعتراضات بسیار پزشکان و وکلا در ایران به تعطیلی کشانده شده است.
شبکه سه هنوز خبر رسمی پایان زودهنگام «در حاشیه» را منتشر نکرده اما پخش آنونس سریال «شمعدونیِ» سروش صحبت خبر از پایان «در حاشیه» و جایگزینی آن توسط این دیگر سریال طنز میدهد.
این در حالی است که سازندگان «در حاشیه» که در ابتدا «اتاق عمل» نام داشت حتی پیش از ساخت از مشاورین وزارت بهداشت و سلامت دعوت کرده بودند و طبق نظر آنان تغییراتی در فیلمنامه به وجود آوردند.
اما به محض آغاز اولین قسمتهای «در حاشیه» و اشاره آن به تخلفات بیمارستانی، اعتراضات سازمانیافته لابی پزشکان آغاز شد و این بار پای وکلا نیز وسط کشیده شد.
حتی وعده سازندگان «در حاشیه» که بخشهای مربوط به پزشکی از قسمت ۳۰به بعد حذف میشوند کارگر نیافتاد.
«در حاشیه» بدین سان به فهرست طولانی قربانیانی اضافه میشود که خبر از عدم تحمل طنز و انتقاد در جامعه ایران دارد.
به قول منتقدی انگار تنها شغلی که در سریالهای ایران میتوان آنرا در جلوهای منفی نشان داد «بساز و بفروشی» است. این در حالی است که نقد روابط درونی حرفههایی مثل حقوق و پزشکی که تاثیر مهمی بر زندگی مردم دارند میتواند از وظایف اصلی فعالیتهای هنری باشد.
فعلا طرفداران «در حاشیه» از شنبه، پنجم اردیبهشت، پای «شمعدونی» سروش صحت مینشینند - از بااستعدادترین هنرمندان طنز ایران که در آخرین اثر خود از هنرمندانی همچون محمدحسن معجونی، آتنه فقیه نصیری و نگار عابدی بهره میبرد.
طبق اعلام شبکه سه، «فاز جدید در حاشیه» پس از پایان «شمعدونی» و ماه رمضان بازمیگردد - تا ببینیم اینبار از حاشیهها در امان میماند یا خیر.
انتشار ویدئوی قتل عام «مسیحیان اتیوپی» به دست داعش
.
داعش ویدئوی جدیدی را بر روی اینترنت منتشر کرده است.
اعضای گروه موسوم به دولت اسلامی مدعی شدهاند که این ویدئوی نیم ساعته که قتل عام عدهای را نشان میدهد، مربوط به کشتار شماری از مسیحیان اتیوپیست که در لیبی به وقوع میپیوندد.
شماری از این افراد سربریده میشوند و تعدادی از آنها هم با هدف قرار دادن سرشان با گلوله به قتل میرسند.
گفته میشود، داعش در صورت امتناع مسیحیان از اسلام آوردن و پرداخت جزیه دست به قتل عام آنان و تخریب گورستانها مکانهای مذهبی ویژهی این افراد میزند.
فرماندار کرمانشاه: اسیدپاشی به دلیل خصومت شخصی بود
.
فرماندار کرمانشاه تاکید کرد حادثه اسیدپاشی شنبه شب این شهر «هیچ انگیزه و قصد سیاسی» نداشته و «به دنبال خصومت و اختلافات شخصی» صورت گرفته است.
این حادثه حوالی ساعت ۸:۳۰دیشب در چهارراه بسیج کرمانشاه رخ داد و فردی ۴۷ساله در آن مجروح شد.
فضل الله رنجبر امروز به ایرنا گفت: «این فرد پس از مشاجره و درگیری با فرد دیگری از ناحیه پشت و کتف چپ بوسیله اسید مجروح و توسط اورژانس به بیمارستان امام خمینی شهر کرمانشاه منتقل می شود».
به گفته فرماندار، «حال عمومی» قربانی «مناسب» است و مداوای او ادامه دارد.
پلیس در حال پیگیری این حمله است.
