Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

محکومیت نسل کشی ارمنیان و آشوریان در نطق میان دستور نمایندگان اقلیت های ارمنی و آشوری

$
0
0

 

محکومیت نسل کشی ارمنیان و آشوریان در نطق میان دستور نمایندگان اقلیت های ارمنی و آشوری

http://alikonline.ir/fa/fa/news/social/item/982-

محکومیت-نسل-کشی-ارمنیان-و-آشوریان-در-نطق-میان-

دستور-نمایندگان-اقلیت-های-ارمنی-و-آشوری

 

 

.

کارن خانلری

تاریخ: 1/2/1394

با سلام بی کران به ملت بزرگ ایران،

با درود به روح پرفتوح شهداء و روح بلند بنیان گذار جمهوری اسلامی

و با نثار بی شائبه ترین ارادت قلبی به حضور مقام معظم رهبری،

جناب آقای رئیس، نمایندگان ارجمند مجلس شورای اسلامی، از فرصتی که در اختیار بنده قرار داده شد متشکرم و مایلم در اثنای آن به موضوعات زیر بپردازم:

شاید مهم ترین مولفۀ حکومتی جناب آقای دکتر روحانی تدوین و اجرای مجموعه راهکارهای دیپلماتیک موثر در عرصۀ سیاست خارجی کشورمان باشد که در این بین مذاکرات با پنج به علاوۀ یک از اهمیت خاصی برخوردار است. از این منظر زحمات مسئولین دستگاه دیپلماسی کشورمان از شخص وزیر جناب آقای دکتر ظریف، جناب آقای دکتر صالحی تا دیگر عزیزان درخور تقدیر فراوان می باشند.

مهمترین دستاورد در زمینۀ مذاکرات از نظر این حقیر، انتقال این پیام مهم به جهانیان است که ملت ایران برای حل مشکلات انرژی خود، مصارف خاص درمانی و تامین منابع آب قابل شرب، در عین صیانت از استقلال ملی خود، آگاهانه در راستای بهره برداری صلح آمیز فناوری هسته ای گام بر می دارد و در این راه مشقات عدیده ای را تحمل می کند.

این پیام در واقع ادامۀ همان حماسۀ سیاسی است که از انقلاب اسلامی نشئت گرفته، به خون شهیدانمان آغشته شده و با عزم ملتمان برای ایجاد یک زندگی توام با عزت نفس برای نسل های آتی در آمیخته است. با این وجود، اینک که تیم مذاکره کنندۀ ما مرحلۀ تفاهم را پشت سر گذاشته و وارد مرحلۀ توافق می شود، نگرانی هایی وجود دارد:

- زیاده خواهی ها و تهدیدات نظامی آمریکا و دول متحد وی نباید خطوط قرمزمان را دستخوش تغییر و جابجایی نماید. ما به آمریکا اعتماد نداریم و مسئولیت این عدم اعتماد متوجۀ خود آمریکاست. ما چگونه می توانیم به کشوری اعتماد کنیم که از یک سو با ما مذاکره می کند و از سوی دیگر مرتب در مورد گزینه های نظامی داد سخن می دهد؟

- فرافکنی ها و خرابکاری های دیپلماتیک کشورهای مرتجع منطقه نیز نباید خللی در مواضع اصولی کشورمان ایجاد کنند. شعارهای جنگ طلبانۀ اسرائیل با هیاهوی تبلیغاتی عربستان سعودی و ترکیه در آمیخته و جوّ بازدارنده ای را برای کشورمان بوجود آورده اند که می بایست با اقدامات متعادل به تقابل با آنها پرداخت. این موضوع نباید کشورمان را خصوصاً از تداوم کمک رسانی انساندوستانه به سوریه، عراق و دیگر ملل قربانی تروریسم در منطقه باز دارد.

- سازوکار لغو تحریم ها شدیداً نامشخص و نگران کننده است. از آنجایی که قسمتی از این تحریم ها کاملاً به صورت ناعادلانه در مورد مسایل مربوط به حقوق بشر و یا سیستم های راهبرد دفاعی کشورمان می باشد، این نگرانی وجود دارد که همانند موضوع نظارت بر فعالیت هسته ای کشور، از این پس نظارت بر هر عرصۀ دلخواه دیگر کشوری گسترش و تعمیم یابد. که این نوعاً غیرقابل پذیرش خواهد بود.

