Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

دندان قروچه و درمان آن با اسطوخودوس

$
0
0

دندان قروچه و درمان آن با اسطوخودوس

جمع آوری از گارگین فتائی

 

حدود یک سال پیش  درد شدیدی از ناحیه دندانهایم حس کردم که منجر به عصب کشی و تغییر روکش های آن شد ولی چند ماه پیش دوباره حس کردم که دندانهای فک بالا و پائین سمت راستم درد می کنه وقتی از دندانها عکس گرفتم و پیش پزشک بردم او گفت که دندانهایت ابرادی ندارد و آنچه باید عصب کشی می شد و کشیده می شد  انجام شده است .

او گفت احتمالاً شما دندان قروچه دارید  و گفت آیا دندانهایتان را زیاد به هم فشار می دهید .

من گفتم بله خواسته و ناخواسته چه بر اثر ناراحتی و عصبانیت و چه بر اثر سعی در ایجاد تناسب بین فک بالا و پائین .

سپس گفت فشار و سایش دندان رو موقع خواب هم داری من گفتم بله احتمالاً دارم .

او گفت باید نایت گارد یا محافظ دندان بزاری که هزینه آن زیاد بود و مقداری از روکش ها را تراش داد تا دندانها به هم نخورد و گفت چند روز دیگه بیا اگه باز هم درد کرد باید یه فکر اساسی بکنیم .

داشتم از کنار عطاری رد می شدم به فکرم افتاد که شاید داروهای گیاهی در این مورد موثر باشند

به عطار گفتم که دندان قروچه دارم و چه دارویی را توصیه می کنی

وی گفت بهترین داروی گیاهی در این مورد  اسطوخودوس است

امروز اولین روز مصرف من از این داروی گیاهی است

در اینجا در مورد دندان قروچه و داروی گیاهی اسطوخودوس مطلب گذاشته ام

 

بخش اول

دندان قروچه    

 

دندان قروچه یا براکسیسم :

واژه ای علمی برای سائیدن دندانها یا فشردن دو فک بهم به خصوص در حین خواب یا تحت فشار روحی است . این واژه از کلمه یونانی به معنای دندان قروچه گرفته شده است . clenching یک نوع شایع از براکسیسم است و عبارت است از بستن غیرعمدی دندانها روی هم در وضعیت جویدن که شدت حرکات عمومی آن تا 14 برابر حالت نرمال است .

مطالعات زیادی در مورد دلیل رخ دادن براکسیسم انجام شده است اما هیچ کسی دلیل قطعی بروز آن را نمی داند . به هر حال وقتی در مورد براکسیسم صحبت می شود استرس و فشار روحی باید به عنوان یک عامل اساسی در نظر گرفته شود . استرسهای روزانه در بسیاری از افراد عامل آغاز براکسیسم است . البته احتمال دارد که برخی از افراد مبتلا به آن هرکز علائمی ناشی از آن را تجربه نکنند . امکان دارد بروز یا عدم بروز علائم این اختلال با ترکیب پیچیده ای از عوامل مختلف در ارتباط باشد مانند : میزان فشار روحی ، مدت زمان سائیدن یا فشردن دندانها ، مرتب یا نامرتب بودن دندانها ، وضعیت بدنی ، عادات بد خوابیدن و ...

علائم و نشانه های براکسیسم که ممکن است دیده شود عبارت است از :

سائیدگی دندانها

ترک برداشتن و شکستن دندانها

حساس شدن دندانها

تحلیل لثه یا ایجاد شیارهایی در نزیک خط لثه بر روی دندانها

لقی دندانها

تشکیل پاکتهای پریودنتال

زخم شدن شدن گونه

درد عضلانی

سردرد

گوش درد

شکایت از درد فک و صورت در هنگام بیدار شدن از خواب

مکیدن انگشت شصت دست توسط کودک

گاز گرفتن ناخن ها

جویدن سطح داخلی گونه ها

بی خوابی و افسردگی و ...

