مراسم بزرگداشت گالوست عیوضیان، یاد و خاطره بزرگ مردی که یکی از نیک نامان صنعت آسانسور بود
گزارش و عکس: تنی امیریان
.
http://alikonline.ir/fa/fa/news/social/item/1448-
مراسم-بزرگداشت-گالوست-عیوضیان،-یاد-و-
خاطره-بزرگ-مردی-که-یکی-از-نیک-نامان-صنعت-آسانسور-بود
.
این مراسم در در تالار دانشگاه شهید بهشتی تهران و به همت انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی برگزار شد
مراسم بزرگداشت آقای گالستان عیوضیان (گالوس) روز پنجشنبه 21 آبان در تالار دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد. مهندس صمد شفائی، از اعضاء هیئت مدیره انجمن پس از خوش آمد گویی به همه حاضرین و میهمانان و ابراز همدردی و تسلیت به بازماندگان مرحوم گالستان عیوضیان، به خاطره ای کوتاه از مصاحبه ای که آقای گالوس با نشریه لیما (ویژه نامه بهار 1394) انجمن داشت پرداخت و بزرگ منشی ایشان را ستود و از سخت کوشی و جدیت ایشان در حرفه تولید آسانسور تمجید کرد. سپس از آقای منصوری، رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی به عنوان اولین سخنران این گردهمائی و بزرگداشت، برای ایراد سخنرانی دعوت شد. آقای منصوری پس از سلام و عرض تسلیت، از آقای گالوس به عنوان یکی از تولیدکنندگان نمونه صنعت آسانسور یاد کرد و از کوشش های بی دریغ این بزرگ مرد و منش و کردار ایشان که درصنعت آسانسور الگویی بی بدیل و شایسته برای همه اقشار این صنعت بود تقدیر کرد.
آقای منصوری از کیفیت بالای محصولات و تولید کالای استاندارد و همچنین تعهد وصف ناشدنی ایشان و زیرمجموعه اش در این شرایط نامساعد و بازار پررقابت صحبت به میان آورده و گفت: منشی مثال زدنی که باعث شد نام وی در این صنعت ماندگار شود.
در ادامه مهندس میر عبداللهیانی (دوست و همکار قدیمی آقای گالوست) خاطراتی را از آقای گالوست بازگو کرد.
آقای عبداللهیانی در طی سخنانی مختصری از نقش ارمنیان در صنعت ایران را بازگو کرد.
وی در این خصوص گفت: بعد از فتح ایران توسط مغول ها در قرن سیزدهم تعدادی از تجار و صنعتگران ارمنی در ایران در شهرهای مرزی خوی، مراغه، ارومیه و تبریز اقامت گزیدند. البته جامعه ارمنیان ایرانی زمانی گسترده شد که شاه عباس ده ها هزار نفر از ارمنیان را در اوایل قرن هفدهم میلادی از نخجوان به جلفای اصفهان آورد.
ایران به سرعت بعد از این دوران قدرت و مهارت ارمنیان را در تجارت و توسعه اقتصادی و فرهنگی و صنعتی به رسمیت شناخت. وی در ادامه از تاثیر حضور ارمنیان در صنعت ایران صحبت به میان آورد و نمونه هائی از آن را برشمرد: صنعت چاپ در ایران مدیون روحانی ارشد خاچاطور کساراتسی، روحانی جلفای اصفهان است. بنیان گذار صنعت سنگبری در ایران هراند هامبارسومیان در سال 1926 و اولین کارخانه کاشی و موزائیک در آذربایجان در سال 1948 توسط شاهن هوسپیان ایجاد شد. کارخانه رنگسازی هایلوکس توسط داوید هاروطونیان در ایران ساخته شد. همچنین کارگاه های بسیاری من جمله قالب سازی پرسکاری و همچنین اولین مکانیک های اتوموبیل هم خود ارمنیان بودند.