- یکی دیگر از موارد نگران کننده در بیانیه لوزان راستی آزمایی تعهدات عمدۀ هسته ای کشورمان توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی است. مادامی که استقلال سیاسی این آژانس، ساختار غیردموکراتیک سازمانی آن و سابقه عملکرد غیر بیطرفانۀ شورای حکام آن در قبال ایران زیر سوال است، چگونه می توان راستی آزمایی این آژانس را معیاری قطعی و ملاکی مطمئن برای لغو یا تداوم تحریم ها دانست؟

علاوه بر موضوع مذاکرات با پنج به علاوۀ یک و نگرانی های گفته شده، در زمینۀ سیاست خارجی مواضع دیگری از سوی دستگاه دیپلماتیک کشورمان اتخاذ شده که از جمله می توان به پاسخ مناسب دیپلماتیک وزارت امورخارجۀ کشورمان به سیاست های ضد ایرانی عربستان سعودی اشاره کرد.

لیکن در قبال اظهارات اخیر رئیس جمهور ترکیه که کشورمان را صریحاً به تحریک منطقه به جنگ های نیابتی، درگیری های مذهبی و نیز حمایت سیاسی و نظامی از گروه های متخاصم در جنگ یمن و عربستان سعودی متهم کرد، مواضع وزارت امورخارجه کشورمان غیرقابل قبول و نامتناسب بود. اتهامات آقای اردوغان که حاوی بار حقوقی نیز بود، نه تنها با قاطعیت تکذیب نشد، بلکه علی رقم گوشزدهای گروهی از نمایندگان محترم مجلس، با سفر آقای اردوغان به تهران، عملاً بدون پاسخ باقی ماند.

جامعۀ ارامنۀ ایران در آستانۀ یکصدمین سالروز نسل کشی ارمنیان یعنی دردناکترین زخم تاریخی ارامنه قرار دارد. در خلال سال های 97-1294 ش. (18-1915 م.)، دولت وقت ترکیۀ عثمانی اقدام به کشتار جمعی و مهاجرت اجباری مسیحیان نمود. یک و نیم میلیون ارمنی، هشتصدهزار آشوری و پانصد هزار یونانی قربانی این نسل کشی های پی در پی شدند و میلیون ها نفر از سرزمین های آبااجدادی خود اخراج شدند. دولت های متوالی ترکیه در سال های بعد کردها و علویان مسلمان را نیز مورد نسل کشی قرار دادند.

بنده امروز حامل پیام های بسیاری از حوزۀ انتخابی خود هستم که از هموطنان مسلمان و مسئولین عزیز کشوری به خاطر همدردی با جامعۀ ارامنه در قبال نسل کشی ارمنیان، قدردانی به عمل آورده اند.

ایران در زمرۀ اندک کشورهای منطقه و جهان می باشد که بر خاک پرگوهرش، هیچ گروهی تحت کشتار و یا هر تعدی سازمان یافتۀ دیگری قرار نگرفته است. سنن بجا مانده از ایران باستان و منش های برخاسته از آموزه های شیعی خاندان نبوت، آنچنان شرایط فرهنگی و اجتماعی را در ایران رقم زده اند که گروه های قومی و دینی گوناگون قرن ها تحت آن با صلح و آرامش زیسته اند.

این واقعیت تاریخی حقی اخلاقی را برای جمهوری اسلامی ایران به وجود آورده است که براساس مفاهیم زیربنایی اصل دوم قانون اساسی کشور، هرگونه ستم گری، ستم کشی، سلطه گری و سلطه پذیری را نفی کرده و در تقابل با انواع جنایات ضد بشری، مواضع ایدئولوژیک خود را از طریق محکومیت سیاسی این گونه جنایات، صریحاً ابراز کند.