 

اگر براکسیسم در اثر استرس ایجاد شده باشد تا زمان وجود استرس ادامه خواهد داشت . برخی از موارد این اختلال در کودکان در نوعی واکنش طبیعی به رشد و تکامل است و معمولاً با رسیدن به سن نوجوانی بهبود می یابد . بیشتر کودکان با رویش دندانهای دائمی این عادت را ترک می کنند چون دندانهای دائمی به درد حساس ترند .

 

 

شرح بیماری

دندان‌ قروچه‌ عبارت‌ است‌ از عادت‌ ساییدن‌ دندانها. عنوان‌ قروچه‌ معمولاً در خواب‌ رخ‌ می‌دهد ولی‌ ساییدن‌ یا کوبیدن‌ دندانها در طول‌ روز نیز شایع‌ است‌. دندان‌ قروچه‌ مداوم‌ ممکن‌ است‌ باعث‌ خوردگی‌ لثه‌ها و استخوانهای‌ حمایت‌کننده‌ از آنها در دهان‌ شود. در این بیماری صداهای‌ آزاردهنده‌ دندان‌ قروچه‌ در شب ایجاد می‌شود‌. این‌ صداها ممکن‌ است‌ چنان‌ بلند باشند که‌ دیگران‌ را از خواب‌ بیدار کنند.

انقباض‌ فراوان‌ عضلات‌ در یک‌ طرف‌ صورت‌، آسیب‌ به‌ دندانها، لثه و استخوان‌ حمایت‌کننده‌ (در معاینه‌ دندان‌، واضح‌ است‌) و سردرد نیز گاهی بروز می‌کند.

 

علل‌

استرس، اضطراب‌، تلاش‌ ناخودآگاه‌ برای‌ تصحیح‌ اشتباه‌ در جفت شدن دندانها (تماس‌ بین‌ دندانهای‌ فوقانی‌ و تحتانی‌ در هنگام‌ بسته‌ بودن‌ فکها) و الکلی بودن می‌توانند باعث بروز دندان قروچه شوند.

 

چرا برخی افراد دچار دندان‌قروچه هستند؟

اگر چه دندان‌قروچه می تواند در اثر استرس یا اضطراب باشد، ولی اغلب اوقات در طی خواب اتفاق می افتد و به علت کج بودن دندان، نبودن دندان و دندان اضافی به وجود می آید.

دندان ‌قروچه سه علت اصلی دارد . عده‌ ای فقط برای فرو خوردن تنش روانی این کار را می‌ کنند . برخی مفصل غیرطبیعی آرواره دارند که باعث گرفتگی دردناک ماهیچه‌های آنها می‌ شود. در بعضی افراد ، اختلال خفیف دستگاه عصبی مرکزی آنها را وادار به دندان قروچه می ‌کند .

 

 

دندان ‌قروچه نشانه چیست ؟

کسانی که کارهای نیازمند دقت دارند ، مثل ساعت ‌سازان و جراحان مغز ، نیز مستعد دندان ‌قروچه هستند . پرشدگی تازه دندان که درست روی دندان مقابل نمی ‌نشیند یا بلندتر از دندان‌ های مجاور است نیز باعث دندان ‌قروچه می ‌شود ، که شاید روش میزان کردن ناخود آگاه با دندان‌ های دیگر باشد .

دندان‌ قروچه ممکن است چندان ناراحت‌ کننده نباشد ، ولی آنقدر مهم هست که باید درمان شود . حداقل باعث آزردن آرواره‌ ها می‌ گردد . اگر به دندان ‌قروچه ادامه دهید ، ممکن است مفصل آرواره در رود یا آسیب ببیند و باعث سردرد، درد گردن یا شانه ، و زنگ زدن گوش‌ ها شود ؛ تقریباً همیشه باعث لق شدن دندان‌ ها و فرسودن سطح جوندگی آنها می‌ گردد .

 

چگونه بفهمیم دندان‌قروچه داریم؟

چون دندان‌قروچه اغلب در طی خواب رخ می دهد، بیشتر افراد متوجه آن نمی شوند، اما سردرد مداوم یا آرواره (فک) زخمی نشان دهنده ی دندان‌قروچه است.