وی در ادامه افزود: اما اولین تولید درب و کابین توسط اوکسن آلکسانی در صنعت آسانسور بعد از سال 1340 تاسیس شد و سپس نام گالستان عیوضیان را در این صنعت داریم.
مهندس عبداللهیانی در پایان سخنانش گفت: آقای گالستان یا به قول ما آقا گالوست با آن کت و شلوار سرمه ای راه راهش ،با آن موهای سپید و چشم های آبی مهربانش اکنون در میان ما نیست اما از او بسیار-بسیار درب و کابین و آسانسور به جا مانده که با زحمت شبانه روزی وی تولید شده و مردم بسیاری از او به نیکی یاد می کنند. از جمله اینکه ایشان اولین شخصی بودند که کابین دو درب مجاور را در ایران طراحی کرده و ساخت و شرح داستان زندگی گالستان عیوضیان در نشریه انجمن تولید کنندگان صنعت آسانسور (لیما) به چاپ رسیده است.
وی همچنین با بازگو کردن شرحی از اشتاق به فعالیت مرحوم عیوضیان با بازگو کردن خاطره ای سخنان خود را به پایان رساند: "سال ها قبل کارگاه من در خیابان 18 اتحاد بود. آقا گالوست در خیابان چهارم کارخانه داشت. شب ها هنگام برگشت به خانه او را می دیدم و دستی تکان می دادم. یک شب ساعتی از نیمه شب گذشته از کارخانه بیرون آمدم که به خانه بروم. وقتی به کارخانه آقای گالوست رسیدم دیدم با برادرش ژوزف و 2-3 کارگر دیگر مشغول کار است. با تعجب پرسیدم این وقت شب به خانه نرفته اید؟ گفت ما تازه شیفت دوم را شروع می کنیم. از این سخت کوشی او در حیرت بودم و به خاطر تمام زحماتی که کشییدند او را تحسین می کنم. در جای جای ایران آثار کار و تلاش گالستان عیوضیان پابرجاست. یادش گرامی باد."
در ادامه برنامه از آقایان حقیقی و آتشکاری به عنوان پیشکسوتان در عرصه تولید آسانسور دعوت به سخنرانی شد و ایشان نیز پس از خوش آمد گویی به حاضرین و تسلیت درگذشت آقای گالوس به دوستان و بازماندگان، در حیطه صنعت آسانسور صحبت کرده و برای برگزاری اینچنین مراسم هایی در جهت بزرگداشت پیشکسوتان صنعت آسانسور ارزشمند تشکر کردند.
آقای آتشکاری در این خصوص گفت: وقتی از مرحوم گالوست صحبت به میان می آید یک واژه مشترک به ذهن می رسد که آن کیفیت، اصالت، تکرار و پایداری یک برند است. گالوست آن نکتار نابی است که در صنعت ما وجود داشت و اولین درسی که به ما داد درس مردانگی بود. جای مباهات است که دوستداران آقای گالوست بسیارند.
سپس آقای کشیشیان، داماد آقای گالوس از میهمانان و تمام کسانی که در جهت برگزاری مراسم بزرگداشت آقای گالوس زحمت کشیدند قدردانی نمود.در پایان این مراسم آقای منصوری از حضور همه مدعوین سپاسگزاری کرده و بر همدلی میان همه اقشار که در صنعت آسانسور به نوعی در حال خدمت رسانی هستند تاکید کرد و از نقش بزرگان و پیشکسوتان این صنعت گفته و از همه آنها درخواست کرد که در جهت اتحاد و همبستگی بیشتر تلاش کنند.
در پایان این مراسم لوح یادبودی از طرف انجمن صنفی تولیدکنندگان قطعات آسانسور و پله برقی به پاس خدمات شایسته ای که آقای گالستان عیوضیان در جهت توسعه صنعت آسانسور و پله برقی داشته است به نوه ایشان آرمی کشیشیان تقدیم شد.