شهریورماه سال گذشته نیز کرمانشاه شاهد حادثهای مشابه بود؛ زنی ۲۴ساله به دلیل خصومت شخصی می خواست روی صورت یکی از رانندگان شرکت واحد اسید بپاشد و در نتیجه هشت شهروند و راننده اتوبوس دچار آسیب شدند.
روحانی در دیدار با اشرف غنی: به افغانستان کمک میکنیم، تریاک کشت نکند
.
•اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، امروز برای سفری دو روزه وارد تهران شد.
•این اولین سفر غنی پس از رئیس جمهور شدن است.
•مسائل محیط زیستی و رودخانه ای و مهاجرین افغان در ایران از موضوعات مورد صحبت طرفین بودند.
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران، امروز میزبان همتای افغان خود، اشرف غنی، بود. این اولین سفر آقای غنی پس از انتخابش به عنوان رئیس جمهور افغانستان به شمار می رود.
غنی در این سفر دو روزه صلاح الدین ربانی، وزیر خارجه و مقامات دیگری همچون وزرای دارایی، معادن و امور مهاجران را به همراه دارد.
روحانی، که در سعدآباد به طور رسمی از غنی استقبال کرد، در کنفرانس خبری مشترک با او گفت تهران و کابل می توانند در مواردی مثل تروریسم مرزی و قاچاق مواد مخدر همکاری کنند.
رئیس جمهور ایران گفت علاوه بر همکاری در زمینه هایی مثل اطلاعات و امنیت، باید «با مساله مواد مخدر به طور ریشه ای مقابله کنیم».
روحانی گفت وزارت جهاد کشاورزی ایران می تواند به افغانستان کمک کند تا کشت جایگزینی برای تریاک، که بخش عمده ای از اقتصاد این کشور است، پیدا کند چرا که «در افغانستان زمین آماده به انداز کافی است و آب به اندازه کافی وجود دارد و مردم افغانستان مردم سخت کوشی در طول تاریخ بودند و هستند».
مسائل محیط زیستی و رودخانه ای موجود بین دو کشور نیز از موضوعات صحبت دو رئیس دولت این دو کشور فارسی زبان بود. روحانی گفت در مواردی مثل هیرمند توافق های کتبی باید اجرا شود و در موارد دیگر چنین توافق هایی باید نوشته شوند. او گفت «دو ملت بزرگ» ایران و افغانستان می توانند مسائل خود را حل و فصل کنند و افزود که «فکر نمی کنم... حریررود بتواند مانعی برای توسعه روابط دو کشور باشد».
رئیس جمهور ایران در سایر سخنان خود گفت موضوع مهاجران افغان در ایران نیز مورد «مذاکرات خصوصی و عمومی» با غنی قرار گرفته است و افزود: «قرار شد همه افرادی که در ایران حضور دارند به دقت ثبت نام شوند و دو دولت درباره افراد متقاضی حضور در ایران چه برای فعالیت های اقتصادی و کار و چه برای تحصیل در چارچوب قانون و ویزا تصمیم بگیرند».
یک تالاب و دو کشور: از خاکریز مرزی تا مسألهی حقآبه
.
•رییسجمهوری ایران در نشست خبری مشترک با رییس جمهوری افغانستان، به مسالهی تالاب هامون و آبهای مشترک میان دو کشور، پرداخت.
•او گفت، برای بحث محیط زیست و حقآبههای تالابها و دریاچهها باید دو طرف بنشینند و در یک چارچوب تفاهم و توافق جدید، مسائل محیط زیستی را حل و فصل کنند.
حسن روحانی، رییس جمهوری ایران در نشست خبری مشترک با محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان که هماکنون در تهران به سر میبرد، به مسالهی تالاب هامون و آبهایی که میان دو کشور مشترک است، پرداخته است.
آقای روحانی با یادآوری این که «در مساله آب در بخش هیرمند توافقنامه داریم و چارچوبی مشخص وجود دارد که باید آن را اجرا کنیم و به آن عمل کنیم» تاکید کرد که «برای بحث محیط زیست و حقآبههای تالابها و دریاچهها باید دو طرف بنشینند و در یک چارچوب تفاهم و توافق جدید، بتوانند بقیه مسائل محیط زیستی را حل و فصل کنند.»