بیشتر اوقات، فرد مبتلا به دندان‌قروچه توسط فرد دیگری (مثل همسر) که شب ها کنار او می خوابد از مشکل خود آگاه می شود.

اگر احتمال می دهید در خواب دچار دندان‌قروچه هستید، به یک دندانپزشک مراجعه کنید و مشکل خود را با او در میان بگذارید.

دندانپزشک، داخل دهان و آرواره های شما را بررسی می کند تا علامتی از دندان‌قروچه مثل ساییدگی و زخمی شدن آرواره و دندان های غیر عادی را ببیند.

دندان‌قروچه نه تنها باعث خرابی و از دست دادن دندان ها می شود، بلکه باعث کاهش شنوایی، مشکلات فک صورت و مفاصل و عضلات آن و حتی تغییر شکل ظاهری صورت شما می گردد

 

 

چرا دندان‌قروچه مضر است؟

برخی موارد، دندان‌قروچه باعث شکستگی، شل شدن و افتادن دندان می شود. دندان‌قروچه باعث پوسیدگی دندان تا ریشه می شود. در چنین شرایطی، اعمال دندانپزشکی مثل بریج (پل گذاشتن)، روکش دندان، عصب کشی، ایمپلنت و دندان مصنوعی مورد نیاز است.

دندان‌قروچه نه تنها باعث خرابی و از دست دادن دندان ها می شود، بلکه باعث کاهش شنوایی، مشکلات فک صورت و مفاصل و عضلات آن و حتی تغییر شکل ظاهری صورت شما می گردد.

 

چطور جلوی دندان‌قروچه را بگیریم؟

برخی افراد دچار دندان‌قروچه هستند. سایش مرتب دندان ها به هم در دندان‌قروچه باعث تخریب دندان ها و سایر مشکلات دهانی می شود.

 

چطور می توانم جلوی دندان‌قروچه را بگیرم؟

دندانپزشک وسیله ای مخصوص به نام محافظ دهان به شما می دهد که موقع خواب مانع از سایش دندان ها به هم شود (تصویر مقابل).

اگر استرس و ترس باعث ایجاد دندان‌قروچه در شما می شود، با دندانپزشک یا روان پزشک در مورد راه های کاهش استرس صحبت کنید. از جمله راه های کاهش استرس، انجام ورزش است.

 سایر راه هایی که باعث توقف دندان‌قروچه در شما می شوند شامل موارد زیر است:

- از مصرف مواد حاوی کافئین مثل قهوه، کاکائو و نوشابه سیاه خودداری کنید یا آنها را کم مصرف کنید.

 

- هرگز الکل ننوشید، زیرا دندان قروچه را بدتر می کند.

- مداد، قلم  یا هر وسیله غیر خوراکی را نجوید. هرگز آدامس نجوید، زیرا جویدن آدامس باعث می شود عضلات آرواره شما عادت به تکان خوردن کنند و احتمال بروز دندان‌قروچه در شما زیاد شود.

- دقت کنید که دندان هایتان را به هم نمالید. برای جلوگیری از این کار می توانید زبان خود را بین دندان هایتان نگه دارید. به این ترتیب عضلات آرواره شما استراحت می کنند و تکان نمی خورند.

- شب ها یک پارچه گرم روی گونه های خود (جلوی لاله گوش) قرار دهید تا عضلات آرواره شما آرام باشند.

