بیانیه
.
http://www.alikonline.ir/fa/news/political/سیاسی/item/2880-بیانیه
.
سال ۱۳۹۶شمسی برابر با ۲۰۱۷میلادی مصادف است با یکصد و دومین سالگرد نسل کشی ارمنیان در ترکیه عثمانی. نسل کشی ای که طی آن بیش از یک و نیم میلیون ارمنی ساکن در ارمنستان غربی و یا به عبارت امروزی آناتولی شرقی توسط حکام وقت عثمانی کشته و بیش از ۶۰۰هزار نفر نیز مجبور به مهاجرت و یا ترک سرزمین اجدادی خود شدند.
ارمنیان ارمنستان غربی در داخل سرزمینهای باستانی و اجدادی ۲۷۰۰ساله خود، قربانی اولین نسل کشی قرن بیستم می باشند که به فجیع ترین نحو ممکن به وقوع پیوست. ارمنیان نه تنها قربانی نسل کشی فیزیکی بلکه قربانی نسل کشی فرهنگی شده و تمام گنجینه باستانی، پیشینه فرهنگی و اموال و داراییهای آنها نیز به دست حکومت های بعدی ترکیه به تاراج و یغما برده شده است.
ارمنیان، قربانی سیاست های دولتی شدند که با دیده نفرت، تبعیض و نژاد پرستی به شهروندان خود می نگریست. سیاستی که هم اکنون نیز از طرف سردمداران دولت ترکیه فعلی دنبال میشود. اقدامات تبعیض آمیز و سرکوب گرانه دولت ترکیه نسبت به اقوام غیر ترک داخل ترکیه گواه این مدعاست.
عدم باور به حقوق بشر، اعتقاد به خشونت به عنوان ابزار رسیدن به قدرت، تبعیض، نفرت پراکنی و نشر دیدگاه های پان ترکیستی در داخل و خارج از مرزهای ترکیه، همچنان بخشی تفکیک ناپذیر از سیاست های بنیادین دولت ترکیه است. پی آمد این افراطی گری و خشونت به وضوح در اقدامات آتش افروزانه دولت ترکیه در منطقه و به خصوص حمایت های ترکیه و اسرائیل از گروه های تروریستی از قبيل داعش و ديگر گروه های تكفيری در سوریه و عراق قابل مشاهده است.
استكبار جهانی به سركردگی آمريكا با استفاده از ايادی منطقه ای خود از جمله عربستان سعودی و تركيه، با ايجاد ناامنی و عدم ثبات در منطقه، به دنبال پياده سازی اهداف و برنامه های شوم خود در خاورميانه می باشد.
سیاست های تزویرگونه و غیر شفاف دولت ترکیه در مورد مسایل روز منطقه، آموزش تروریست ها و حمایت های لجستیک و حتی نظامی از آنها، نشان از ایجاد نوعی تروریسم دولتی در ترکیه است که در کنار تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی، پيوندی ناميمون را رقم زده اند.
امروزه نئوعثمانیسم به عنوان پدیده ایی غیر قابل انکار، پایه و اساس رفتار های توسعه طلبانه دولتمردان ترکیه می باشد. پدیده ای با هدف احیای امپراتوری عثمانی، که پیامد آن هزاران هزار کشته، میلیون ها آواره و تخریب اماکن مذهبی، تاریخی و فرهنگی متعلق به اقوام و مذاهب گوناگون سوریه است. این خود سندی روشن بر عدم تغییر سیاست های کلان ترکیه در طی سال های گذشته می باشد.
اين در حالی است كه حمایت های جمهوری اسلامی ایران، به عنوان حامی ملل ستمدیده از مردم سوریه، فارغ از نژاد و مذهب آن ها و کمک به آزاد سازی مناطق تحت اشغال تروریست ها، نقطه امیدی برای مردم سوریه از جمله ارمنیان ساکن آن کشور می باشد که صد سال پس از رانده شدن از سرزمین اجدادی خود، مجددا در معرض نسل کشی و آوارگی قرار گرفته اند. سياست های تنش زدای جمهوری اسلامی ايران به عنوان تنها كشور با ثبات منطقه، ضمن كاهش آلام ملل جنگ زده خاورميانه، از تسلط افراطیگری، خشونت و ديكتاتوری بر ملت های مظلوم جلوگيری می كند.
امروزه نسل کشی و کشتار جمعی یکی از بارزترین و شاخص ترین جنایات بین المللی علیه بشریت تلقی می شود. نسل کشی به سبب آثار اندوهبار و زیانبار آن برای نسل های بعدی، نه مشمول مرور زمان و نه پیرو اصل جانشینی دولت ها خارج از مسئولیت دولت ها می باشد. از این رو دولت ترکیه ملزم به جبران خسارات وارده از طریق پرداخت غرامت، اعاده و استرداد سرزمین های اشغالی، حفظ و نگهداری آثار تاریخی و بازگرداندن اموال و داراییهای غصب شده ملت ارمنی می باشد.
ما باور داریم محکوم نمودن اولین نسل کشی ارتکابی در قرن بیستم توسط ترکیه عثمانی و مجازات آن تنها عامل بازدارنده از تکرار جنایت مشابه در تاریخ بوده و سبب مهار سیاست های تفرقه آمیز و نژاد پرستانه دولت ترکیه خواهد بود. این، تنها راه رسیدن به عدالت و صلح پایدار در منطقه است.
هیئت برگزار کننده مراسم یکصد و دومین سالگرد
نسل کشی ارمنیان منتخب شورای خلیفه گری ارامنه تهران
اردیبهشت ماه۱۳۹۶