ماورا Mavra
ترجمه از گارگین فتائی
.
ماورا Mavraیک اپرا بوفای ( اپرا کمیک ) یک پرده ای اثر آهنگساز معروف روس ایگور استراوینسکی Igor Stravinskyو یکی از نخستین کارهای وی متعلق به دوران نئو کلاسیک است. لیبرتوی ( متن ) این اپرا که توسط بورس کوچنوBoris Kochnoنوشته شده مبتنی بر کتاب « خانه کوچکی در کلوما The Little House in Kolomna» اثر آلکساندر پوشکین است . ماورا حدود بیست و پنج دقیقه طول می کشد و شامل دو اریا arias ، یک دوئت duetو یک کوارتت quartetاست که در قالب چهار شخصیت اجرا می شود . این اپرا هم به عنوان اعلام بیعت زسمی نویسندگان روسی و هم به عنوان هجویه ای از روشهای طبقه متوسط و رومانس رومئو ژولیت تلقی شده است . فیلیپ ترومن آن را یک هجو نامه اپرا کمیک قرن نوزدهمی دانسته است .
این اپرا در سوم ژوئن 1922 با کمک های سرگئی دیاگونف در "تئاتر ملی اپرا ارکستر Théatre national de l'Opéra, orchestra" پاریس بر روی صحنه رفت . از آنجائی که فضای بزرگ اپرای پاریس چنین اپرا در مقیاس کوچکی را تحت تاثیر قرار می داد برای همین اجرای نخست آن تا حدی شکست محسوب می شد .
اتراوینسکی خود بسیار عالی به این اثر خود نگاه می کرد چنانکه یک بار گفت "به نظر می رسد این اثر بهترین کاری است که ارائه داده ام " اریک ساتی ، آهنگساز معروف فرانسوی هم آن را ستوده است .
این اپرا در آمیریکا در بیست و هشتم دسامبر 1034 از طریق " کمپانی اپرای بزرگ فیلادلفیاPhiladelphia Grand Opera Company" در "آکادمی موسیقی فیلادلفیا Academy of Music, Philadelphia"اجازه نمایش گرفت .
اولین اریای این اثر برای پیانو و ویولونسل ترتیب داده شده و تحت عنوان "آواز روسی "ضبط شده است .
خلاصه داستان
پاراشا Parashaعاشق همسایه اش واسیلی Vassiliاست که یک سرباز سواره نظام است اما آنها در ملاقات با هم مشکل دارند . بعد از اینکه آنها یک دوئت را می خوانند، واسیلی آنجا را ترک می کند و سپس مادر پاراشا وارد می شود . او از مشکل پیدا کردن خدمت کار زن بعد از مرگ تکلاTheclaیعنی خدمککار زن قبلی ابزار تاسف می کند . مادر به دختر دستور پیدا کردن یک خدمت کار زن را می دهد . پاراشا با یک نقشه قبلی واسیلی را با تغییر هویت جدید به عنوان ماورا یعنی یک خدمت کار مونث به خانه اش می اورد . در ابتدا این حیله موفقیت آمیز است و پاراشا و واسیلی از اینکه هر دو زیر یک سقف هستند خوشحالند . روزی پاراشا و مادرش برای قدم زدن از خانه بیرون می روند در آن لحظه واسیلی صورت خود را اصلاح می کند . خانمها بر می گردند و مات و مبهوت صورت جدید اصلاح شده خدمت کار خود را می بینند . واسیلی از پنجره به بیرون می پردو مادر پاراشا غش می کند و همسایه کناری آنها که سعی در کمک دارد به او حمله می کند و پاراشا از اینکه عشق جوانش را از دست داده تاسف می خورد .
بخش های اپرا
1: اورتور.Overture
2: آواز پاراشا.Parasha's song
3: آواز سواره نظام کولی.Hussar's gypsy song
4: دیالوگ.Dialogue
5: آواز مادر.The mother's song
6: دیالوگ.Dialogue
7: دوئت.Duet
8: دیالوگ Dialogue
9: کوارتت.Quartet
10: دیالوگ Dialogue
11: دوئت Duet
12: دیالوگ Dialogue
13: آواز مادر The mother's song
14: کودا.Coda
.
منابع
Truman, Philip, "An Aspect of Stravinsky's Russianism: Ritual" (1992). Revue belge de Musicologie/Belgisch Tijdschrift voor Muziekwetenschap, 46: pp. 225-246.
Jump up to: a b This information is from the Boosey & Hawkes 1947 reprint (copyright assigned to Boosey & Hawkes) of the 1925 Édition Russe de Musique vocal score of this work (based on a copy of this vocal score in the library of the State University of New York @ Fredonia.) B&H plate 16304.
Jump up to: a b Robinson, Harlow (1989). "The Case of the Three Russians: Stravinsky, Prokofiev, and Shostakovich.". The Opera Quarterly 6 (3): 59–75. doi:10.1093/oq/6.3.59. Retrieved 2007-10-05.
.Jump up ^ Elizabeth Forbes, "A soprano's memories" (review of Slobdoskaya by Maurice Leonard). The Musical Times , 120(1640, p. 835 (1979).
.Jump up ^ Stuart Campbell , "The 'Mavras' of Pushkin, Kochno and Stravinsky". Music & Letters, 58(3), pp. 304-317 (July 1977).
.Jump up ^ Peter Dickinson, Review of The Writings of Erik Satie (translated and edited by Nigel Wilkins). Music & Letters, 63(3/4), pp. 293-295 (July–October 1982).
.Jump up ^ Stephen Walsh, Review of Stravinsky and the Russian Traditions: A Biography of the Works Through "Mavra" by Richard Taruskin. Music & Letters, 78(3), pp. 450-455 (August 1997).
.Jump up ^ Mellers, Wilfrid, Review of recording of Mavra and The Wedding (1968). The Musical Times, 109 (1500): p. 151.
9.Jump up ^ Hecht, Rite of Spring; Mavra. American Record Guide; Jan/Feb2007, Vol. 70 Issue 1, p175-176, 2p