معمولاً دندان‌قروچه در کودکان پیش دبستانی نیاز به اقدامی ندارد، ولی کودکان بزرگ تر نیاز به روکش موقتی دندان یا محافظ دهان در شب (هنگام خواب) دارند تا از دندان‌قروچه آنها جلوگیری شود

 

درمان‌

معمولاً با درمان‌ ظرف‌ 6 ماه‌ قابل‌ علاج‌ است‌. معمولاً برای‌ این‌ اختلال‌ دارو لازم‌ نیست‌. ممکن‌ است‌ در موارد خاصی‌، درمان‌ با یک‌ آرام‌بخش‌ یا خواب‌آور به‌ مدت‌ کوتاه‌ کمک‌کننده‌ باشد. درمان شامل موارد زیر است:

•شناسایی‌ مشکل‌ به‌ وسیله‌ بیمار و تلاش‌ آگاهانه‌ برای‌ ترک‌ عادت‌

•مراقبت‌ دندانپزشکی‌. دندانپزشک‌ شما ممکن‌ است‌ برای‌ پیشگیری‌ از دندان‌ قروچه‌ در هنگام‌ خواب‌، یک‌ پروتز محافظ‌ شب‌ بسازد و آن‌ را در دهان‌ شما کار بگذارد. یک‌ پروتز محافظ‌ شب‌ شامل‌ اسپلینت‌های‌ متحرکی‌ است‌ که‌ روی‌ دندانها قرار می‌گیرند تا فشار ناصحیح‌ گاز زدن‌ را بردارند.

•آموزش‌ بازخورد زیستی‌ یا مشاوره‌ برای‌ آموختن‌ روشهایی‌ جهت‌ کنار آمدن‌ مؤثرتر با استرس ممکن‌ است‌ مورد نیاز باشد.

•اجتناب‌ از الکل

•بدون‌ درمان‌ ممکن‌ است‌ دندانها، استخوانها و لثه در اثر فشار ساییدگی‌، خورده‌ یا شکسته‌ شوند.

چون بیشتر موارد دندان ‌قروچه نیاز به درمان طبی دارد ، بهتر است برای معاینه دندان‌ ها نزد دندان ‌پزشک بروید .

توجه کنید . وقتی دهانتان را می ‌بندید ، نباید دندان‌ ها به هم برخورد کنند . دندان ‌های بالا و پائین فقط هنگام جویدن و بلعیدن چیزی با هم تماس پیدا می‌ کنند . در طول روز توجه کنید و ببینید آیا دندان‌ هایتان را به ‌هم می‌ زنید یا نه .

آرواره‌ ها را ورزش دهید . با خسته کردن ملایم ماهیچه‌ های آرواره کمتر آنها را به ‌هم می ‌فشارید . با جویدن نوبتی قطعات نان یا کاهو با دندان‌ های هر طرف ماهیچه‌ها را خسته کنید . این کار را به مدت لااقل یک ماه روزی دو تا سه بار تکرار کنید . خسته کردن روزانه آروار‌ه‌ ها باعث استراحت شبانه آنها می ‌شود .

آرامش داشته باشید . چون دندان‌ قروچه عمدتاً عادت مقابله با تنش روانی است ، با انجام ورزش ، روش‌ های آرامش‌ بخشی ، ماساژ و یوگا اعصاب خود را آرام کنید .

محافظ دندان بگذارید . استفاده شبانه از محافظ دندان ، که در برخی ورزش‌ ها کاربرد دارد ، مانع دندان‌ قروچه شبانه می ‌شود . همچنین دندان ‌پزشک می‌ تواند محافظ خاصی برای دندانتان بسازد .

در طول روز از دندان‌ ها مراقبت کنید . دندان‌ پزشک متخصص می ‌تواند محافظ مخصوصی در پشت دندان‌هایتان کار بگذارد که مانع به‌ هم خوردن آنها می‌ شود و اگر بخواهید دندان‌ قروچه کنید ، پلاستیک محافظ را گاز می‌ زنید .

مفصل را تصحیح کنید . در موارد شدید دندان ‌قروچه ، دندان ‌پزشک متخصص با کار گذاشتن وسایل مخصوص یا عمل جراحی مفصل جابه‌جا شده را که باعث گرفتگی ماهیچه‌ها شده است به‌ جای خود بر می ‌گرداند و ثابت می‌ کند .

روکش دندان بگذارید . اگر دندان ‌قروچه به ‌قدری شدید است که دندان‌ هایتان را می‌ ساید ، روی دندان‌ ها را روکش بگذارید .