رییس جمهوری ایران همچنین گفته است که دربارهی رودخانهها و حقآبهها توافق مکتوب وجود ندارد و در این خصوص آن چه که رخ داده،عمل بر اساس عرف بوده است.
حسن روحانی همچنین گفته است که «من فکر نمیکنم دو ملت بزرگ ایران و افغانستان و دو دولت بزرگ در این منطقه نتوانند مسائل خودشان را حل و فصل کنند و «حریررود» بتواند مانعی برای توسعه روابط میان دو کشور باشد.»
باقر حسینی، نماینده مردم زابل، زهک و هیرمند، امروز در جلسهی علنی مجلس طی تذکری شفاهی به رییس جمهوری دربارهی مشکلات ناشی از ریزگردها در استان سیستان و وضعیت تالاب هامون هشدار داده بود.
او با اشاره به طوفانهای شن و بالا بودن بیش از حد آلایندهها تا سی و هفت برابر استاندارد و شیوع بیماریهای تنفسی در پی آن درخواست کرده است حسن روحانی مسالهی تالاب هامون را به دقت پیگیری کند.
این نمایندهی مجلس به سفر محمد اشرف غنی، رییس جمهوری افغانستان به تهران اشاره کرده و از حسن روحانی خواسته بود مسالهی حقآبهی هامون را با آقای غنی مطرح و راه حلی برای آن پیدا کند.
روزنامهی «شرق» هم در مطلبی که در شمارهی دیروز خود منتشر کرده، دربارهی تالاب هامون و وضعیت آن با سعید محمودی، مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستانوبلوچستان، گفتوگو کرده است.
آقای محمودی در این گفتوگو به این مساله پرداخته است که، «خاکریزهای مرزی ساختهشده در بخشهایی از تالاب باعث شده جاهایی از تالاب به پشته تبدیل شود و آب واردشده به تالاب در قسمت افغانستان نتواند وارد مرز ما شود، همین اقدام باعث شده کانونهای بزرگ و وسیع گردوغباری شکل بگیرد که مردم سیستان را اذیت میکند.»
او همچنین اشاره کرده است که «آورد رودخانه به شدت کم شده است و تبخیر هم در این منطقه به دلیل بادهای شدید ١٢٠ روزه و همچنین حرارت بسیار زیاد، بالاست و طبیعی است که در چنین وضعیتی آب خشک شود.»
شرق در انتهای گزارش خود دربارهی هامون، همچنین یادآوری کرده است که بر اساس معاهدات بینالمللی، کشور افغانستان ملزم به پرداخت حقآبهی این تالاب استو در پیگیری این مساله باید موانع داخلی ورود کامل آب به تالاب هامون، مانند همین خاکریزهای مرزی از میان برداشته شود.
مسالهای که بسیاری امیدوارند، رایزنیهای دولت در این باره به ویژه حالا که رییس جمهوری افغانستان به تهران سفر کرده، کارگشا باشد.
نقص فنی: بیامو ۹۱۸۰۰ماشین «مینیکوپر» خود را فراخواند
.
بیام و، شرکت ماشین سازی آلمانی، دیروز ۹۱۸۰۰دستگاه ماشین مینی کوپر در آمریکا را فراخواند تا یکی از سنسورهای معیوب آن را اصلاح کند. مشکلات این سنسورها می تواند باعث شود «کیسه هوا» یا «ایر بگ» صندلی مسافر جلویی به موقع باز نشود.
این شرکت آلمانی بیانیهای در وب سایت «اداره امنیت ترافیک آمریکا» منتشر کرده و خواهان بازبینی مینی کوپرهای مدل ۲۰۰۵تا ۲۰۰۸و در ضمن «مینی کوپر اس» است.
این ماشینها پس از رفع عیب به صاحبان آن باز پس داده می شوند.
بیام و گفت تا بحال یک گزارش مربوط به یک مصدومیت جزئی در این مورد دریافت کرده است.
«رویا»ی اروپا: خرید گاز از ایران به جای روسیه
.
•خبرگزاری فرانسه امروز گزارشی منتشر کرد که خبر از طرحهای بروکسل برای واردات گاز از ایران دارد.