از این روست که جامعۀ ارامنۀ ایران از حکومت برخاسته از بطن این ملت بزرگ، از جمهوری اسلامی ایران تقاضای شناسایی رسمی نسل کشی ارمنیان را دارد.

 

با تشکر

کارن خانلری

نمایندۀ ارامنۀ تهران و شمال کشور در مجلس شورای اسلامی

 

 .

 

روبرت بگلريان نماينده ارمنيان جنوب

مورخ 2/2/94

با درود به روح بلند امام خمينی (ره) بنيانگذار بی همتای انقلاب شكوهمند اسلامی ايران و شهيدان اين ميهن سرافراز، از جمله شهيدان پر افتخار دوران دفاع مقدس و سلام به محضر رهبر عظيم الشان انقلاب اسلامی و روسای محترم سه قوه و مسئولان خدوم كشوری و لشكری و همكاران گرامی و عرض سلام به مردم شريف و بزرگوار ايران سخنانی چند را معروض می دارم.

از آنجا كه اساس و ماهيت فرهنگ و سنت های برتر تمدنی اين خطه دليران و وارستگان كه ايران اش خوانند را حق جويی و عدالت محوری می دانم و از آنجا كه امسال و اين ايام مصادف است با يكصدمين سالگرد نسل كشی ارمنيان و مسيحيان ديگر چون آشوريان در تركيه عثمانی، محور بحثم را بر رهيافتی به اين موضوعات معطوف می سازم.

صد سال از يكی از شنيع ترين جنا يا ت كه بر نوع بشر رفته می گذرد. ارمنيان در اقصی نقاط كره زمين برای ياد بود كشتگان و محكوميت اين جرم و مجريان آن و پيگيری حق و عدالت در تب و تاب اند. و دولت تركيه و هم در كتمان و انكار پای می فشارند. اما مناسبت ها و سالگردها نه نقطه پايان كه بايد نقاط عطف باشند. ما ارمنيان به لطف خدا دستا ورد هايی داشته ايم كه يكی از برجسته ترين آن همين چند روز پيش بود كه پاپ پيشوای كليسای كاتوليک با شجاعت و آزادگی و برخاسته از روحيه يک مومن واقعی در مراسم عشای ربانی به درستی و استواری بر نسل كشی بودن كشتارهايی كه عليه ارمنيان انجام شده اذئان نمود و صراحت ورزيد.

در همين جا با اغتنام فرصت ضمن عرض سپاس بسيار به حضرت پاپ از ايشان تقاضا دارم با توجه به بحران خانمان سوز منطقه و خطری كه مسيحيت واسلام بطور كلی دين و ايمان را تهديد می كند و همچنين اهميتی كه گفتگو و همكاری بين جهان اسلام و مسيحيت برای صلح و امنيت منطقه دارد. ضمن ارتقا و بسط همكاری ها با علمای فاضل مسلمان و بهره گيری از نفوذ معنوی و بين المللی خود برای هدايت و جهت گيری صحيح و صلح آفرين كشور ها بر همكاری و تعامل با جمهوری اسلامی نيز تا كيد ورزند. در عين حال هر گونه جنايت عليه مسلمانان را همچنان كه بر عليه ديگر انسان ها و اديان محكوم می نمايند محكوم كنند و البته اسلام هراسی را كه از سوی برخی كشورها، رسانه ها و مجامع دامن زده می شود تقبیح بنمایند. ما ارمنیان که آتش و رنج نسل کشی را چشیده ایم بیش از همه بر همدلی و همکاری ارج می نهیم و برای آن اهمیت قائلیم.

* * *

تمدن سازی فقط به سلطه و حکومتگری و ادعاهای فرهنگی و سیاست فرمانبرداران نیست بلکه به مدارا و آفرینش فرصت ها برای تابعان به ویژه اقلیت ها، حفظ کرامت و آبرو و هویت انسان هاست.