پرشدگی را تنظیم کنید . اگر پرشدگی دندانتان بلندتر از حد عادی است ، دندان ‌پزشک می ‌تواند آن را کمی کوتاه و به اندازه کند.

ممکن است بتوان بدون در نظر گرفتن علت ایجاد با آرامش قبل از خواب تا حدی آن را کنترل کرد . بطور مثال گرفتن دوش آب گرم ، گوش دادن به موسیقی ملایم یا خواندن کتاب قبل از خواب می تواند در دستیابی به آرامش مؤثر باشد .

هدف از درمان براکسیسم ، کاهش درد ، پیشگیری از آسیب دندانها و کاهش عادت فشردن دندانها روی هم است .

برای کمک به کاهش درد برخی از اقدامات قابل انجام توسط بیمار به شرح زیر است :

1- آزاد و شل نگهداشتن عضلات صورت در طول روز با این هدف که شل نگه داشتن عضلات صورت به یک عادت تبدیل شود می توان به بیمار توصیه کرد در حالی که دندانها از هم جدا و لب ها بسته هستند زبان را در حال استراحت پشت دندانهای بالا نگه دارد .

2- یادگیری تمرینات کششی عضلات برای باز کردن و تعادل طبیعی و حرکات عضلات و مفصل در طرفین سر

3- قرار دادن یخ یا آب گرم روی عضلات دردناک

4- اجتناب از خوردن غذاهای سفت مثل آب نبات ، استیک ، گردن و فندق

5- نوشیدن آب به مقدار زیاد

6- تلاش برای کاهش استرس روزانه و یادگیری روشهای دستیابی به آرامش

7- خوابیدن به اندازه کافی

به طور سنتی برای درمان این اختلال از یک وسیله پلاستیکی نظیر Night- guard استفاده می شود .

این وسیله بین دندانهای بالا و پایین سدی ایجاد می کند که سبب متوقف شدن سائیدن دو قوس فکی روی هم می شود . در واقع این وسیله به جای سطح اکلوزال دندانها سائیده می شود .

به هر حال این وسیله راه حل درمان این اختلال نیست و تنها سبب کاهش عوارض ناشی از آن می شود ...

 

 

بخش دوم

اسطوخودوس

 

گل اسطوخودوس

طبقه‌بندی علمی

فرمانرو: گیاهان

(طبقه‌بندی‌نشده): گیاهان گلدار

(طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌ها

(طبقه‌بندی‌نشده): لب‌گلی‌ها

تیره: نعنائیان

سرده: لاواندولا

گونه: اسطوخدوس

نام علمی

Lavandula officinalis

ک.ل

 

اسطوخودوس یا اسطوقدوس در ترکی‌ آذربایجانی (ایستی قودوز - isti quduz) (لاتینی استوخاس) (به انگلیسی: stoechas)، گیاهی است از سردهٔ لاواندولا که برگش شبیه برگ صعتر و از آن درازتر و باریکتر و گلش مایل به سفیدی و ساقش واحد و باریک و بی‌شاخ و در قد کمتر از شبری و قبه ٔاو متراکم از اجزاء شبیه به جو و بی‌تخم و مایل به سرخی و تندطعم و با اندک تلخی[۱]. نام‌های دیگر آن: خرام، خیر دشتی، شاهسپرم رومی، آنس الارواح، لاوند، ممسک الارواح، ضُرم، زغلیل، رزالذهب، خیری، خرام، خرامی، آلاله تلخ، گل‌لاوند، شاه اسپرم روی می‌باشد[۲].

در تنکابن آن را تروم می‌نامند.[۳]

 

اسطوخودوس

Lavandula

ترکیبات این گیاه شامل:

tannins, borneol, coumarins, camphor, linalool, geraniol, and caryophyllene

- این گیاه برای رفع استرس و افسردگی، تنظیم خواب، جریان خون و کاهش فشارخون، رفع نفخ و انواع سردرد مناسب است.

- بیان شده که روغن آن در رفع اسکار ها موثر می باشد.

