Quantcast
Channel: گارنی GARNI
Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

گارگین نیوز

$
0
0

گارگین نیوز

 

 

بریدن سر متهم تبرئه شده با ساطور در دادگاه ایلام!

 

 

در دادگاه تجدیدنظر استان ایلام خانواده شاکی بعد از تبرئه‌ی فرد متشاکی، وی را با ضربات چاقو به قتل رساندند.

عمران علی‌محمدی رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری ایلام در محل وقوع حادثه در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: پرونده فرد مقتول با اتهام تجاوز ناموسی در دادگاه‌ استان تحت رسیدگی بود و بعد از مراحل قانونی گویا تبرئه می‌شود و چون خانواده شاکی از این رای به خشم آمده بودند، فرد تبرئه شده را به قتل رساندند.

وی با بیان اینکه فرد مقتول بعد از رسیدگی به پرونده حین خروج از در داداگاه تجدیدنظر استان مورد هجوم خانواده شاکی قرار می‌گیرد، افزود: این افراد چهار نفر بوده‌اند که یکی از آنها زن شاکیه است و با سلاح سرد به مقتول هجوم برده وی را با ضربات ساطور زخمی و پس از آن سرش را از تن جدا می‌کند.

علی‌محمدی ادامه داد: با اطلاع از این موضوع بلافاصله افرادی که اقدام به بریدن سر مقتول می‌کنند دستگیر می‌شوند و رسیدگی به این پرونده آغاز شد.

رئیس حفاظت اطلاعات دادگستری ایلام با اشاره به اینکه شاکی و متشاکی هر دو ساکن شهرستان آبدانان هستند، اضافه‌کرد: با توجه به بررسی‌های اولیه قرار شد، خانواده شاکی این اقدام را در جایی دیگر انجام دهند اما گویا به دلیل خشم زیاد آن را در دادگاه تجدیدنظر در حین خروج عملی می‌کنند.

سرهنگ علی‌رضا گوهری رئیس پلیس آگاهی استان ایلام که درمحل جنایت حضور داشت با تایید این اطلاعات گفت: این افراد سه مرد و یک زن بوده‌اند که اقدام به قتل فرد تبرئه شده با سلاح سرد می‌کنند.

وی با بیان اینکه همه افراد دخیل در این قتل دستگیر شده و برای بازجویی بیشتر به پلیس آگاهی استان انتقال داده شده‌اند خاطرنشان کرد: این افراد سلاح گرم نیز به همراه داشته‌اند.

این جنایت در راه پله‌های ورودی به داخل ساختمان دادگاه تجدیدنظر استان به وقوع پیوست و خون همه روی پله‌ها جاری بود.

 

هفت سال زندان برای پدری که بر روی دخترش اسید پاشید

 

 

وکیل تهمینه یوسفی از قطعی شدن حکم پدر این قربانی به عنوان عامل اسیدپاشی به ۷سال حبس و پرداخت ارش و دیه خبر داد.

محمدهادی نجفی با ذکر این خبر گفت در این حکم آمده است که ارش تهمینه یوسفی برابر است با ارش یک مرد مسلمان. همچنین دیه زن هم نسبت به مرد نصف است و نصف را پدر قربانی می‌دهد و نصف دیگر را صندوق تامین خسارت‌های بدنی می‌پردازد.

این  دختر ۲۹ساله‌ وقتی به عقد مردی درآمد متوجه شد او معتاد است و اقدام به طلاق کرد اما پدرش از او خواست که تقاضای طلاق را پس بگیرد.

پدر تهمینه پس از آن‌که دخترش خواسته او را نپذیرفت با کمک برادر این قربانی اقدام به اسید پاشی کرد و سپس برای کشتن او بوسیله طناب تلاش کردند.

تهمینه می‌‌گوید بیست دقیقه بعد به هوش آمد و از شدت سوزش به سمت حمام دوید اما وقتی پدرش او را دید خطاب به برادرش گفت باید هر چه زودتر او را بکشیم.

آنها در نهایت تصمیم می‌‌گیرند تهمینه را به بیمارستان منتقل کنند اما بیمارستان بوعلی سینا قزوین به دلیل شدت جراحات وارده از پذیرش او خودداری کرد و مسئولان آن گفتند باید به تهران منتقل شود.

این دختر جوان هم‌اکنون در ۳۰سالگی در کشور آلمان به دنبال ترمیم بخشی از چهره‌ی گذشته خود است.

 

 

هشدار؛ تاراج ایران باستان با حفاری‌های غیرمجاز

 

 

حفاری‌های غیر مجاز در سایه کمبود نیروی انسانی و بودجه کافی برای سازمان میراث فرهنگی از مهم‌ترین تپه‌ها و لایه‌های باستانی کشور چیزی جز حفره‌های متعدد و گودال‌های عمیق باقی نگذاشته است.

خبرگزاری «میراث فرهنگی»، در مصاحبه با «مهدی رهبر» یکی از کارشناسان سرشناس حوزه باستان شناسی به این موضوع پرداخته که اگر دولت برای سازمان میراث فرهنگی اعتبار و نیروی انسانی کافی و مناسب تامین نکند، باستان شناسی ایران رو به محاق می رود.

با توجه به هشدار این خبرگزاری تخصصی میراث فرهنگی حفاری‌های غیر مجاز و قاچاق اشیاء تاریخی ایران از کنترل اداره‌های میراث فرهنگی خارج شده است. بنابرین نه تنها از سرمایه ملی ایرانیان حفاظت نمی شود بلکه دانش باستان شناسی ایران نیز تهدید می شود.

این در حالیست که حفاری و کاوش غیر مجاز طبق قوانین تنها ۶ماه تا ۳سال حبس تادیبی و ضبط اشیاء و آلات و ادوات حفاری را در پی دارد.

«شب خسب کلا» در گیلان، «فاروج» در خراسان شمالی، «جیرفت» در کرمان،« دلگان» در سیستان و بلوچستان، «شوش» در خوزستان، «آتشکده ساسانی» در فارس، «تپه باستانی کلار» در مازندران، «اوربه و منجنیق» در خوزستان، منطقه «قاین» در خراسان جنوبی، «تپه‌جنگل» از تپه‌های نزدیک به چغازنبیل در خوزستان، «اوان» در رودبارالموت، «قالاباشی» آذربایجان غربی، تپه باستانی «بزازی» در خوزستان، «ملكشاهي» در استان ايلام، «کوچصفهان» در گیلان و محوطه تاریخی «بیستون» کرمانشاه نمونه هایی از مناطق تاریخی هستند که شاهد حفاری‌های وسیع غیر مجاز و غیر کارشناسی بوده اند.

 

 

 

تلاش برای ثبت جهانی «هزارماسوله» آغاز شد

 

 

 

«هزار ماسوله»، یعنی بافت تاریخی اورامانات برای ثبت جهانی آماده می شود.

به گزارش خبرگزاری «میراث فرهنگی»، میراث فرهنگی استان کردستان پرونده اورامانات شامل بافت تاریخی و معماری روستاهای اورامان، صنایع‌دستی و مراسم‌ آیینی و معنوی را برای ثبت جهانی تهیه می کند.

منطقه اورامانات، محدوده بسیار وسیعی از شهرهای مریوان، اورامان‌تخت، پاوه، نوچه، ژارود، حلبچه، طیوله و بیاره را در برمی‌گیرد.

این منطقه که هرساله گردشگران بسیاری را جلب می کند، در خطر تغییر و تحولات قرار دارد، اما با تلاش سازمان میراث بخش هایی از آن ثبت ملی شده و از ساخت و ساز ناهمگون در آن جلوگیری می شود. پایگاه ملی «اورامان تخت» تلاش دارد با ثبت جهانی این منطقه را حفظ و نگهداری کند.

