ارمنستان به دنبال متنوع سازي منابع انرژي
.
http://alikonline.ir/fa/news/political/سیاسی/item/5157-ارمنستان-به-دنبال-متنوع-سازي-منابع-انرژي
.
به گزارش امروز سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما، ارمنستان به عنوان کشوری محصور در خشکی که برای تامین نیازهای بخش انرژی خود به خارج متکی است، قصد دارد با استفاده از انرژی خورشیدی، از این وابستگی بکاهد.براساس آماری که دولت ارمنستان منتشر کرده است میزان انرژی دریافتی این کشور از خورشید در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی بیشتر است، به این دلیل که خورشید در آسمان ارمنستان سالانه ۳۰۰روز میتاید.
هایک چوبانیان مدیر یک شرکت ارمنستانی که در زمینه پنلهای خورشیدی فعالیت میکند میگوید: ارمنستان هر سال در هر متر مربع، ۱۷۲۰کیلووات ساعت انرژی از آفتاب دریافت میکند، اما این رقم در اروپا حدود هزار کیلووات ساعت انرژی است. انرژی خورشیدی مطمئنترین و آینده دارترین منبع انرژی برای ارمنستان به شمار میرود.
تاکنون سه نیروگاه خورشیدی هر یک به ظرفیت تولید یک مگاوات در سراسر ارمنستان ساخته شده و قرار است تا پایان سال امسال میلادی هفت نیروگاه دیگر نیز ساخته شود. چند ماه قبل نیز طرح آزمایشی در این کشور راه اندازی شد که در آن پنلهای خورشیدی در پشت بام خانهها در روستاهای دور افتاده نصب میشود تا انرژی مصرفی خانوارها را تامین کند.
با این وجود ارمنستان نیز همانند هر کشور دیگری برای تامین امنیت و استقلال بخش انرژی خود به دنبال متنوع سازی منابع انرژی است، بر این اساس این کشور همزمان با بهره گیری از انرژی خورشید در تلاش برای حفظ نیروگاه هستهای خود است.
به گفته آرمن ملکیکیان کارشناس مسایل انرژی:نیروگاه هستهای بیش از ۴۰درصد نیاز ارمنستان به انرژی برق را تامین میکند، بر این اساس این نیروگاه از اهمیت خاصی برای ارمنستان برخوردار است. سیاست راهبردی انرژی ارمنستان بر اساس متنوع سازی و استفاده همزمان از انرژی هستهای و منابع انرژی قابل تجدید و خورشیدی است.
دولت ارمنستان در کنار افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر و خورشیدی قصد دارد سهم نفت و گاز را در مصارف انرژی این کشور تا سی درصد کاهش دهد، در عین حال دولت این کشور چندی قبل قرارداد ساخت یک راکتور هستهای جدید با روسیه را تا سال ۲۰۲۳تصویب کرد