- جوشانده آن در سرماخوردگی و برونشیت موثر است و باعث کاهش احتقان در مجاری هوایی می شود.

- روغن این گیاه را در کاهش درد و کرامپ های عضلانی موثر دانسته اند.

- برای آن خاصیت آنتی سپتیک نیز قائل شده اند.

- می تواند در ترشحات واژینال موثر باشد.

- آن را برای آلزایمر موثر می دانند و همچنین می تواند باعث تقویت حافظه گردد.

-  با افزایش تعریق می تواند باعث کاهش تب شود.

 

فواید گیاه «اسطوخودوس» - آکاایران

اسطوخودوس گیاه بومی حوزه مدیترانه می‌باشد و در سرتاسر جنوب قاره اروپا پراكنده است؛ البته در جنوب آمریكا زیر كشت آن را متداول كرده‌اند. اسطوخودوس در خاك‌های مخلوط با شن و ماسه كه بخوبی آبیاری بشوند و محل نیز آفتابگیر باشد، رشد می‌نماید در جنوب فرانسه و بریتانیا این گیاه را به صورت انبوه كشت می‌كنند. همچنین در باغچه منزل هم می‌توان اسطوخودوس را به شكل یك گیاه تزیینی كاشت و از محاسن آن بهره برد .

اسطوخودوس گیاهی است چندین ساله به ارتفاع حدود نیم متر با برگهای متقابل ، باریك ، دراز سبز رنگ و پوشیده از كركهای سفید پنبه ای . گلهای آن برنگ بنفش و بصورت سنبله می باشد . قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است . اسطوخودوس بوی بسیار مطبوعی درد . طعم آن تلخ است و بعلت بوی مطبوع آن در عطر سازی مصرف می شود .

اسانس اسطوخودوس كه از تقطیر گل و سرشاخه های گلدار این گیاه بدست می آید مایعی است زردرنگ یا زرد مایل به سبز كه دارای بوی مطبوعی است .

 

تركیبات شیمیایی:

اسانس اسطوخودوس دارای حدود 40% استات لینالیل است همچنین در آن تركیباتی نظیر اسید بوتیریك ، اسید پروپیونیك و اسید والریك ، لینالول آزاد و ژرامبول وجود دارد .

 

خواص داروئی:

اسطوخودوس از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است .

1) برای رفع خستگی و آرامش چند قطره روغن اسطوخودوس را در وان آب گرم ریخته و برای مدت یكربع ساعت در آن دراز بكشید .

2) گرفتگی ها را باز می كند .

3) مقوی معده است .

4) ادرار آور می باشد .

5) معرق است و تب را پائین می آورد .

6) صفرا بر بوده و كبد را بكار می اندازد و بیماری های كبدی را برطرف می كند .

7) ضد تشنج است .

 برای تقویت عمومی بدن خوب است .

9) كرم های معده و روده را از بین می برد .

10) بیماری های سینه و سرفه را برطرف می كند .

11) در معالجه زكام موثر است .

12) از آن می توان بعنوان مسهل و تمیز كننده استفاده كرد.

13) برای رفع بیماریهای مجاری و ادرار مفید است .

14) برای برطرف كردن رعشه و سرگیجه حدود 5 گرم از پودر آنرا با عسل مخلوط كرده و هر شب بخورید .

15) برای رفع فراموشی و تقویت حافظه از دم كرده اسطوخودوس استفاده كنید . 16) برای رفع بیخوابی یك قطره از روغن اسطوخودوس را روی یك تكه پنبه بچكانید و آنرا داخل بالش خود قرار دهید خواب مطبوعی برای شما می آورد .

17) برای برطرف كردن غم و اندوه هر روز دم كرده اسطوخودوس بنوشید .

18) اگر دست و پای شما خواب می رود از این گیاه استفاده كنید .

19) برای پیشگیری از آب آوردن بدن دم كرده اسطوخودوس بنوشید .

20) زردی را برطرف می كند .

