Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

اهمیت مادربزرگها

$
0
0

اهمیت مادربزرگها

ترجمه از گارگین فتائی

.

چه می اندیشید وقتی که شما به فکر مادربزرگ هایتان می افتید؟ . تعدادی از افراد خاطرات شادی با مادربزرگ هایشان داشته اند . مادربزرگهایشان به آنها عشق می ورزیدند  ، به آنها توجه می کردند و  به آنها چیزهای لذت بخشی مثل اسباب بازی  و شیرینی می دادند . برخی اوقات حتی وقتی بچه ها با والدنیشان مشکل داشتند این مادربزرگها  بودند که به آنها کمک می کردند .به نظر می رسد که برای برخی از مردم  مادربزرگهایشان بخش بسیار شاد دوران بچگیشان بوده اند .

در  سالهای اخیر  انسان شناسان  anthropologistsشروع به مطالعه نقش مادربزرگها کرده اند .

انسان شناسها دانشمندانی هستند که  در باره مردم ، جوامع و فرهنگ ها مطالعه می کنند . آنها نوزادان و کودکان را  برای یادگیری درباره اعمالی که به آنها در بقاء کمک می کنند مطالعه کردند . انسان شناسان معمولاً به والدین توجه دارند و توجه زیادی به مادربزرگ ها و پدربزرگها نمی کنند ولیکن اکنون  دارند در باره چگونگی تاثیر آنها بر میزان بقاء نوه هایشان هم مطالعه می کنند .

تعدادی از انسان شناسان و زیست شناشان معتقدند که نقش پدربزرگ ها ها و مادربزرگ ها در یک خانواده بسیار مهم است . مادربزرگها ممکن است دلیل این امر باشند که چرا نوزادهای انسانی که رشدشان سالهای متمادی طول می کشد  قادر به بقا هستند

زیست شناسان و انسان شناسان   دارند بررسی نقش مادربزرگها در جوامع و فرهنگ های مختلف را شروع می کنند . در حقیقت در یک کنفرانس بین المللی ، موضوع اصلی "نقش مادربزرگ ها "بود . زیست شناسان و انسان شناسان  توضیح دادند که گر چه مادربزرگ ها به اندازه بچه هایشان عمر نمی کنند اما تعدادی از آنها هنوز جوان و فعالند . در نتیجه  برای کمک به نوه هایشان زمان و نیروی کافی دارند و این کمک اضافی  می تواند عامل مهمی در کاهش  میزان مرگ و میر در میان کودکان باشد .

برخی از افراد حاضر در این  این کنفرانس ، جوامع مختلف را مورد مطالعه قرار دادند . آنها بیان نمودند که در برخی از فرهنگ ها داشتن یک مادربزرگ در خانواده ، تفاوت مهمی در شانس های  زندگی کودک داشته است . در حقیقت حضور مادربزرگ  برخی اوقات شانس و امکان بقای کودک را حتی بیش از حضور پدر بیشتر می کند . به عبارت دیگر  برخی اوقات برای یک کودک داشتن مادربزرگ از داشتن پدر مهم تر بوده است .

دکتر روت میس Dr. Ruth Maceو دکتر ربکا سیرDr. Rebecca Sear  در بخش انسان شناسی کالج دانشگاهی لندن  the Department of Anthropology at University College in London.   کار می کنند  . آنها مطالعه کرده و اطلاعاتی  در مورد مردم گامبیا در آفریقا جمع اوری کردند . در زمان مطالعهء آنها نرخ مرگ و میر کودکان بسیار بالا بود.  آنها بچه هائی را که دارای یک تا دو سال سن بودند بررسی می کردند  و کشف کردند که حضور یا عدم حضور پدر بر مرک فرزند تاثیر نداشته ولیکن حضور یک مادربزرگ امکان مرگ و میر را تا پنجاه درصد کاهش داده است . این انسان شناسان تحقیق دیگری را به عمل آوردند  که  تعجب بسیار زیاد آنها را برانگیخت  . این امر تنها از طریق حضور مادر بزرگ مادری maternal grandmotherمحقق شده بود و حضور مادربزرگ پدری paternal grandmotherدر کاهش میزان مرگ و میر آنها موثر نبود .

دکتر چریل جیمیسون Dr. Cheryl Jamisonیک انسان شناس در دانشگاه ایندیانای بلومینگتون  Indiana University in Bloomington'است . او با کالجح های مختلف برای مطالعه سوابق جمعیتی روستائی در ژاپن مرکزی در مدت بین سالهای   سال 1671  تا 1871  کار کرد . آنها دریافتند که در این مدت میزان مرگ و میر فرزندان در این روستا بسیار بالا بوده . در حقیقت بیست و هفت و نیم درصد کودکان تا سن شونزده سالگی مرده بودند . آنها سپس فرزندان دختر و پسر را به طور جداگانه مورد مطالعه قرار دادند و حضور مادربزرگها را بررسی کردند . باز هم کشف جدید  ، انسان شناسان  را شگفت زده کرد . نرخ مرگ و میر برای فرزندان دختر  خواه با حضور مادر بزرگ  و خواه بدون حضور  وی تفاوتی نمی کرد اما در نرخ بقای پسرها تفاوت بزرگی وجود داشت . اگر یک مادربزرگ مادری در خانه زندگی می کرد  نرخ مرگ و میر فرزندان پسر علیرغم  بچگی پنجاه و دو درصد کمتر بود . انسان شناسان  بسیار متعجب تر شدند وقتی دریافتند که فرزندان پسری که در دوران بچگی در خانه  همراه مادربزرگ پدری زندگی کردند نرخ مرگ و میرشان شصت و دو درصد بالاتر  بود . دکتر جیمیسون گفت که در این جامعه  معمولاً خانواده ها  با والدینشان در یک خانه زندگی می کردند  بنابراین بچه های بسیار اندکی با مادربزرگ مادری خود زندگی می کردند .

امروزه تعدادی از کودکان با مادربزرگ هایشان زندگی نمی کنند اما مادربزرگ ها همچنان در زندگی نوه هایشان نقش مهمی بر عهده دارند . آنها هنوز به نوه های خود عشق ورزیده و از آنها مواظبت می کنند و زندگی را هم برای آنها شادتر می سازند.

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9374

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>