Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

مزایا و معایب اینترنت

$
0
0

مزایا و معایب اینترنت

گارگین فتائی

 

ما امروزه شاهد افزایش روز افزون و هر چه بیشتر استفاده از اینترنت و افزایش تعداد کاربران اینترنت هستیم .

البته تکنولوژی اینترنت با توجه به اینکه در غرب ایجاد شد تبعاً در آنجا درای سابقه بیشتر و پیشرفته تری از ممالک شرقی است .

با این وجود استفاده فراگیر آن در جهان از نیمه دوم دهه نود قرن دوهزار شروع شد .

در حال حاضر تغریباً در تمامی کشورها اینترنت دارای کاربر هست و روز به روز بر کاربران آن افزوده می شود  .

اینترنت دارای مزایا و معایبی هست که به مهم ترین آنها اشاره می گردد

 

مزایا

1: سهولت در نامه نگاری

زمانی که اینتر نت در ایران هنوز فراگیر نبود تبعاً برای فرستادن یک پیغام به کسی ناگزیر به نامه نگاری و ارسال آن از طریق پست می شدیم و این امر علاوه بر اینکه باعث صرف وقت میشد در بسیاری از موارد ناگزیر به رفتن به صف های طولانی پست شده و حتی باید منتظر می شدیم تا ببینیم آن نامه چه موقع به دست گیرنده خواهد رسید البته در مورد نامه های درون شهری باز کار راحت تر بود در مورد نامه های بین شهری وضعیت متوسط و در مورد نامه های خارج از کشور هم وضعیتی دشوار حاکم بود .

اما با آمدن اینترنت و ایمیل و یا به قول فرهنگستان زبان ، رایانامه  کار بسیار آسان شده و بسیاری از مواردی که باید از طریق نامه نگاری انجام می شد با ایمیل صورت می گیرد .

 

2: یک منبع تحقیقاتی

قبل از آمدن اینترنت کسانی که باید در خصوص امری به تحقیق می پرداختند اعم از دانشجویانی که مشغول نگارش پایان نامه هستند و یا سایر افرادی که بر حسب شغل و حرفه خود و یا علاقه مایل به تحقیق در امری می شدند چار ه ای نداشتند جز مراجعه به کتاب ها و منابع نوشتاری گوناگون که تبعاً لازمه آن خرید کتاب ها و یا مرلجعه به کتاب خانه ها برای دریافت کتاب بود که این هم علاوه بر کاری وقت گیر بودن،  در اغلب موارد توقع محقق را نسبتاً برآورده نمی کرد و از سوی دیگر کتاب ها توجه به روند اخذ مجوز و طی مراحل قانونی  متعلق به چند سال یا ماه  پیش بودند  و به روز نیستند .

اما با آمدن اینترنت کسانی که خواهان تحقیق در امری هستند کافی است که نام مورد نظر را در کادر موتورهای جستجو سرچ کنند تا انواع اطلاعات گوناگون که به روز هم هست در مورد امر مورد نظر به دست آید بدون اینکه ناگزیر به صرف هزینه های هم سطح گذشته باشند .

 

3: امکان ارتباط راحت و آنلاین افراد با هم

در گذشته با توجه به دور بودن مسافت ها و گرانی هزینه های حمل و نقل و همچنین دوری مسافت و سختی تردد بین کشورها تبعاً امکان برقراری رابطه بین افراد شهرهای یک کشئر و یا بین افراد کشورها سخت بود اما با آمدن اینترنت و ایجاد شبکه های اجتماعی و نیز مواردی مانند یاهومسنجر و چت ، امکان ارتباط افراد به صورت آنلاین از شهرها و کشورهای مختلف به سادگی و راحتی قابل تصور است .

 

4: منبع آسان دسترسی به فایل های نوشتاری و صوتی و تصویری

در گذشته برای به دست آوردن یک کتابی که تجدید چاپ هم نشده و یا کمیاب بود و یا یک آهنگ و یا یک کلیپ تصویری و فیلم ناگزیر به مراجعه به فروشگاههای مربوطه و گشتن برای پیدا کردن آنها بودیم اما امروزه کافی است که اهنگ یا فیلم و یا کتاب مورد نظر را تنها با نشستن در منزل و یا محل کار و از طریق کامپیوتر و اینترنت به دست آوریم .

 

5: منبعی برای دوست یابی

اینترنت همان گونه که اشاره شد وسیله ای برای برقرای ارتباط بین افراد است و کسانی که حالت منزوی داشته و تنها  و گوشه گیر هستند و در رفتن به اجتماع و برقراری رابطه با افراد جامعه دچار مشکل هستند می توانند به راحتی از طریق اینترنت دوست پیدا کنند مخصوصاً اینکه اینترنت به گونه ای است که فرد ناگزیر با تماس رو در رو و بالتبع خجالت و دست پاچگی در برقراری ارتباط و دوستی نمی شود .

 

6: منبع خوبی برای تبلیغات و آگهی

قبل از رواج و فراگیری اینترنت برای خرید چیزی ناگزیر بودیم که به بازار مخصوص آن و یا اصطلاحاً پاتوق آن کالا مراجعه کنیم اما با آمدن اینترنت می توان انواع و اقسام همان جنس را که در نقاط مختلف جهان هستند جتستجو و تقاضای خرید آنها را بکنیم .

 

7: منبع راحت تری برای بیان افکار و عقائد

قبلاً برای اینکه افکار و یا نوشته های خود را در معرض دید عموم قرار بدهیم ناگزیر بودیم که از طریق چاپ کتاب اقدام کنیم  و انتشار و چاپ کتاب علاوه بر هزینه سنگین انتشاراتی مستلزم طی مراحل قانونی برای گرفتن مجوز و طی سایر موارد بود که مدتها به طول می انجامید اما با آمدن اینترنت و امکان ایجاد فضایی برای ارائه نوشته ها نظیر وب ، نوشته ها و عقائد و اندیشه های یک فرد به راحتی و در طی چند ثانیه در معرض دید همگان قرار می گیرد بدون اینکه نیاز به طی مراحل طولانی برای تائید باشد علاوه بر اینکه تغریباً هزینه های آن هم مجانی یا ناچیز است به عنوان نمونه ایجاد وبلاگ مستلزم پرداخت هیچ هزینه ای خاص از طرف مدیر آن نیست .

 

معایب

با این وجود نمی توان گفت که اینترنت کاملاً امر مثبتی است و هیچ نکته منفی در آن نهفته نیست

1: درست است که اینترنت اطلاعات زیادی به کاربر می دهد اما کتاب با توجه به اینکه بر آن نظارت بیشتری از لحاظ پدید آورنده اثر و محتوا صورت می گیرد منبع معتبرتری نسبت به اینترنت است .

2: در خصوص مطالب اینترنت باید دید  که آن مطلب مبتنی بر مدرک یا منبعی است یا نه اگر نویسنده آن مطلب برای نوشته ای که نیاز به معرفی منبع دارد منبعی ارائه ندهد و یا از منابع دسته دوم و غیر مرجع استفاده کند تبعاً آن نوشته هم معتبر نخواهد بود

3: کتاب را یک شخص حقیقی و واقعی می نویسد و در هنگام طی مراحل قانونی کتاب آن شخص موظف به حضور فیزیکی در مراجع مربوطه است اما در مورد اینترنت یک شخص می تواند با انتخاب اسمی مستعار یا غیرواقعی هویت اصلی خود را پنهان کند و عملاً شناخت واقعی وی معلوم و راحت نباشد .

4: مشکل دیگر اینترنت این است که در بین کاربران روز به روز دارد ساعت استفاده آن افزایش پیدا می کند و این بدین معنی است که کاربران وقت کمتری را برای مطالعه کتاب و یا رفتن به محیط بیرون از منزل و یا ورزش صرف می کنند .

5: درست است که اینترنت وسیله ای برای دوست یابی است اما یک شخص می تواند به راحتی از طریق اینترنت هویت خود را طور دیگری نشان دهد مثلاً در حالی که پسر است خود را دختر نشان دهد و یا سن واقعی خود را کمتر از آنچه که هست نشان دهد و موارد دیگری از این قبیل .

6: در مورد ایمیل هم یک شخص می تواند چندین ایمیل از خود داشته و هویت واقعی خود را پنهان نموده و نام دیگری برای خود انتخاب کند اما در مورد نامه نگاری مامور پست موظف به ارسال نامه به آدرسی واقعی است و اگر آدرس ، واقعی نباشد و یا گیرنده در آن مکان نباشد ناگزیر به عودت دادن نامه است .

7: در اینترنت بویژه در مورد کسانی که دارای وب هستند می توان در آن وب ها کامنت هایی گذاشت و یک نام غیرواقعی برای خود انتخاب کرد بدون اینکه وب سایت و یا ایمیلی معرفی کند معمولاً کسانی که با عقائد مدیر یک وب مخالف بوده و قصد دارند از لحن تند علیه وی استفاده کنند برای عدم شناسایی خود از این روش استفاده می کنند .

در مورد شخص حقیقی اگر کسی توهینی به دیگری کرد تبعاً شناسایی وی و پی گیر این توهین وی راحت است اما در مورد اینترنت این پی گیری کار راحتی نیست البته برخی از سایت ها امکان تشخیص ارسال ایمیل و یا کامنت از سوی شخص حقیقی و یا کشور مبدا و یا وب دیگر را ارائه می دهند اما باز نمی توان گفت که پی گیری امر به سادگی زمانی است که انسان رو در رو با شخصی مواجه می شود .


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>