 

 

تشکیل کارگروه ویژه برای رسیدگی به مساله‌ ریزگردها

 

 

 

 

به دستور رییس جمهوری، کارگروه ویژه‌ای برای رسیدگی فوری به مساله ریزگردها تشکیل شده است.

حجم ریزگردهای پراکنده در جنوب و غرب کشور از حد استاندارد گذشته و نگرانی‌هایی را در رابطه با بالا رفتن مشکلات تنفسی شهروندان پدید آورده است.

در حالی که حجم ریزگردهای پراکنده در استان خوزستان بار دیگر از حد استاندارد گذشته و نگرانی‌های بزرگی را در رابطه با بالا رفتن مشکلات تنفسی در میان ساکنان خوزستان و استان‌های همجوار آن، پدید آورده است، قرار شده است که به دستور حسن روحانی، «کارگروه بررسی فوری نحوه‌ی اجرای برنامه‌های مقابله با ریزگردها» تشکیل شود.

بر این اساس مقرر شده است که وزرای نفت و جهاد کشاورزی و رییس دو سازمان حفاظت از محیط زیست و مدیریت و برنامه ریزی و همچنین استاندار خوزستان موضوع را با فوریت بررسی و از اقدامات و نتایج فعالیت‌های این کارگروه گزارشی تهیه و به دولت ارائه شود.

بر اساس گزارشی که رییس سازمان محیط زیست در رابطه با پدیده‌ی ریزگردها در قسمت‌هایی از کشور تهیه و در جلسه‌ی روز گذشته‌ی هیات دولت قرائت کرده بود، منشأ گرد و غبار در این نواحی نقاطی در داخل و خارج کشور دانسته شده است که با توجه به خشکسالی و بادهای شدید در داخل کشور و کشورهای همسایه پدید می‌آیند.

خسرو صادق‌نیت، مدیرکل دفتر سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هم در رابطه با مساله‌ی آلودگی هوای خوزستان و علت بروز ریزگردها گفته است که این پدیده در حال حاضر در دست بررسی وزارت بهداشت است.

او همچنین یادآور شده است که «بر اساس قانون، وزارت بهداشت متولی پیگیری اثرات آلودگی هوا بر سلامت مردم و ارایه‌ی هشدارها در این زمینه است اما بحث پایش و کنترل آلودگی هوا بر عهده سازمان محیط زیست قرار گرفته است. بنابراین اقدامات پیشگیرانه و یا کنترلی که باید در زمینه آلودگی هوا در شهرهای مختلف انجام شود باید با مدیریت و نظارت سازمان محیط زیست و همکاری ارگان‌های مرتبط باشد

صادق‌نیت اما تاکید کرده است که کنترل آلودگی هوا در کشور نیازمند «همکاری جمعی» سازمان‌های گوناگون در کشور است؛ از شهرداری‌ها گرفته تا وزارت صنایع، وزارت نفت و حتی سازمان جنگل‌ها و مراتع و آبخیزداری.

شریف حسینی، نماینده‌ی مردم اهواز در مجلس گلایه کرده بود که به نظر می‌رسد دولت اراده‌ای برای حل مشکل خوزستان ندارد و رفع آلودگی هوای تنفسی مردم در این نواحی در اولویت دولت نیست.

او همچنین اشاره کرده بود که هرچند سمینارها و برنامه‌هایی برای حل مشکل ریزگردها در خوزستان برگزار می‌شود اما اغلب این فعالیت‌ها در حد بحث و مقاله باقی می‌ماند و هیچ اقدام مثمرثمری در مقابله با این وضعیت عملی نمی‌شود.

حسینی همچنین یادآور شده بود که از یازده مورد گرد و غباری که در سال ۹۳در خوزستان اتفاق افتاده نه مورد کانون داخلی داشته است و باید زمینه های داخلی آن را شناسایی کرد و از بین برد.