•خط لوله «کریدور جنوب» قرار است در مسیر ایرانآذربایجانترکیهیونان به اروپا گاز برساند.
•ایران پس از روسیه دومین ذخایر بزرگ گاز جهان را دارد.
•تحلیلگران: ساختن خط لولهها و زیرساختهای لازم سالها طول میکشد و در آینده نزدیک روسیه همچنان ارزانترین منبع گاز برای اروپاییها است.
اتحادیه اروپا «رویا» دارد که پس از لغو تحریمها به جای روسیه از ایران گاز وارد کند و اینگونه اتکای خود به مسکو را، که در حال حاضر یک سوم گاز ۲۸کشور عضو این اتحادیه را تامین میکند، خاتمه بخشد.
این موضوع گزارشی از خبرگزاری فرانسه است که امروز منتشر شد.
میگوئل آریاس کانته، کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا، چند روز پیش گفت پروژه «کوریدور جنوب» از «اولویت های» این اتحادیه است.
خطوط لوله «کوریدور جنوب» قرار است گاز را آذربایجان و کشورهای همسایه همچون ایران به ترکیه و سپس جنوب اروپا ببرند.
این پروژه قرار است در سال ۲۰۱۹عملیاتی شود و انتظار می رود در اولین مراحل خود سالی ۱۰میلیارد متر مکعب گاز به بلغارستان و یونان، دو عضو اتحادیه اروپا، برساند.
این میزان البته به نسبت ناچیز است اما یکی از مقامات اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفت پس از لغو تحریمها و با اضافه شدن منابع گازی ایران، ظرفیت «کوریدور جنوب» را می توان به سالی ۴۰میلیارد مکعب هم رساند.
ایران با بیش از ۳۳تریلیون متر مکعب، پس از روسیه بزرگترین ذخایر گاز جهان را دارد.
بحران اوکراین روابط روسیه و اروپا را به شدت مخدوش کرده و کشورهای اروپایی به شدت به دنبال منابع جدید انرژی و خطوط تامین آن هستند. ۲۸کشور اتحادیه اروپا سال گذشته بیش از نیمی از نیازهای انرژی خود را با هزینه ۴۰۰میلیارد یورویی از خارج وارد کردند. از این میزان، روسیه یک سوم را تامین می کند.
شرکت دولتی گاز روسیه، گازپروم، با اختلاف بسیار از رقبا بزرگترین شرکت گاز جهان است. گازپروم سال گذشته ۱۲۵میلیارد مکعب گاز به اتحادیه اروپا آورد اما نیمی از این میزان از خطوط لولهای که از اوکراین می گذرندرد می شد.
حالا جنگ داخلی شرق اوکراین و تخاصم بین مسکو و کیف باعث شده رابطه بین گازپروم و طرف اوکراینی اش، شرکت «نفتوگاز»، مخدوش شود. رئیس گازپروم تاکید کرده که از سال ۲۰۱۹به بعد دیگر به اوکراین گاز نمی فرستد.
امید مسکو مدتی به خط لوله «ساوت استریم» بود که قرار بود اوکراین را دور بزند و گاز را از زیر دریای سیاه به بلغارستان، که عضو اتحادیه اروپا است، برساند. اما با تضعیف روابط مسکو و بروکسل، ولادیمیر پوتین چهار ماه پیش این طرح را لغو کرد.
سپس پروژه «ترکیش استریم» آغاز شد که ظرفیتش با ۶۳میلیارد متر مکعب دقیقا برابر با میزانی بود که از اوکراین می گذشت.
اما در چنین حالتی اروپاییها باید هزینه ساختن زیرساخت هایی که بتواند گاز را از ترکیه دریافت کند به عهده بگیرند.
جالب این جا است که مسکو بر این باور است که «کوریدور جنوب» هرگز عملی نمی شود و بروکسل همین نظر را در مورد «ترکیش استریم» دارد.
در میان غوغاهای سیاسی، کار ساخت خط لوله هایی که گاز را از آذربایجان به ترکیه می رسانند از ماه گذشته شروع شده. اما کار ساخت مسیر ترکیه به یونان و آلبانی و سپس ایتالیا تازه از سال آینده آغاز می شود.