از چنین خصائص و خصال انسانی و نیکو است که گفتگوها و مذاکرات اخلاق محور دیپلماسی اخیر جمهوری اسلامی ایران در موضوع هسته ای یکبار دیگر صبغه تمدنی-فرهنگی ایران و ایرانی را به جهانیان عرضه می دارد. ولی افسوس که هنوز نه آن قدرت مستکبر ارج کافی به آن می نهد و نه درک و توان برخی کشورهای منطقه که از قبل استواری و اراده انقلابی ایران به آب و نانی رسیده اند این قابلیت و استعداد ایران را در می یابند.

از مذاکرات و سفرهای مخفی تا خوش رقصی برای استمرار تحریم ها علیه کشورمان تا تهدید قلمداد کردن ایران برای همسایگان ریز و درشت همه و همه ناشی از حقد و کوته بینی از یک سو و عدم شناخت تاریخ ایران و منطقه از سوی دیگر است و این آخری که همین دو هفته پیش ترکتازی زبانی را چاشنی توطئه های داعش پرورش کرد و حرمت همسایه ای مداراگر چون ایران را نگاه نداشت.

این کشور فرصت طلب بداند ایران آن کشوری است که وقتی او صد سال پیش مانده در هویت و تمامیت و نام گذاری خود به نسل کشی عقده گشایانه مشغول بود، کنسول آزاده و اهل تبریز و آذربایجانی شجاع اش در بندر سامسون ترکیه سه سال ارمنیان را پناه داد و از هیچ تهدید و تطمیعی نهراسید و پای نلرزاند.

این انسان والا میرزا حسین خان اکرام بودی (اکرام الوزاره) که روحش شاد باشد. چنان به عمق ارتباط تاریخی ایرانی-ارمنی آگاه و فردی با خدا و مومن بود که انسانیت و ایرانیت را یکجا ارزشی والاتر بخشید.

بدینسان است که در این زمان از دیپلمات ها و کارشناسان دستگاه سیاست خارجی که وارثان چنین بزرگانی هستند انتظار دارم در خدمت گزاری و تدقیق کارشناسی فقط در بند نظریه ها و باورهای رایج نباشد و جانب عدالت، این فضیلت گوهربار، را نگاهبان باشد.

از دولت رئیس جمهور داهی آقای دکتر روحانی می خواهم تا از نامیدن نام واقعی پدیده ها اهتراز نکنند. شان و مصلحت همسایگی و منافع ملی به جای خود اما به جاست به آن دولتمردانی که با کتاب هایی چون «عمق استراتژیک» و خط مشی ادعایی «سیاست مشکل صفر با همسایگان» جهانیان را گمراه کردند، کمی هم از عمق تمدن ایرانی را بیاموزانند، تا هر وقت آب گل آلود بود فیل اش فوری یاد هندوستان توهمی امپراطوری اش را نکند.

جامعه ایرانیان ارمنی که همواره در کنار ایران و هموطنان خود بوده و خواهد بود انتظار دارد تا دولت و مجلس بر مبنای باورهای اصیل دینی و اصل دوم قانون اساسی نسل کشی ارمنیان را هر جا که لازم است به شناسایی آن اذعان و بدان وسیله به امنیت منطقه یاری رسانند.

فراموش نکنیم سیاست را هر چه که باشد نباید گذاشت از تمامی فضایل و سجایا تخلیه گردد و به نمود صرف خباثت ها و ریاکاری ها و در بهترین حالت منفعت طلبی های تصوری تبدیل شود.

اگر نسل کشی ارمنیان و آشوریان عملا محکوم و عاملان آن قاطعانه به مجازات و به جهانیان معرفی می شدند، شاید امروز دنیا جای بهتری بود و شاهد نسل کشی هایی چون رواندا، دارفور، بوسنی و فلسطین و برمه و غزه نمی بودیم.

باشد که بتوانیم با یاری خداوند و عزم یکدیگر عدالت و صلح را رهگشا و استدام بخش باشیم.

.

یوناتن بت کلیا نماینده آشوریان در مجلس شورای اسلامی

به نام خداوند جان آفرین

همه شما یک رأی و هم درد و برادر دوست و مشفق و فروتن باشید. بدی به عوض بدی و دشنام به عوض دشنام مدهید، بلکه برعکس برکت بطلبید زیرا که می دانید برای این خوانده شده اید تا وارث برکت شوید.