بر اساس استانداردهای جهانی برای آلودگی هوا، میزان ذرات آلوده‌ی هوا در شرایط سالم باید بین ۱۵۰تا ۲۵۰میکروگرم بر هر مترمکعب باشد اما گزارش شده است که دستگاه‌های سنجش آلودگی هوا در خوزستان تا ۱۰هزار میکروگرم در مترمکعب را در روزهای اخیر نشان داده‌اند که ۶۶برابر حد استاندارد است.

علاوه بر بحرانی شدن مساله ریزگردها در جنوب و جنوب غربی کشور، گرد و غبار برخی مناطق دیگر کشور را هم با فاصله‌ی بسیار زیاد از این نواحی دربرگرفته است. از جمله در خراسان جنوبی که گزارش شده است، حجم بالای گرد و غبار دید عادی را مختل کرده و سبب مشکلات تنفسی برای برخی شهروندان شده است.

 

 

یارانه خانوارهای با درآمد بیش از ۲/۵میلیون تومان قطع شد

 

 

یارانه کلیه خانوارهای ایرانی با درآمد بیش از ۲/۵میلیون تومان با مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس و توافق دولت پرداخت نمی شود و میزان یارانه همچون سال‌های گذشته است..

محمد مهدی مفتح، سخنگوی کمیسیون تلفیق در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس با اشاره به درآمد ۴۸هزار میلیارد تومانی حاصل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها در سال آینده توضیح داد که این پول چطور در بخش‌های گوناگون هزینه خواهد شد.

طبق این مصوبه کلیه خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی، همچنین عشایر و خانوارهای ساکن در روستا، کلیه بازنشستگان کشوری و تأمین اجتماعی مشروط به این‌که مستمری‌شان حداکثر ۲/۵میلیون تومان باشد و کلیه خانوارهایی که برای سازمان هدفمندی محرز شود که درآمد ماهیانه‌شان کمتر از ۲/۵میلیون تومان است، یارانه می‌گیرند.

طبق گفته مفتح به عنوان مثال قرار است ۵هزار میلیارد تومان برای کمک به بخش تولید، بهبود حمل و نقل عمومی و بهینه‌سازی مصرف انرژی در واحدهای تولیدی، خدماتی و مسکونی و  ۴/۸هزار میلیارد تومان در حوزه بهداشت و درمان، ۱/۲هزار میلیارد تومان برای تسهیلات و مسکن اقشار آسیب پذیر روستایی، مسکن مهر و ساماندهی مسکن و بافت فرسوده هزینه شود.

از سوی دیگر تا مبلغ ۱۲۰میلیارد تومان از اعتبارات عمرانی و جاری دستگاه‌های وابسته به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و ۱۰۰درصد از منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال۹۳و ۹۴تا مبلغ ۷هزار میلیارد تومان به صنعت برق اختصاص خواهند یافت.

 

 

 

۸۰درصد از تالاب‌های ایران در بحران و خطر

 

 

 

مدیرملی طرح حفاظت از تالاب‌های ایران همزمان با روز جهانی تالاب‌ها در ایران گفت که ۸۰درصد تالاب‌های ایران وضعیت بحرانی دارند و یا در معرض خطر بسیار جدی قرار گرفته اند.

محسن سلیمانی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت از محیط زیست قرار است میزان آب مورد نیاز ۱۰تالاب را تعیین کند گفت که قرار است سازمان محیط زیست برای تبدیل آب این تالاب‌ها به حقابه با وزارت نیرو  همکاری داشته باشد.

او گفته که با از بین رفتن تالاب هامون مشکلات بسیاری از جمله از بین رفتن ۷۰هزار شغل را ایجاد کرده است.

به گفته کارشناسان محیط زیست اگر مردم از ارزش اقتصادی زیست بوم‌ها از جمله تالاب‌ها با خبر شوند شاید برای حفظ و احیای آنها تلاش بیشتری کنند.

