چرا در امور تحقیقاتی ، سایر روش های تحقیق معتبرتر از اینترنت است ؟
گارگین فتائی
معمولاً در کارهای پژوهشی و تحقیقاتی نظیر نگارش پایان نامه ها و نوشتن مقالات تخصصی برای نشریات تخصصی ، بیشتر بر استفاده از کتاب و سایر روش های تحقیق به عنوان منبع و مرجع تاکید می شود تا استناد به سایت ها و وبلاگ ها .
علت این امر می توان اینها باشد
1: گفته می شود که کلاً اینترنت و وب های آن محل قابل اعتمادی برای تشخیص هویت واقعی نگارندهء یک مطلب نیست .
ما شاید انبوه وب هایی هستیم که مدیران آنها با نام اصلی خود مطلب نمی نویسند و یا افرادی که مطلبی به وب ها ارسال می کنند اما نام مستعار برای خود ذکر می کنند در حالی که نویسندهء یک کتاب و مشخصات وی دقیق و معلومو است .
2: اینترنت و وب های آن محل چندان قابل اطمینانی برای نظر سنجی نیز نیست چنانکه ممکن است فردی با نام های گوناگون کامنت بگذارد و یا کسی با ایمیل های گوناگون وارد وب شود در حالی که صاحب همهء آن ایمیل ها یکی است اما استفاده از روش مشاهده و مصاحبه نتایج مثبت تر و دقیق تری به بار می آورد .
3: در سایر روش های تحقیق نظیر کتاب و غیره نگارندهء یک مطلب یا اثر معمولاً از افراد فرهیخته و اساتید و علمای سرشناس است ولی در اینترنت ممکن است شخصی در خصوص یک میحثی، وبی ایجاد کند و هر مطلبی که مایل باشد در آن بگذارد و اعتبار همهء مطالب در وب ها به یک اندازه نیست .
4: در یک کتاب وقتی منابعی نگاشته می شود آن منابع واقعاً متعلق به نویسندگان آن بوده و آن کتاب ها نیز قابل دسترسی و خرید هستند اما در اینترنت وقتی در یک وب ، منبعی ذکر می شود آن منبع خود ممکن است یک منبع دسته چندم باشد و معلوم نباشد که نویسنده واقعی اثر کیست .
معذالک آن دسته از وب هایی که متعلق به نهادها و مراکز معتبر است نظیر مجلس و دادگستری چون دقت بیشتر بر آنها اعمال می گردد می توانند یک منبع قابل استناد باشند .