بیش از یک میلیون زائر ایرانی برای اربعین وارد عراق شدند
•به گفته رئیس سازمان حج، ۱میلیون و ۲۰۰هزار زائر ایرانی وارد عراق شده اند.
•رسم خیلی از زوار این است که راه ۸۰کیلومتری نجف تا کربلا را پیاده طی می کنند.
•زوار با نگرانیهای بزرگ مثل مخاطرات امنیتی و نگرانیهای کوچک مثل سیم کارتهای تقلبی روبرو هستند.
اربعین، چهلمین روز شهادت امام حسین در تقویم شیعیان، است و میلیونها شیعه از سراسر جهان خود را برای بزرگداشت این روز به کربلا و آرامگاه امام سوم می رسانند.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان حج و زیارت امروز گفت ۱میلیون و ۲۰۰هزار زائر ایرانی وارد عراق شده اند. انتظار می رود مجموع زائرین اربعین امسال به ۱۷میلیون برسد.
فرمانده هنگ مرزی شهر مهران از جلوگیری از خروج بیش از چهار هزار نفر بدون گذرنامه و ویزا خبر داده که بیشتر آنها تبعه افغانستان و پاکستان بوده اند.
رسم بسیاری زوار این است که تمام یا بخشی از مسیر ۸۰کیلومتری نجف تا کربلا را پیاده طی کنند.
به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا، در نجف، شهری که آرامگاه امام اول شیعیان و یکی از مهمترین حوزه علمیههای شیعه در آن قرار دارد، این روزها غلغلهای برقرار است و شهر از «حالت طبیعی» خارج شده است.
مسیر ۱۲۰کیلومتری شهر مرزی مهران تا نجف خود به علت ایستهای بازرسی پی در پی تا چهار ساعت یا بیشتر طول می کشد. بیشتر خودروها برای خلاصی از ازدحام از راههای فرعی استفاده می کنند. راه هایی که به گفته ایسنا «هیچ آبادی در حاشیهشان نیست و شب هنگام در سیاهی مطلق فرو می روند.»
نزدیک نجف که می رسی جادهها چنان پر است که وسایل نقلیه باید پارک کنند و زائران با بیرق و کوله پشتی و چرخ دستی به سمت شهر می روند.
بعد پیاده روی ۸۰کیلومتری و چند روزه به سمت کربلا آغاز می شود. در طول راه گذرهایی برای اسکان چند روزه است و ایستگاههای نذری نیز در تمام راه انواع غذا را به زائران ارائه می کنند: از چای تا حلیم صبحگاهی و سه وعده غذایی روز.
چنین جمعیت عظیمی قاعدتا با مشکلات بسیاری روبرو است. در شرایطی که بخشهای عظیمی از عراق (و البته دور از مناطق شیعه نشین نزدیک کربلا) در جنگ داخلی هستند، نگرانیهای امنیتی بسیارند. اما مشکلات کوچک تر هم کم نیستند.
مثلا به گزارش ایسنا، عدهای سودجو سیم کارتهای تقلبی به مردمی می فروشند که قاعدتا تشنه صحبت با عزیزانشان در ایران هستند.
شرکتهای موبایل ایرانی البته تخفیف ویژه ی هفتاد درصدی برای زائرینی که از رومینگ استفاده می کنند در نظر گرفته اند و هر دقیقه مکالمه با ایران باید حدود هزار تومان تمام شود. اما این رومینگ همیشه کار نمی کند و در خیلی مواقع تلفنهای ایرانی اصلا آنتن نمی دهند.
این است که زوار سیم کارتهای عراقی به قیمت حدود ۳۵هزار تومان می خرند که در بسیاری موارد کار نمی کنند و یا شارژ ندارند.