دیدگاه نماینده ارامنه مجلس در خصوص حوادث ارمنستان
.http://alikonline.ir/fa/fa/news/political/item/1981-
دیدگاه-دیدگاه-نماینده-ارامنه-مجلس-در-خصوص-حوادث-ارمنستان
.
موضع گیری نادرست برخی از کشورهای همسایه عامل تشدید مسئله گروگان گیری
اعتراض هفته های اخیر در ارمنستان، اعلام نارضایتی مردم از مشکلات اقصادی بود ولی موضع گیری نادرست برخی از کشورهای همسایه مسئله را تشدید کرد.
نماینده ارامنه شمال ایران و عضو کمیسیون آموزش مجلس طی گفتگویی با خبرنگار جام جم آنلاین با عنوان این مسئه افزود: کشور ارمنستان همیشه باثبات بوده ولی در مورد اخیر برخی نارضایتی های اقتصادی اعتراض و درگیری داخلی را به دنبال داشت که در کنار تحرکات منطقه ای بیشتر نمایان شد. ضمن اینکه اظهارات نابجای مقامات دولت های ترکیه و آذربایجان و برخی اقدامات خصمانه از جمله بستن راه های ارتباطی نیز مزید بر علت بود.
دکتر کارن خانلری افزود: مردم ارمنستان به لحاظ اقتصادی در تنگنا قرار دارند و برخی از عناصر مخالف داخلی هم از وضعیت موجود سوء استفاده کردند، که همه این موارد نارضایتی عمومی را در یک ماه اخیر تشدید کرد.
وی با بیان اینکه تصرف پاسگاه پلیس در ایروان و گروگان گیری، مصداق بارز این مسئله است گفت: دولت ارمنستان و شخص رئیس جمهور سرژ سرکیسیان سعی در حل این مشکل به صورت مسالمت آمیز داشت. البته خوشبختانه با تسلیم شدن مخالفان آرامش به ارمنستان برگشت.
وی با اشاره به صحبتهای اخیر رئیس جمهور ارمنستان مبنی بر تشکیل دولت وفاق ملی، تصریح کرد: اگر این اقدام عملی شود طبیعتاً بسیاری از مسائل داخلی برطرف خواهد شد. لازم است در بازنگری سیاست های جدید حکومتی ضمن رعایت حقوق مخالفان گفتگوهای مسالمت آمیز سرلوحه قرار گیرد زیرا ارمنستان با توجه به شرایط خاص منطقه ای بیش از گذشته نیازمند آرامش است.
دکتر خانلری در خصوص مناقشه قراباغ توضیح داد: این یک مشکل قومیتی است که از زمان استقلال ارمنستان ایجاد شده و همواره موافقان و مخالفانی در داخل و خارج از کشور دارد. با توجه به اکثریت ارمنی نشین این منطقه، شاید بهترین راه برای ایجاد آرامش در قراباغ، برگزاری همه پرسی باشد، البته اگر قدرت های بزرگ و کشورهای همسایه اجازه بدهند.
نماینده ارامنه تهران و شمال کشور در مجلس با اشاره به مراودات تاریخی و فرهنگی دیرینه ایران و ارمنستان خاطرنشان کرد: مواضع ایران در قبال ارمنستان و سایر همسایگان متوازن و هوشمندانه است، سیاست بالانس شده ای که در کاهش مناقشات منطقهای از طریق مسالمت آمیز تاثیرگذار خواهد بود. با توجه به ظرفیت های مشترک دو کشور در بخش های مختلف؛ اقتصادی، فرهنگی و سرمایه گذاری های متقابل، امیدواریم روابط دو کشور بیش از گذشته رونق یابد.