21) برای رفع حالت تهوع و سرگیجه مفید است . 22) سردرد و سردردهای یكطرفه را درمان می كند .

23) برای معالجه ضعف اعصاب مفید است .

24) طپش قلب را از بین می برد .

25) آسم را برطرف می كند .

26) برای رفع ترشحات زنانه می توانید از این گیاه استفاده كنید .

27) برای برطرف كرده سوء هاضمه یك قطره اسانس اسطوخودوس را در یك لیوان آب نیم گرم ریخته و یا یك فنجان از دم كرده آن را بنوشید .

28) اسطوخودوس درمان كنده رماتیسم ، آرتروز و نقرس است . برای این منظور كمپرس آنرا بر روی عضو مورد نظر بگذارید و یا اینكه 2 قطره روغن آنرا با یك قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و عضو دردناك را با آن ماساژ دهید .

29) زخم های كهنه را با مالیدن اسانس اسطوخودوس كه در الكل حل كرده اید برطرف كنید .

30) برای درمان بیماریهای ریوی 2 تا 3 قطره روغن اسطوخودوس را با یك قاشق غذا خوری روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و سینه و پشت بیمار را ماساژ دهید .

31) مالیدن پماد اسطوخودوس زخم ها را ضد عفونی كرده و التیام می بخشد .

32) برای برطرف كردن بوهای نامتناسب در منزل چند قطره روغن اسطوخودوس را در آب ریخته و بگذارید به آرامی بجوشد عطر مطبوعی را در هوا پخش می كند .

33) برای رفع بیخوابی یك قاشق چایخوری پودر اسطوخودوس را با یك قاشق چایخوری پودر سنبل الطیب مخلوط كرده و در یك لیوان آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید . این دم كرده را یكساعت قبل از رفتن برختخواب میل كنید تا بیخوابی شما برطرف شود .

 

طرز استفاده:

1) دم كرده اسطوخودوس : حدود 5 گرم سرشاخه گلدار و یا گل این گیاه را در یك لیتر آبجوش ریخته و بمدت 10 دقیقه دم كنید . مقدر مصرف این دم كرده 4-3 فنجان در روز است .

2)كمپرس اسطوخودوس : 30 گرم گل و یا سرشاخه گلدار این گیاه را با یك لیتر آبجوش مخلوط كرده و بمدت 10 دقیقه دم كنید .

3)اسانس و روغن اسطوخودوس را می توانید از فروشگاههای گیاهان دارویی و یا برخی از داروخانه ها تهیه كنید برای مصرف یك قطره از آنرا با یك قاشق روغن بادام و یا روغن زیتون مخلوط كرده و برای ماساژ استفاده كنید . و یا یك قطره آنرا روی یك حبه قند و یا یك قاشق عسل مخلوط كرده بخورید .

 

مضرات :

اسطوخودوس گیاهی است بی ضرر كه همه می توانند از آن استفاده كنند . فقط برای اشخاص صفراوی مزاج خوب نست و باعث آشفتگی می شود . اینگونه اشخاص باید آنرا با سكنجبین یا كتیرا بخورند .

 

 

منابع

1.↑ لغتنامه دهخدا، اسطوخودوس

2.↑ «اسطوقدوس Lavender». سایت اختصاصی گروه متا آرشیو. بازبینی‌شده در ۱۵ سپتامبر ۲۰۰۸.

3.↑ ↑ چند واژه: صادق کیا، در: گاهنامه هنرهای زیبای کشور، شماره ۲، ۱۳۴۱ خورشیدی. ص۱۱۳.

http://medorder.blogfa.com/post-112.aspx

http://tandorosti.akairan.com/health/tebsonati-giahandarooye/9616.html

http://daneshnameh.roshd.ir/mavara/mavara-index.php?page=%d8%af%d9%86%d8%af%d8%a7%d9%86+%d9%82%d8%b1%d9%88%da%86%d9%87&SSOReturnPage=Check&Rand=0

http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=185975

http://www.iranseda.ir/old/showfullitem/?r=94769


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles