مستندسازی 450 کلیسای ارمنی و 150 کلیسای آشوری انجام شد
.
.
معاون میراث فرهنگی در شصت و سومین مراسم سالانه زیارتی قره کلیسا (تادیوس مقدس) از اجرای طرح های مرمتی و مستندسازی 450 کلیسای ارمنی و 150 کلیسای آشوری خبر داد.
به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از معاونت میراث فرهنگی، شصت و سومین مراسم سالانه زیارتی قره کلیسا (تادیوس مقدس) با حضور اسقف گریگور چیفتچیان خلیفه کل ارامنه آذربایجان، اعضای شورای خلیفه گری ارامنه آذربایجان، مسئولانی از وزارت کشور و وزارت ارشاد، مدیرکل و معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان غربی برگزار شد.
این آیین زیارتی مهم که دارای آداب مخصوص و محل گردهمایی ارامنه ایران و سایر کشورها است پیش تر در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
این درحالی است که مجموعه کلیساها و دیرها و نمازخانه ارامنه در آذربایجان غربی، شرقی از جمله قره کلیسا، استپانوس و زورزور نیز در فهرست میراث جهانی قرار گرفته است.
محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور با حضور در این مراسم از مستندسازی 450 کلیسای ارمنی و 150 کلیسای آشوری خبر داد.
وی اظهارکرد: علاوه بر مستندسازی کلیساهای ارمنی و آشوری تعدادی طرح مرمتی آماده شده که با الویت بندی دردستور کار قرار گرفته است.
طالبیان همچنین در این مراسم به تلاش های چهار سال گذشته، فعالیت های کنونی و برنامه ریزی های آینده اشاره کرد و افزود: سازمان میراث فرهنگی نسبت به حفظ اصالت و یکپارچگی برای مرمت های اصولی، ساماندهی و توسعه های زیربنایی حساسیت ویژه ای دارد. به طوری که برنامه ریزی و مستندسازی 450 کلیسای ارامنه و 150 کلیسای آشوری به انضمام دیرها، نمازخانه ها، روستاهای مربوطه و ایجاد موزه از جمله فعالیت هایی است که در حال پیگیری است.
طالبیان در بخش دیگر سخنان خود به اهمیت این مراسم و نگاه ایرانیان به همزیستی مسالمت آمیز ادیان الهی و اقوام ایرانی اشاره کرد و افزود: حضور ارزشمند زوار کشورهای مختلف به عنوان سفیران فرهنگی و انتقال دهندگان پیام صلح دوستی ایرانیان در طول تاریخ و نگاه خاص جمهوری اسلامی ایران در حرمت گذاری به همه پیروان ادیان ابراهیمی است.
به گفته وی، حرمت گذاری به ادیان الهی، بیانگر نگاه صلح طلبانه و همزیستی مسالمت آمیز ایرانیان در طول تاریخ تا به امروز است که این موضوع به جذابیت این سرزمین افزوده است.
درحال حاضر بیش از 4 هزار نفر زوار از کشورهای ارمنستان، گرجستان و سایر کشورهای اروپایی در مراسم قره کلیسا شرکت دارند. به طوری که تمامی شرکت کنندگان از توجه میراث فرهنگی به حفظ این مجموعه نسبت به گذشته و مرمت های انجام شده زیرساخت ها ابراز خرسندی کردند و اسقف نیز این موضوع را رسما اعلام کرد