قانون و شرائط برخی از وبلاگ نویسان
گارگین فتائی
دنیای وبلاگ نویسی در اینترنت روز به روز در حال گسترش است و افراد مختلف از سنین و گروهای گوناگون به وب نویسی می پردازند .
کسانی که می خواهند مبادرت به تاسیس وب کنند موظف به رعایت قوانین و مقررات مربوط به وبلاگ نویسی و همچنین مقررات مربوط به فضای مجازی هستند .
مهم ترین این مقررات یکی قانون جرائم رایانه ای است و دیگری تعهدی است که فرد هنگام تاسیس وب با خواندن و پذیرش آن دکمه قبول دارم را کلیل می کند .
قانون جرائم رایانه ای و سایر مقررات دنیای مجازی که به تصویب رسیده به هر حال باید رعایت شوند و تمام کسانی که در دنیای وب نویسی فعالیت می کنند موظف به رعایت آن هستند .
اما به نظر می رسد که توقع رعایت آن از سوی برخی از افراد چندان ساده نباشد
1: قوانین و مقررات مربوط به دنیای مجازی را در حال حاضر بسیاری از حقوق دانان و وکلا و دست اندر کاران کارهای حقوقی به طور دقیق و کامل نمی شناسند و از آنها بی خبرند با این وجود می توان از کسی که آگاهی کلی از قوانین دارند اعم از حقوقدانان و یا افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند و یا کسانی که سنشان برای تشخیص مفاهیم قانون کافی است انتظار رعایت مفاد و شرائط کلی آن قوانین را داشت
اما نکته مهم در مورد کسانی است که اصطلاحاً هنوز بچه مدرسه ای و نوجوان هستند و آنچه که در دنیای وبلاگ نویسی مشاهده می شود افزایش روز افزون این سن از افراد در تاسیس و اداره وبلاگها است .
با مراجعه به وبلاگهای آنها به راحتی ملاحظه می شود که آنها از بسیاری از مفاد و مقررات دنیای مجازی ناآگاه هستند و البته نمی توان از آنها توقعی جز این داشت و یا از آنها توقع داشت که همه این مقررات را به دقت بخوانند و حتی اگر هم بخوانند باز این قوانین دارای مفاهیمی هست که مربوط به علم حقوق و از مفاهیم پیچیده قانونی است که هر کسی از درک دقیق آن بر نمی آید .
2: مورد دوم کسانی هستند که مقیم ایران نیستند اما به خاطر فراگیر بودن فضای مجازی اقدام به تاسیس وب کرده اند و بالتبع کسانی که در ایران زندگی نمی کنند بیشتر با مقررات و شرائط کشوری که مقیم آن هستند مانوس بوده و قادر نیستند تمامی شرائط قانونی داخلی حاکم بر این فضا را دریابند .
این در حالی است که رعایت قانون برای همه الزامی است اعم از پیر و جوان یا نوجوان و کودک و یا هر کسی که در دنیای مجازی وبلاگ های فارسی فعالیت می کند .