یکی از سخنگوهای اتحادیه اروپا گفت یونان به پروژه ابراز علاقه کرده اما هنوز هیچ چیز امضا نشده. مقامی دیگر گفت این پروژه به سرمایه گذاری «قابل توجهی» نیاز خواهد داشت.
کارشناسان می گویند منافع مشترک ایران و اروپا در برداشتن تحریمها و آغاز رابطه صادرات و واردات گازی است.
جودی دمپسی، تحلیلگر اتاق فکر «کارنگی اروپا» می گوید علاوه بر اروپا، ایرانیها نیز «مستاصلانه» نیازمند سرمایه گذاری، ذخایر ارزی و مدرن سازی زیرساختهای کشور هستند.
تحلیلگری دیگر اما می گوید ساختن خط لولهها و زیرساختهای لازم برای برقراری این رابطه گازی سالها طول میکشد و در آینده نزدیک روسیه همچنان ارزانترین منبع گاز برای اروپاییها است
پناهجویان ایرانی؛ دستور کار سفر هیات ایران به استرالیا
.
•وزیر خارجه استرالیا از سفر هیاتی ایرانی به کشورش برای موضوع پناهجویان خبر داد.
•مرضیه افخم هم این خبر را اعلام کرد.
•ایران با این حال تاکید دارد با بازگشت اجباری شهروندانش مخالفت دارد.
•بیش از ۲۰درصد پناهندگانی که در اردوگاههای پناهجویان تحت کنترل دولت استرالیا نگهداری میشوند ایرانی هستند.
•هزاران ایرانی دیگر هم در شهرهای استرالیا زندگی میکنند و منتظر تصیمگیری و نتیجه نهایی درخصوص پرونده پناهندگی خود هستند.
جولی بیشاپ، وزیر خارجه استرالیا، امیدوار است دیدارش از تهران منجر به امضای توافقی با مقامات جمهوری اسلامی برای بازگرداندن مهاجرانی شود که به عنوان پناهجو مورد پذیرش قرار نگرفتهاند.
به گزارش روزنامه "سیدنی مورنینگ هرالد"، خانم بیشاپ روز گذشته در نخستین سفر یک وزیر خارجه استرالیا به ایران پس از بیش از یک دهه، با همتای ایرانی خود، محمدجواد ظریف، دیدار و گفتگو کرد. در این دیدار ایران توافق کرد هیاتی را برای گفتگوهای بیشتر درباره پناهندگان ایرانی به استرالیا اعزام کند.
خانم بیشاپ ضمن مثبت ارزیابی کردن این دیدار گفت ایران با آنچه او آن را «رایزنی کنسولی» درباره ایرانیان ساکن استرالیا خواند موافقت کرده است. او افزود «من مقامات ایرانی را برای دیدار از استرالیا در اولین فرصت ممکن دعوت کردم تا بتوانیم به مذاکرات خود و گامهای مثبتی که امروز برداشتیم ادامه دهیم.»
بیش از ۲۰درصد پناهندگانی که در اردوگاههای پناهجویان تحت کنترل دولت استرالیا نگهداری میشوند ایرانی هستند و هزاران ایرانی دیگر هم در شهرهای استرالیا زندگی میکنند و منتظر تصیمگیری و نتیجه نهایی درخصوص پرونده پناهندگی خود هستند. ایران از پذیرش بازگشت اجباری پناهندگان خودداری کرده است.
مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه، اعلام کرد ظریف موافقت کرده به گفتگوها در این زمینه ادامه دهد و در این راستا قرار است مقاماتی از ایران به استرالیا سفر کنند. با این وجود افخم اعلام کرد ایران همچنان با بازگشت اجباری شهروندان خود به کشور مخالف است.
ظریف هم اعلام کرد روابط با استرالیا دارای افت و خیزهایی بوده اما زمان افزایش سطح روابط دو کشور فرا رسیده است. در این دیدار بحران عراق و مبارزه با گروه تروریستی داعش هم مورد بحث قرار گرفت.