یکی از نمونه‌ها که به همت مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد و مركز مطالعات و تحقيقات محيط زيست و انرژي تهیه شده است برای دریاچه پریشان ۴۶۶میلیارد تومان ارزش اقتصادی در نظر گرفته شده است.

از سوی دیگر، گفته می‌شود که از بین رفتن زیستگاه‌های طبیعی مشکلات اقتصادی و اجتماعی فراوانی را به همراه دارد تا جایی که برای مثال به گفته دکتر نغمه مبرقعی دینان، دانشیار دانشگاه و دبیر انجمن ارزیابی محیط‌ زیست ایران، در گفتگو با یک رسانه تخصصی زیست‌محیطی توضیح داده پس از آسیب شناسی موضوع خشک شدن دریاچه «بختگان» مردم به آنها گفته‌اند که با خشک شدن تالاب، سرقت نیز افزایش یافته و این خشکیدگی بر امنیت آنها تاثیر مستقیم و منفی داشته است.

 

 

جلسه دادگاهی "دوغو پرینچک "اتمام یافت

 

 

 

"آمال کلونی"بزرگترین اشتباه دادگاه حقوق بشر اروپا زیر سئوال بردن واقعیت نسل کشی ارامنه با صدور تصمیمی درخصوص پرونده پرینچک می باشد

در دادگاه حقوق بشر اروپا واقع در استراسبورگ جلسه دادگاهی "دوغو پرینچک علیه سوئیس"اتمام یافت. حکم دادگاه طی 8-6 ماه صادر خواهد شد.

دادگاه سوئیس هفت سال پیش پرینچک را به اتهام انکار نسل کشی ارامنه به سه ماه زندان محکوم کرده و سپس محکومیت زندان را تبدیل به جریمه کرد. دادگاه اروپایی حقوق بشر دلیل صدور رای به نفع پرینچک را نقض ماده هفت و ده کنوانسیون اروپا در رابطه با آزادی بیان عنوان کرده است.

قبل از آغاز جلسه دادگاه، "دغو پرینچک"اعلام کرده که کشتارهای ارامنه را تکذیب نمی کند. ولی همزمان از فعالیت های طلعت پاشا یکی از بانیان اصلی نسل کشی ارمنیان حمایت کرده است. قابل ذکر است که بعد از وی تعدادی از نمایندگان دولت سوئیس سخنرانی کرده و به ماهیت اصطلاح "نسل کشی"اشاره کرده اند. نمایندگان هیئت دولت سوئیس در سخنرانی های خود به کشتار ارامنه در یکصد سال پیش اشاره و تاکید داشته اند که دولت کنونی ترکیه از پذیرفتن مسئولیت این جنایت ضد بشری پرهیز و انکار می کند.

 "جفری روبرتسون"یکی از وکلای مدافع طرف ارمنستان در جلسه دادگاهی "دغو پرینچک علیه سوئیس"اعلام کرد: هدف اصلی دولت ترکیه در سال 1915 میلادی حل مسئله ارمنی از طریق پاک سازی ارامنه مقیم ترکیه بود. بعد از نسل کشی های ارامنه و یهودیان، "رفایل لمکین"اصطلاح "نسل کشی"را به وجود آورد. وی افزوده است که اعلامیه های "پرینچک"به عنوان یک ملی گرای ترک می تواند برای بازماندگان نسل کشی ارامنه تاثیرگذار باشد

"آمال کلونی و دیگر وکیل مدافع طرف ارمنستان در دادگاه حقوق بشر اروپا گفت : بزرگترین اشتباه دادگاه مذکور زیر سئوال بردن واقعیت نسل کشی ارامنه با صدور تصمیمی درخصوص پرونده پرینچک می باشد. دادگاه حقوق بشر اروپا تصمیمی را اتخاذ کرده که بدون حضور نمایندگان ارمنستان بوده است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 9359

Trending Articles



<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>