(رساله اول پطرس باب 3 آیات 8 و 9)

 

با سلام و درود به رهبر کبیر انقلاب و دولتمردان جمهوری اسلامی، همکاران گرامی و ملت شریف ایران و علی الخصوص جامعه عزیز آشوری، تسلیت های قبلی خود را به مناسبت درگذشت عالیجناب پاتریارک ماردنخای چهارم رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری را به جامعه جهانی آشوریان ابراز می دارم.

اکنون یکصد سال است که از فاجعه دردانگیز نسل کشی فجیع آشوریان، ارمنیان و یونانیان، به دست حکومت جبار عثمانی می گذرد و هنوز بازماندگان قربانیان آن فاجعه، به حقانیت خود دست نیافته اند و نه حتی پوزش برای آن نسل کشی وحشیانه ابراز شده است. حالا پس از گذشت یکصدسال گفته می شود، تحقیق شود ببینیم، آیا این فاجعه انسانی نسل کشی بوده یا خیر؟ زهی فریب کودکانه.

آشوریان چنان مظلومان تاریخ، چنان یتیمان جهان، نخستین قربانیان نسل کشی بشری بوده اند، از تیموریان و چنگیزیان، عثمانیان و صدامیان تا به داعشی های امروز.

جوامع بشری، نهادهای مدعی حقوق بشر، اگر روزگاری گوشه چشمی به این بربریت انسان نماها داشتند، امروز شاهد نسل کشی داعشیان، محو تاریخ باستانی، نابودی مانده شهرهای پیش از تاریخ، چون شهر نمرود، نبودیم.

هم اکنون بشریت شاهد بیداد کشتار مسلمانان و مسیحیان آشوری و ویرانی آثار تاریخی به دست تکفیری ها، داعشی ها است. بیش از سیصد آشوری هنوز در چنگ خفاشان زمانه، داعشی هایند. و سازمان ملل و همه نهادهای مدعی حقوق بشر، در سکوت مطلق اند. به عنوان دبیرکل اتحادیه جهانی آشوریان، از وزارت امور خارجه میهنمان عاجزانه خواستار رسیدگی به وضعیت دردناک آشوریان سوریه و عراق هستم.

امروز، تنها شاهدیم که پارلمان ارمنستان و همچنین اروپا، از حقانیت آشوریان در قتل عام 1915 می گویند، که سپازگذارم.

البته ایران همواره با مساوات و برابری قدم برداشته و حق و حقوق جوامع اقلیت های دینی مصرح در قانون اساسی را رعایت کرده و از رسیدن به همه خواست های آنان، یعنی حفظ و نگهداری زبان، فرهنگ، آیین ها، آداب و سنن و آیین های دینی و قمی حمایت نموده که جای تشکر و قدردانی دارد.

امروز، دل خوش می داریم به تلاش خستگی ناپذیر تیم مذاکره کننده میهنمان، پای مذاکره کشورهای 1+5 که ثمره شیرین پیروزی آن را شاهدیم. با تأسف اما هنوز نقطه پایان بر توافقنامه نرفته، صداهای منحوس رژیم صهیونیستی و ساز ناهماهنگ و نامبارک تندروهای آمریکا در مخالفت با این توافق در راه به گوش می آید، که به هر تقدیر محکوم است.

جدای از آن، تقاضای رسیدگی به درخواست های دیرین جامعه آشوریان ایران را دارم.

با تأسف در برابر خواست های اساسی جامعه آشوریان رئیس جمهوری متعهد میهنمان تا به امروز هیچ پاسخی نداده اند، که این سبب دلنگرانی جامعه کوشا و پایبند نظام میهنمان، آشوریان شده است.

همانگونه که در نطق های پیشین اذغان داشته ام. موکدا"اعلام می دارم: عدم استخدام آشوریان و سایر اقلیت های دینی متخصص در نهادها و سازمان های دولتی و برخورد سلیقه ای مسئولین اجرایی همچون گذشته علاوه بر ایجاد تنگدستی و فشار مالی بر جامعه باعث مهاجرت آنان به خارج گردیده است، استخدام این اقشار مورد تقاضاست.

با تأسف از بودجه تخصیصی دو میلیارد و پانصد میلیون تومانی خاص اقلیت های دینی، تنها یک سوم آن مورد تصویب قرار گرفت که آن هم تا به امروز، پرداخت نشده است. دستورات لازم جهت تسریع در پرداخت 100 درصدی آن مورد تقاضاست.

غصب زمین کلیسای کاتولیک آشوری کلدانی، از سوی یک هیئت مذهبی و عدم استرداد آن با وجود درخواست از مقام ریاست جمهوری، نشانگر نادیده انگاری و بی توجهی به این حقانیت جامعه روحانی کلیسای کاتولیک آشوری است، احقاق حق کلیسا مورد تقاضاست.

مصادره و غصب گورستان های تاریخی توسط ستاد اجرایی فرمان امام در تبریز حادثه ای باور نکردنی است که دستورات مقتضی مورد استدعاست.

با وجود تلاش های مستمر و پی گیرانه هنوز محدودیت ها و تنگناهای قانونی در رابطه با قصاص، ماده 881 مکرر قانون مدنی در دادگاه ها حاکم است. عدم تحقق این خواست ها، آسیبهای جبران ناپذیری را موجب شده که بار دیگر خواستار تحقق این خواسته بر حق و دیرپای جامعه اقلیت های دینی هستم.

عدم حضور نمایندگان اقلیت های دینی، نه چون دیگر نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اجرای ماده 180 تبصره 22 ردیف اعتبارات بودجه، امکان بهره جویی جوامع اقلیت های دینی از این اعتبار را نا ممکن می سازد. خواستار استفاده از حقوق حقه خود چنان سایر نمایندگان هستم.

اقدام های اولیه برای احداث مجموعه فرهنگی - ورزشی آشوریان، در ارومیه و کرج انجام گرفته که نیاز به تکمیل و شکل گیری دارد، لذا خواستار تسریع و اقدام مقتضی در این باره هستم.

ضمن سپاس از وزارت جهاد کشاورزی، تقاضای تسریع تحقق طرح طوبی در روستا های آشوری نشین ارومیه را دارم.

جشنواره بین المللی فرهنگی - ورزشی تموز آشوریان مرداد ماه هر سال به صورت المپیک در ارومیه برگزار می شود که خواستار تخصیص بودجه ای دائمی برای آن و همچنین منظور نمودن این جشنواره در تقویم المپیک کشور هستم.

علیرغم درخواست و پیگیری های مکرر جهت تعطیلی شیفت بعدازظهر مدارس آشوریان در ارومیه متأسفانه هیچ اقدام موثری مشاهده نشده از وزیر محترم درخواست اقدام عاجل را دارم.

با ابراز سپاس ویژه از وزیر گرامی بهداشت در ایجاد درمانگاه ویژه آشوریان در ارومیه، دستور اختصاص اعتبار به قصد تأمین تجهیزات، از سوی ایشان مورد تقاضاست.

.

سپاس های جامعه:

از مدیران جمعیت هلال احمر برای کمک های بی دریغ شان به آشوریان عراق، آواره از ظلم داعشی ها در اردوگاه های عراق.

از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری همایش زبان مادری در ارومیه با حضور بیش از 60 تن از کشورهای خارجی و ایرانی.

در پایان فاجعه اسفناک درگذشت نابهنگام همکار ارجمندمان مرحوم مهندس آقایی را از سوی جامعه آشوری علی الخصوص آشوریان خطه سلماس به خانواده محترم آن مرحوم و کلیه نمایندگان گرانقدر مجلس و ملت شریف ایران تسلیت عرض می نمایم.

http://s2.img7.ir/LbrqT.jpg

 

ترجمه متن آشوری: آشوریان گرامی با سلام و ارادت بار دیگر تسلیت های قلبی اینجانب را در غم فقدان عالیجناب پاتریارک ماردنخای چهارم رهبر جهانی کلیسای شرق آشوری را پذیرا باشید. به امید نجات آشوریان دربند در کشورهای عراق و سوریه.

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9369

Trending Articles